Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2023. december 8. (péntek) - Mária napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Diáktalálkozó Nyíregyházán

2023.08.15. és 2023.08.22. között Nyíregyházán került megrendezésre a Diáktalálkozó (DT), ahol 4 vajdasági, 8 erdélyi és 5 felvidéki diák vett részt. A résztvevők számát 7 magyarországi diák is növelte.

A program fő célja a külföldi magyar anyanyelvű diákok összeismertetése volt, és kitűnő lehetőséget biztosított a kulturális különbségek megvitatására.
A résztvevők 2023.08.15-én, kedden érkeztek meg Nyíregyházára, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumba. Az érkezést követően, a vacsora és a megnyitó után, elindult az ismerkedés, melyet egy teaház és egy társasjáték est követett.
A diákokat két szekcióba osztották, hogy jobban megismerhessék egymást és könnyebben, kisebb létszámmal működjenek a szekciómunkák.

Szerdán a moderátorok különféle csapatépítő, projekt- és időmenedzsment feladatokkal készültek a résztvevők számára. Az estét egy városbújócska zárta, ahol lehetőségük nyílt megismerni Nyíregyháza nevezetes helyszíneit.

Csütörtök reggel a diákok ellátogattak a Városházára, ahol Nyíregyháza alpolgármestere üdvözölte és köszöntötte őket, majd lehetőségük nyílt az Európai Szolidaritási Testület (ESC) által nyújtott lehetőségekről is hallani. A nap további részében a szociális és életviteli kompetenciák kerültek előtérbe, és az önismerettel is foglalkoztak. A szervezők este egy táncházat szerveztek a résztvevők számára.

Pénteken lehetőségük nyílt vezetői készségeik felmérésére, majd mélyebben megismerkedhettek a vitakultúrával és a disputával is. Az este során a diákok egy szabadulószobában mérettethették meg magukat, amely a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi térben valósult meg Nyíregyházán.

Szombaton mindkét szekciónak egy projektötlettel kellett előállnia, majd az elkövetkezendő napokban kidolgozniuk azt, amelyet hétfőn értékeltek a Vármegyeházán.

Vasárnap a résztvevők ellátogattak Debrecenbe a Virágkarneválra, majd a nap folyamán szabadfoglalkozás keretében pihentek.

Hétfőn, a projektmunkák bemutatását és értékelését követően, egy World Cafe estet szerveztek, amit a záróesemény követett. A záróesten a diákok közösen táncoltak a Just Dance játékkal és énekelhettek karaoke stílusban, amelyet jókedv és felszabadultság jellemzett.

Kedden a nagy közös záróünnepségen oklevelet és pólót vehettek át a résztvevők.

Ez a találkozó remek lehetőséget adott a résztvevők számára, hogy önmaguk fejlesztése közben megismerkedhessenek más magyar ajkú fiatal diáktársaikkal.

A Diáktalálkozó az Erasmus+ pályázat keretén belül valósult meg.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték