Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2023. december 8. (péntek) - Mária napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

On-arrival tréningen vett részt ESC önkéntesünk

A hosszútávon Magyarországon tartózkodó ESC önkéntesek évente két tréningen vesznek részt: az on-arrival és a mid-term tréningen. Ennek apropóján on-arrival tréningen vett részt az újonnan csatlakozott ESC önkéntesünk, Panna, mely 2023.09.11 és 2023.09.15. között került megrendezésre Visegrádon, a Visegrád Hotelben.

Az első napon a szervezők ismerkedős feladatokkal készültek. A résztvevőknek lehetőségük volt bemutatni az ESC önkéntességük során vállalt projektjüket és céljaikat.
A következő nap délelőtt az önkéntesek részletes információkat kaptak az ESC-ről és a Youthpass-ról. Kérdéseikre Suller Anett, a Tempus Közalapítvány pályázati referense válaszolt. A nap további részében különböző feladatokkal szembesültek, amelyek segítettek kilépni a komfortzónájukból. Az esti program a „Blind Cafe” volt, ahol vakon, bekötött szemmel beszélgethettek komolyabb témákról.
Szerdán a résztvevők saját miniprojektjükön dolgoztak, majd délután ellátogattak egy lovagi tornára a Visegrádi Fellegvárba, és hajókázni is elmentek. Az esti program során megismerhettek és megtanulhattak különböző néptáncokat.
A csütörtöki nap a kommunikációra összpontosított, a vacsorát pedig egy reneszánsz étteremben töltötték, ahol témához illő ruhákba öltözhettek.
A pénteki nap a tréning zárásáról szólt.

Panna elmondása szerint a különböző kultúrák megismerése és az emberek nyitottsága volt a legérdekesebb a program során, emellett sokat fejlődhetett kommunikáció terén is. Az on-arrival tréning remek alkalom az ESC önkéntesek számára, hogy jobban megértsék, hogy a program keretein belül pontosan milyen lehetőségük van a fejlődésre, önmaguk és határaik feszegetésére, kipróbálására.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték