Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2023. december 8. (péntek) - Mária napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Diákönkormányzat vitaklubot szervezett

09.19-én, kedden a JNSZDÖK vitaklubot rendezett, ugyanis visszatértek a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) Egy hajóban evezünk vitaprojektjébe.

A vitaklub egy bemutatkozással kezdődött, ahol jobban megismerhették egymást a résztvevők és egy kicsit feloldódhattak.
Minden hasznos információ után, megosztották egymással párokban ismereteiket vitatípusokról, szabályokról és hozzá kapcsolódó témákról.
Közös átbeszélés után ismertettük a Voxpop kártyajáték szabályait, menetét és működését. Bemutattuk az érvszörnyeket, mindenki elmondta melyik jellemző rá egy adott vita során.
Következett az érvlabda, melynek lényege az volt, hogy egy adott tételmondat ellen, vagy mellett kellett érvelnie annak a személynek, kinek kezében volt a labda.
A négysarkú vita volt a következő kipipálandó pontunk. Jobbnál jobb érvek, ellenérvek hangoztak el, rendkívüli eszmecserék folytán változtak a résztvevők véleményei, ám volt, aki megtartotta és megvédte álláspontját.
A diákoknak nagyon konkrét véleményük volt az adott témákkal kapcsolatban és ezt a véleményt
korrekt módon, a vitaszabályok betartásával védték meg. Elfogadták egymás véleményét, még akkor is, ha nem értettek vele egyet. Ha valamit tévesen mondtak, vagy nem helytállóan magyaráztak el, elfogadták, ha kijavították őket, mindezt azért hogy fejlődni tudjanak.

A vitaklubon a külföld vs belföld témakört feszegettük, a diákok pedig több oldalról is megközelítették; érintették az állampolgárság, a kultúra, a honvágy, az adott országokba vándorlók beilleszkedésének területét is.

A következő vitaklub október 10-én, kedden 15:30-18:30 között kerül megrendezésre, melyről a későbbiekben a JNSZDÖK Facebook és Instagram oldalain lehet információkat találni.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték