Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2024. március 4. (hétfő) - Kázmér, Zorán napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Elindultak az őszi vitaklubok a HABIDISZ-nál

2023.10.17-én megrendezésre került a Hajdú-Bihar vármegyei Diákönkormányzat (HABIDISZ) újabb vitaklubja a KraftLab-ban, melynek témája a fiatalság régen es most volt.

Az alkalmat a résztvevők ismerkedéssel kezdték, majd két csoportra lettek osztva. Az egyik csoportnak gondolattérképet kellett készítenie a régi fiatalságról, míg a másiknak az új fiatalságról. Miután mindkét csoport elmondta gondolatait, megbeszélték, hogy szerintük kik számítanak fiatalságnak, és melyik korszak fiataljairól legyen szó a továbbiakban. A résztvevők nézetei szerint 14 éves kortól 25 éves korig beszélhetünk fiatalságról, a korszak ami mellett döntöttek az 1900-as évek. Ez a definíció szükséges volt a további munka érdekében.

Ezután mindkét csapatnak kellett alkotnia egy perszónát, viszont ezúttal váltottak a csapatok: akiknek az előző feladatnál a régi fiatalságról kellett beszélniük, most nekik kellett az új fiatalságról perszónát alkotni, és fordítva. A feladat befejezése után mindkét csapat feltehetett 3 kérdést a másik csapat felé az általuk alkotott perszónával kapcsolatban.

Ezután kipróbáltak egy új vitatípust, melyet filodemikus vitának hívnak. A csapatnak kikellett választania egy szónokot, aki az elején és a végén is 2 percet beszélhetett, mindenki a csapatból csak egy percre szólalhatott fel. A téma a stresszre irányult: melyik korszak fiatalsága volt stresszesebb, a régi vagy az új? Az egyik csapatnak meg kellett magyaráznia, hogy miért volt stresszesebb a régi fiatalság, míg a másik csapatnak ugyanez, csak az új fiatalsággal.

Ez a vitaklub kiváló lehetőséget biztosított a résztvevőknek arra, hogy megosszák gondolataikat, kifejtsék véleményüket, valamint megtanuljanak vitázni és érvelni azon álláspontok mellett is, amivel nem feltétlen értenek egyet.

Ez az alkalom is a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány) Egy hajóban evezünk vitaprojekt keretein belül valósult meg.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték