2024. július 27. (szombat) - Olga, Liliána napja van.

Megvalósult a 2023-as STÁBor

Október 20-22. között került megrendezésre a HABIDISZ és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által immáron harmadik alkalommal a STÁBor, melyen közel 35 Hajdú-Bihar vármegyei általános és középiskolás diák vett részt.

Idén a STÁBor Püspökladányban, a BSzC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában valósult meg.
Pénteken, az első napon, a résztvevők különféle játékok, feladatok által ismerhették meg egymást és kezdhették el a csapatépítést. Később a játékos szellemű fiatalok, egy csoportos játékot játszottak, melynek a neve Alszik a város. Érveltek és védekeztek, vádoltak és ellenérveket hoztak fel, hogy sikerüljön kideríteni a gyilkosok kilétét.

Második nap, szombaton, egy kellemes reggeli után, a jelenlévők komolyabb hangvételű témákat boncolgattak egyénileg és csoportokban, többek között érintették az önismeret, önbizalom, manipuláció témakörét is. A finom ebéd után, a csapat pónizott egy kört, amit nagyon élveztek. Délután a fiatalok egy kaszinónak álcázott teremben játszottak, ahol egy elég nehéz kártyacsatát kellett megvalósítaniuk, mindezt némán. A tanító jellegű gyakorlat sok embernek elnyerte a tetszését. Este közösségi programként a résztvevők a Guess 5 játékot próbálhatták ki élőben, majd igyekeztek megfejteni a Black Magic titkát, ami egy figyelemjáték volt.

Vasárnap, a reflektorfény a HABIDISZ vezetőségi tagjain volt, ugyanis tartottak egy nagyon hasznos World Café-t, ahol a résztvevők jobban megismerhették őket, az ifjúsági vezetők pedig saját tapasztalaikat is megoszthatták a jelenlegi és leendő stábtagokkal. Ezután a munkacsoportokról beszéltek, azok feladatairól, és a tábor lezárása után, a HABIDISZ csapata sok új stábtaggal bővült.

Köszönjük szponzorainknak a támogatást, felajánlást;
Juhos Zsuzsanna, Kaszás Zoltán, Tiara pékség, Melody étterem, Csülök csemege.