Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2024. június 15. (szombat) - Jolán, Vid napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Youth Platform Diáktalálkozó Miskolcon!

2024.05.08-12-ig megrendezésre került Miskolcon a Youth Platform Diáktalálkozó. A projekt a V4 GEN MINI-GRANTS támogatásával jött létre, és célja, hogy teret adjon magyar, szlovák, cseh és lengyel fiatalok számára a találkozásra, együttműködésre, közös gondolkozásra.

2024.05.08-án, szerdán kezdtük meg a programot. 17 órára mindenki megérkezett, beleértve nagykaposi vendégeinket is. Vacsora után egy ismerkedési blokk vette kezdetét, ahol a fiatalok bemutatkozhattak egymásnak, és közösen oldhattak meg feladatokat.

Másnap, csütörtökön, reggeli után, elmentünk Miskolcon a Factory Arénába, ami szinte egész nap helyszínt biztosított nekünk. A fiatalok először lézerharcoltak, mindig más és más csapatban, ezért mindenki taktikázhatott mindenkivel, az ellenséges csapat legyőzése érdekében. Később, ebéd után részt vettek egy, a Youth Platformról és az Internet tudatos használatáról szóló blokkban, ahol cseh partnerünk is előadást tartott egyesületéről és annak lehetőségeiről. Ezután Miskolcon városnézés vette kezdetét, amelyen Fűtő Bence János, a MiDÖK jelenlegi társelnöke volt az idegenvezetőnk. Szállásunkra, a Tóth Pál Diákotthonba visszatérve vacsoráztunk, majd kezdetét vette a magyar est, ahol magyarországi fiataljaink néptánccal, honfoglalóval, és magyar népmesékkel készültek, valamint a magyar gasztronómia egy-egy ételével.

Pénteken kitelepültünk Miskolc Városnapjára. Kivittük az egyesületünk két óriástársasát, a Pénz Nem Tabu-t, az Önkéntes Tabu-t, valamint sok-sok más társasjátékot, színezőket, és óriás jengát. Sok gyerek megfordult nálunk, akiket a fiatalok szívélyesen fogadtak. Szabadidő után a szállásra érve, Cseh, és Szlovák estet tartottunk. Cseh partnerünk, Adél egy prezentáció keretében mutatta be a cseh történelmet, szlovák vendégeink pedig iskolájukról tartottak előadást, szlovák népdalt tanítottak nekünk, kóstolhattunk szlovák termékeket, majd résztvevőink ”hidat” is építhettek egymással.

Szombaton folytattuk a kitelepülés utunkat, ezúttal Hejőcsabára látogattunk Családi napra, ahova a fent említettek mellett Xbox Kinect-tel is készültünk. A gyerekek körében itt sem maradt el sikerünk, viszont a szülőkkel is jókat beszélgettünk a diákönkormányzatiságról. Résztvevőink flashmobbal is készültek, amit nagy taps követett előadásuk után. Ezt követően visszatértünk a Tóth Pál Diákotthonba ahol, zárást tartottunk. Itt elbúcsúztak egymástól a résztvevők, és tartottunk egy hosszú harcipuszi csatát, amit mindenki nagyon élvezett.

Végül vasárnap reggeli után már csak a hazaút várt ránk.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, reméljük sok ismerős arccal fogunk találkozni júniusban, Prágában.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték