Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. március 2. (kedd) - Lujza napja van.

Géniusz Klub program

Története, célja:

„ A tehetség egy adomány, de a sikerért meg kel dolgozni. Mi ebben segítünk.”

A Géniusz Klub 2008-ban kezdte meg működését Hajdúböszörményben, ahol a Fürdőkertben szerettünk volna egy klubhelyiséget, közösségi teret kialakítani és működtetni a helyi fiataloknak, velük közösen. Sajnálatos módon ez a jövőbeli átszervezések miatt, a továbbiakban nem vált fenntarthatóvá.

Viszont ez számos új lehetőséget nyitott meg a Klub életében, ugyanis egy programot építetünk fel mögé 2009 második felére.

Így lett a Géniusz Klub legfőbb feladata a tehetséggondozás, azaz olyan fiataloknak felkarolása és nekik való segítség nyújtás, akik valamely művészeti területen tevékenykednek. Például: ének, tánc, festészet stb. A mi feladatunk az, hogy segítsük őket abban, hogy tehetségük ne vesszen el, azaz találjuk olyan fórumokat, helyeket, ahol ezt tudják gyakorolni, esetleg fejleszteni. A másik lényeges célkitűzésünk, hogy szeretnénk biztosítani számukra azt, hogy ezen képességeiket, alkotásaikat másoknak is megmutathassák. Lehetőséget kínálunk nekik, hogy sikereket éljenek meg, és akár elismert művészeké váljanak.

A célcsoportunk a 14 és 30 év közötti korosztály az Észak- Alföldi régióban.

A program nem csak a tehetségek felkutatását, és az ő mentorálásukat tekinti feladatának, hanem azt is, hogy olyan helyekkel, művészeteket befogadó, kulturális intézményekkel vegye fel a kapcsolatot, akik teret és lehetőséget tudnak biztosítani a bemutatkozásra a Klub tehetségeinek. Tehát egyfajta közvetítő tevékenységet is végez. Folyamatosan szervezi Tehetség Kavalkád elnevezésű programját Debrecenben és Nyíregyházán, illetve a Diáktárlat sorozatban folyamatos kiállításokat szervez tehetséges fiatal alkotóknak.

Természetesen saját programokon is teret ad a fiataloknak a kibontakozásra. Hiszen az egyesület és a hozzá tartozó informális csoportok programjain is lehetőséget ad a bemutatkozásra. Valamint kisebb „klubokat” fog a jövőben működtetni, ahol a fiatalok egymással találkozhatnak, eszmét, tapasztalatokat és élményeket cserélnek. Ezek a „klubok” azok számára is nyitottak lennének, akik nem foglakoznak semmilyen művészeti ággal, de szeretnék közelebbről megismerni ezeket az ifjú művészeket. Így akár a jövőben ez motiválhatja őket, hogy akár saját, eddig rejtett képességeiket felfedezzék.

Fontos a Klubban az után követési tevékenység is, hiszen a Géniusz Klub büszkeségei azok a művészek, akik ezekből a berkekből kerültek ki, és a nagyközönség által is elismertekké váltak.

A Géniusz Klub segít abban, hogy az álmok valóra váljanak! Mi már megtettük az első lépést. Most TE jössz!

Programok:

Tehetség Kavalkád
Diák Tárlat

Kapcsolat:


Szakady Kincső - Irodai munkacsoport vezető
Telefon: +36305798676
E-mail: szakady.kincso@kozpontegyesulet.hu

Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték