2024. március 19. (kedd) - József, Bánk napja van.

KÖZ-Pont Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér

Története, célja:

A KÖZ-Pont Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér elsőként 2008. márciusában nyitotta meg kapuit a elsősorban a tócóskerti lakosság számára. Segítséget nyújtottunk munkahelykeresés, pályaválasztási tanácsadás és egyéb mindennapos ügyekben. Emellett az iroda felvállalt egyfajta programszervezői feladatot is a lakótelep életében, melynek keretében több alkalommal került megrendezésre a Lakótelep Karácsony, a SZEVASZ környezetvédelmi családi nap, a Lakótelep Fesztivál. Sikerült a lakótelepen működő intézményekkel, iskolákkal, szervezetekkel is egy jól működő kapcsolatot kialakítani.

2012. novemberétől irodánk és egyben közösségi terünk új helyszínen, a Debrecen Plaza emeletén nyitotta meg kapuit. Alapvető célunk volt, hogy közösségi térként információkat, és lehetőségeket tudjunk nyújtani diákönkormányzatiság, önkéntes tevékenységek, iskolai közösségi szolgálat, Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) és nemzetközi ifjúsági cserék kapcsán is a fiatalok, tanárok és a szülők felé egyaránt. Ezen kívül, hogy kiállítási lehetőséget biztosítsunk a fiatal művészeknek, rendezvényeinkre pedig fellépőkként várjuk a tehetséges diákok jelentkezését.

Több költözés után 2014-ben költöztünk mostani irodánkba, mely ismét a Debrecen Pláza I. emeletén található. Az általunk működtetett Közösségi Tér ekkor az iroda szomszédságában egy külön helyiségben került kialakításra. Fontos volt számunkra, hogy a diákok akár saját maguknak is szervezhessenek programokat, klub eseményeket. Ezeken az alkalmakon lehetőségeink szerint biztosítottunk technikai hátteret, szakmai segítséget, sőt kisebb vendéglátást is. Ezen kívül egyesületünk ping-pong asztala, társasjátékaink is rendelkezésre álltak minden vendégünk számára.

Jelenleg ismét költözésben vagyunk: most új közösségi teret keresünk, ahol szeretnénk még ennél is több lehetőséggel várni a hozzánk betérőket. A Pláza I. emeletén így most közösségi terünk nem, de az irodánk továbbra is üzemel!

Folyamatosan várjuk vállalkozó szellemű önkéntesek, gyakornokok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák magukat programszervezésben és az iroda működtetésében.

Programok:

Nyitva tartás: