Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2024. június 15. (szombat) - Jolán, Vid napja van.

Nemzetközi programok

Története, célja:

Egyesületünk EVS küldő-, fogadó- és koordináló szervezet. Az EVS (European Voluntary Service) egy nemzetközi lehetőség 17-30 év közötti fiatalok számára, hogy önkéntes munkát vállaljanak külföldön 2-12 hónap közötti intervallumra. Az EVS egy kiváló lehetőség, önmagad kipróbálására, hogy világot láss, és nyelveket tanulj! A program az Európai Unió Erasmus programján belül működik, így az önkéntesek útiköltsége, szállása, és étkezése is biztosított.
2008-óta Egyesületünk közvetített már ki fiatalt Finnországba, Spanyolországba, Németországba, Liechtensteinbe; Szlovákiába és fogadtunk lett, spanyol, olasz, német, orosz, grúz, francia, török önkénteseket is.

Ezen kívül aktív résztvevői vagyunk Erasmus+ által létrejövő nemzetközi ifjúsági cseréknek is. Ezeken a 6-10 napos nemzetközi találkozókon Egyesületünk munkatársai, ifjúsági vezetői, és önkéntesei vesznek rész, évente körülbelül 6-8 alkalommal.

Nemzetközi hálózatok közül többek között tagjai vagyunk a EYF-nek (European Youth Foundation) és a Juventus Soliditas-nak is. A Juventus Soliditás Hálózat egy Kárpát-medencei ifjúsági szakmai hálózat, amely évente gyűlésezik és különböző témákban tart előadásokat, megbeszéléseket. A hálózat 2012 óta működik.
Az European Youth Foundation (röviden: EYF) az Európa Tanács által finanszírozott alapítvány, amely lokális, regionális, országos és nemzetközi szervezeteknek segít céljainak eléréseben hozzárendelve pénzügyi forrásokat. Egyesületünk 2015 decembere óta regisztrált tagja az alapítványnak és 2016 februárjában vettünk részt az EYF szemináriumán, amelyet évente megtart.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület egyik fontos nemzetközi eseménye volt a 2015 októberében megrendezésre került KDT (Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozója), mely egy határon átívelő találkozásra hívta a magyar, erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai dök-ös fiatalokat. A közel 100 résztvevő fiatal egy hetet töltött együtt Nyíregyházán, mely során képzéseken fejleszthették a diákönkormányzatban is hasznos készségeiket. Mindeközben jó ismeretségek, barátságok alakultak ki az együtt eltöltött szabadidős programok, és közös élmények által.

Programok:

Kapcsolat:

Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték