2017. november 21. (kedd) - Olivér napja van.

SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér

Története, célja:

A SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér 2014. február 03-án nyitotta meg kapuit a Szolnok Plaza első emeletén.

Alapvető cél, hogy egyfajta közösségi térként a betérő fiataloknak információkat, lehetőségeket nyújtson különböző témákban. Diákönkormányzati ügyekben, önkéntes tevékenységekben, Iskolai Közösségi Szolgálatban, Európai Önkéntes Szolgálatban (EVS), nemzetközi ifjúsági cserékben a fiatalok, tanárok és a szülők felé. Művészetekben tehetséges fiataloknak tudunk kiállításokat szervezni, illetve fellépésekben segítségükre lenni.

Az iroda folyamatosan várja önkéntesek, gyakornokok jelentkezését programjainak szervezéséhez, iroda működtetéséhez. Az eddigi események is sok-sok önkéntes bevonásával valósultak meg. Az iroda eddig számtalan fiatalnak nyújtott lehetőséget, kiállítások rendezéséhez, képzések-tréningek tartásának és különböző klubok helyszíneként is szolgált már.

A Közösségi Tér folyamatosan teret és lehetőséget tud biztosítani fiatalok programjainak, eseményeinek. Az eseményekhez lehetőségeink szerint tudunk biztosítani technikai hátteret, szakmai segítséget, kisebb vendéglátást. A rendezvényeket egy hónappal az esemény dátuma előtt kell az irodavezető felé jelezni személyesen.

Közösségi tereinkbe bárki ingyenesen használhatja számítógépeinket internetezéshez, pingpong, csocsó asztalainkat és a különböző társasjátékainkat naponta 30percre.

A közösségi terünkbe lehetőségük van az osztályoknak”Rendkívüli Osztályfőnöki Órára”, ahol iskolán kívüli csapatépítő tréninget tartunk, hogy az osztálytársak jobban megismerhessék egymást ennek 300Ft/fő részvételi díja van.

Irodán kívül szolgáltatásunk a ”Kreatív Óra” elnevezésű kézműves programunk. Kollegáink az iskolákba, osztályokba mennek el kézműves tevékenységet tartani, ehhez minden eszközt és alapanyagot biztosítva, ennek 300Ft/fő részvételi díja van.

Programok:

Filmklubok