Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2022. december 5. (hétfő) - Vilma napja van.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat

Története, célja:

2007-ben azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson a megyében működő iskolai diákönkormányzatoknak, valamint a velük foglalkozó felnőtt segítőknek.

Célunk közreműködni a megye ifjúságpolitikájának alakulásában, a helyi ifjúsági szervezetekkel együttműködve, minél több fórumon képviselni a megyei fiatalok érdekeit. Nemzetközi, országos, régiós és térségi szervezetekkel való kapcsolattartás, a tagsággal kiépített belső érdekegyeztetési mechanizmus segítségével a megyei ifjúság érdekeinek megfogalmazása és képviselete. Kulturális-, szabadidős-, és sportprogramok szervezése, támogatása és lebonyolítása. Teret biztosítani a kultúra és a közélet területén tevékenykedő fiatal tehetségeknek. Hagyományőrzés és teremtés, tradícióápolás mellett kapcsolatteremtés és kapcsolattartás a hasonló területeken működő társszervezetekkel. Felvilágosító és megelőző propagandát folytatni a fiatalokat érintő területekről: művelődés, szabadidő eltöltés, sport, szünidős programok, alkalmi munkavállalás, egészségmegőrzés. Fontos az a szerep, hogy a GYIÖK folyamatos információs bázisként működik, hiszen értesíti az iskolákat az aktuális programokról, történésekről a diákönkormányzati életben, illetve folyamatosan szakmai segítséget biztosít nekik. E köré csoportosul tevékenységi köre is:

- A megyében működő diákönkormányzatok valamint a velük foglalkozó pedagógusok szakmai segítése, pl.: iskolában tartott tematikus képzések, iskolai programokban való segítségnyújtás
- Együttműködések generálása DÖK-ök között
- Ifjúsági képzések, találkozók szervezése, saját programok
- Fiatalok lehetőségei nemzetközi szinten

A 2007. május 17-én alakult szervezet már ebben a két évben is rendkívül tevékeny volt, hiszen az alakulás és tagtoborzás után belefogott a Megyei Diákparlament szervezésébe, ami egy rendkívül hasznos képzésnek bizonyult az iskolák életében.
A szervezet kiemelkedő programja volt 2008-ban az 5. Országos Diákhét. A jubileumi rendezvény közel 100 fiatalt mozgatott meg országos szinten.

A szakmai jellegű rendezvények mellett a megyei diákönkormányzat nagy hangsúlyt fektet a karitatív tevékenységek, az önkéntes tevékenységek népszerűsítésére, illetve tagjai is számos ilyen jellegű rendezvényen vesznek részt. Ezek közül kiemelkedik a több éve elindított Fuss a Fényben Családi és Sportnap, mely a megyei GYIÖK egyik fontos kiemelt rendezvénye.

Az éves programban szerepelnek képzések, disputa klub, önkéntes tevékenységek, Megyei Sportnapok, Megyei Diákparlament, Fuss a Fényben Sport és Családi Nap.

2020-2021-es tanévben a kilakult COVID19-es vírus miatt az akkori vezetőség nem torpant meg, és több online eseményt valósítottak meg, kvízestek, online játékok. Szerették volna, ha a megyében élő fiataloknak egy kis kikapcsolódást nyújtottak volna, ezzel is kicsit elterelve figyelmüket az őket körülvevő helyzetről.

A SZSZBGYIÖK jelenlegi vezetősége:
- Hargita Máté - Elnök
- Kelemen Lili Anna - Alelnök
- Galambvári Gergely Tibor - HR koordinátor
- Koscsó Krisztián - PR koordinátor
- Márkus Dávid - Külkapcsolati koordinátor
- Mészár Szandra - Programkoordinátor

Programok:

Közgyűlések szervezése folyamatosan a diákönkormányzatok képviselőinek
Megyei Diákparlament
Megyei Sportnapok
Fuss a fényben Sport és Családi Nap
MEDVE - Megyei Diákvezetők Fóruma
Szabadulószobák szervezése
Adománygyűjtések
Piknik in the SZSZB room
Challenge day
7vége a stábtagokkal

Kapcsolat:


Hargita Máté - ifjúsági vezető - SZSZBGYIÖK elnök
Telefon: +36 30 755 2201
E-mail: hmateka04@gmail.com

Árva Tímea - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vezető
Telefon: +36 30 718 8643
E-mail: arva.timea@kozpontegyesulet.hu

Berecz Gábor - munkatárs
Telefon: +36 30 277 9266
E-mail: berecz.gabor@kozpontegyesulet.hu

Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték