2024. június 16. (vasárnap) - Jusztin napja van.

Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda

Története, célja:

A Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda 2020-ban jött létre a Karcag Város Önkormányzata és a Központ Ifjúsági Egyesület együttműködése által.

A Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) a kialakításban, megtervezésben, berendezésben vette ki a részét. A tér belső átalakítása 2020. februárban kezdődött, aminek a KVDÖK tagjai lelkesen fogtak neki. A tapéta eltávolításától a falak kijavításán át a festésig, ajtók ablakok megjavításáig minden téren volt munka, tennivaló. Nyár végére az iroda igényesen kijavított, használható térré alakult át. A bútorok beszerzésében a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület vállalta a fő szerepet, amiben az ERSTE bank barter támogatása is sokat segített. Ezzel minden megvolt ahhoz, hogy így az irodát október 14-én fel is avathattuk és bemutathattuk a Karcagi pedagógusoknak,diákoknak.
Az iroda már több DÖKös programnak is helyet adott. Stáb taliknak, társasjáték délutánoknak, Halloween bulinak.

Alapvető célunk, hogy egyfajta közösségi térként a betérő fiataloknak információkat, lehetőségeket nyújtson különböző témákban. Diákönkormányzati ügyekben, önkéntes tevékenységekben, Iskolai Közösségi Szolgálatban, European Solidarity Corps (ESC), nemzetközi ifjúsági cserékben a fiatalok, tanárok és a szülők felé.

Az iroda folyamatosan várja önkéntesek, gyakornokok jelentkezését programjainak szervezéséhez, iroda működtetéséhez.
A Közösségi Tér folyamatosan teret és lehetőséget tud biztosítani fiatalok programjainak, eseményeinek. Az eseményekhez lehetőségeink szerint tudunk biztosítani technikai hátteret, szakmai segítséget, kisebb vendéglátást.

Programok:

Program tervek:
Állandó jelleggel ping-pong asztal, xbox konzol, asztali társasjátékok használata nyitvatartási időben
Filmklubok
Kiállítások