2024. március 19. (kedd) - József, Bánk napja van.

Közösségi Önkéntes Szolgálat

Története, célja:

A Közösségi Önkéntes Szolgálat a 2010-es tanév elején jött létre, azzal a céllal, hogy a 15 és 30 év közötti fiataloknak Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében lehetőséget nyújtson önkéntes tevékenységben való részvételre alkalomszerűen szakmai háttér mellett.
A program fontos eleme, hogy a választott önkéntes tevékenység mellé a program koordinátorai szakmai hátteret biztosítanak. Az önkéntesek a tevékenységek előtt egy felkészítésen vesznek részt, ezután pedig egy feldolgozó óra követi, ahol átbeszéljük az átélt érzéseket, élményeket, tapasztalatokat, azoknak akik hosszabb távon vesznek részt a programban folyamatos szakmai támogatást biztosítunk. Hiszen számunkra fontos, hogy az önkéntesek egy védett környezetben legyenek részesei ezeknek az élményeknek.
A mai változó világban, ahol az empátia, a tolerancia és az integráció meghatározó fogalmakká váltak, elengedhetetlen, hogy a fiatalok személyesen, saját élményeiken keresztül tanulhassák meg ezeknek a fogalmaknak a jelentését. Ezért tartjuk fontosnak, hogy változatos programokat tudjunk kínálni az érdeklődőknek, többféle területen kipróbálhassák magukat, miközben új embereket ismerhetnek meg, új barátságokat köthetnek.

Törekszünk arra, hogy minél több intézménnyel vegyük fel a kapcsolatot és minél több lehetőséget, alkalmat tudjunk kínálni a bekapcsolódni vágyó fiatalok részére.
Várjuk azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik szívesen kipróbálják magukat új helyzetekben, fejleszteni szeretnék szociális érzékenységüket, és a társadalmat segítő, aktív állampolgárokká szeretnének válni.

Programok:

Jelenlegi partnerintézményeink: