2022. augusztus 17. (szerda) - Jácint napja van.

Európai Szolidaritási Testület projektünkbe keresünk fiatalokat

Egyesületünk részt vesz az Európai Unió egyik fiataloknak szóló önkéntességi projektjében az Európai Szolidaritási Testületben. Most ezen projektünkbe keresünk érdeklődő magyar és nem magyar ajkú fiatalokat.

Kreatív műhely – ahol segítünk megvalósítani ötleteit!

Szeretne családjának, barátainak, szeretteinek egyedi ajándékot készíteni? Mi segítünk ebben! Nálunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél egyedi feliratú, mintájú, bögrét és kitűzőt készíttethet egyeztetést követően. Illetve egyedi kreatív anyagok készítésében is segítünk, plakátok, képeslapok, oklevelek, évkönyvek készítésében.

KÖZ-Pont a Galiba Fesztiválon

Az idén 10. születésnapját ünneplő Galiba Gyermekfesztivál egy 5 napos felejthetetlen programsorozattal készül a családoknak.

Idén is megrendezésre került az outdoor tréning Panyolán

2022. augusztus 1-4. között került megrendezésre az ifjúsági vezetők részére a panyolai outdoor tréning sok-sok kihívással, meglepetéssel, ahol legfőbb cél az volt, hogy bízzanak magukban és bízzanak a másikban is.

Pizsiparty Karcagon

2022. július 27-28. között került megrendezésre a KVDÖK nyárzáró pizsipartyja. Az eseményen közel 20 fiatal vett részt.

DECI-s tevékenység a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményénél

Júliusban is kétszer látogattunk el a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményének két telephelyére kézműves foglalkozást tartani, július 26 és 28-án.

Nemzetközi Iskola tábor

Debrecenben idén ismét megrendezésre kerülnek a Debreceni Nemzetközi Iskola által szervezett táborok. Ahol kicsik és nagyok vesznek részt megannyi színes programon, amiben külföldi önkéntesünk is részt vesz.

Csapatépítő a JNSZDÖK-nek

2022. július 26-án (kedden) a JNSZ megyei munkatársak csapatépítőt tartottak a JNSZDÖK jelenlegi vezetőségének.

Ha nyár, akkor táborok...

Debrecenben önkéntességét végző Cecilia nyáron is nagyon aktív. Egy olyan táborban vett részt, ahol bevezetett gyerekeket az olasz nyelvbe.

Barátságnap a HABIDISZ-szal

Július 19-én a HABIDISZ által megszervezésre került a Barátságnap nevű program, amely során a barátok jobban megismerhették egymást és elmélyíthették barátságukat.

Interjú Tóth Edinával

Interjút készítettünk Tóth Edinával, aki Egyesületünkön keresztül volt önkéntes Angliában.

Egy hajóban evezünk - vitatábor

Július 11-14 között a HABIDISZ és a JNSZDÖK fiataljai közül többen is részt vettek a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) által szervezett vitatáborban Agárdon, a Velencei-tó mellett.

Júliusi program a JNSZDÖK-ben

A JNSZDÖK 2022. július 9-én "Csak még egy kört" elnevezésű programját szervezte meg.

Újabb ESC önkéntes az Egyesületnél

Július 8-án, pénteken érkezett meg Fülpesi Blanka Debrecenbe az Európai Szolidaritási Testület (ESC) projekt keretén belül.

Ebben a hónapban is kézműveskedtünk a Szent Matróna otthon lakóival

Július 6-án, szerdán újra meglátogattuk a Szent Matróna lakóit a Debreceni Civilek Önkéntes Program által.

DECI-s tevékenység a Máltai Játszótéren

Július 05-én, kedden gyerekekkel kézműveskedtünk a Máltai Játszótéren a Debreceni Civilek Önkéntes Programon belül.

3 napos fórum Miskolc

Július első hétvégéjén Regionális fórumot tartott az Egyesület. A fórumon az Egyesület munkatársai vettek részt, Miskolcon gyűltünk össze nagy közösben. A program 3 napig tartott. Ezalatt jutott idő munkára és közös kikapcsolódásra is.

MIDÖK a KÖZ-Pontban

A jelenlegi Miskolc Városi Diákönkormányzat (MIDÖK) 2021. október óta működik. Fő célja, hogy képviselje a kortársak érdekeit a döntéshozók előtt, kezdeményezésekkel elérjék, hogy jó legyen fiatalként Miskolcon élni, így növelve a város megtartó erejét.

Vízibombákkal teli vízicsata a HABIDISZ-szal

Június 29-én, szerda délután Nyárindító Vízicsatát szervezett a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) a Kerekestelepi Termálfürdő és Kempingben.

Vetélkedő délután a FACE-ekben

Június 28-án egy vetélkedő délutánon vehettek részt azok az érdeklődők, akik kedvelik a filmes, zenés kvízeket, valamint a különféle agytornáztató játékokat.

Bele kóstoltunk az olasz kultúrába

2022 június 28-án megrendezésre került Debrecenben az Olasz nap. Egy meleg nyári napon több fiatal is eljött a programra amit Cecilia Frego tartott meg.

Gyere és ismerd meg te is jobban az olasz kultúrát

Ha nyár, akkor programok, és hol máshol, mint a Köz-Pontnál ahol egy nagyszerű esemény van készülőben, Debrecenben.

Családi Nap Derecskén

Június 25.-én Egyesületünk munkatársaival és diákok segítségével vettünk részt a Derecskei Városi Napon.

Véget ért a 2022-es Diákakadémia

Június 20-24 között zajlott le a létavértesi jurtatáborban a Diákakadémia.

Gyermektábor a FACE-ekben

2022.06.20-21-én egy gyermektábor első két napja valósult meg a nyíregyházi ifjúsági irodánkban a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben. A táborban 17 gyermek vett részt.

Irodathlon sportnap a FACE-ekben

2022.06.18-án szombaton valósult meg a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér első sportnapja, melynek keretén belül a résztvevők az ifjúsági irodánk sportlehetőségeiben mérethették meg magukat 2 fős csapatokban.

Megújult a debreceni irodánk

Ismét fórumozott a Hajdú-Bihar megyei csapat. A program ezúttal a debreceni iroda felfrissítése volt.

Városi Kincskeresés Karcagon

A Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) 2022.06.17-én Városi Kincskeresés címmel szervezett szabadidős tevékenységet a Karcag város diákjai részére.

Diákok projektjeinek megvalósítása egy debreceni iskolában

Június 16-án a debreceni Amerikai Kuckóban mutatták be a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum részvételi költségvetését. A projektet az Alternatív Közösségek Egyesülete a K-Monitorral és a diákokkal közösen valósította meg.

Júniusban is kézműveskedtünk a szenvedélybetegekkel

Június 14-én és 16-án látogattuk meg a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményének két telephelyét.

Szabadulószobák a Móra diáknapján

Június 14-én 3 szabaduló szobával települt ki irodánk a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola diák napjára.

Effekteam workshop folytatása Budapesten!

Június 9.-én Budapesten, a Vodafone Magyarországi Székházában, az Effekteam szervezése által létrejött a II. „Felelős közösségi befektetések” elnevezése workshop.

Juniális a Józsai Közösségi Házban

Június 4-én, szombaton került megrendezésre a Józsai Közösségi Ház által szervezett Juniális gyermek és családi program.

Effekteam Workshop Budapesten

Június 2.-án, Budapesten az UniCreditbank Székházában Egyesületünk képviselője részt vett a Felelős közösségi befektetések elnevezésű Workshopon.

Szabadulószobáinkban jártak a fehérgyarmati diákok

Június elsején ismét több szabadulószobát tartottunk a fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói számára.

Interjú Gudor Karolinával

Interjút készítettünk Gudor Karolinával, aki Egyesületünkön keresztül fogja szeptemberben megkezdeni Európai Önkéntes Szolgalátát Németországban.

Ifjúságkutatás Karcagon

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület az Erzsébet Ifjúsági Alappal és a Karcag Városi Önkormányzat együttműködve ifjúságkutatást végez Karcagon.

Kitelepültünk a nyírmártonfalvai általános iskola gyermeknapjára

Május 27.-én a Hajdú-Bihar megyében található Nyírmártonfalvai Általános Iskola gyermeknapjára települtünk ki két szabadulószobával is, hogy ezzel színesítsük ezt a napot.

Teaházat tartottunk Diákmunkát Segítő Pedagógusoknak

Május 26-án, csütörtök délután Debrecenben több Hajdú-Bihar megyei általános és középiskola DÖK-öt segítő pedagógusa jött el teaházunkra.

Műhelymunka Budapesten

A MagNet Bank szervezése által megrendezésre került május 24.-én a Követőink nyomában elnevezésű műhelymunka a Budapesti MagNet Közösségi Házban.

Lezárult az Open Café

Az Open Café elnevezetű rendezvénysorozat Május 23-án lezárult. Megannyi fiatal vett részt az utolsó eseményen.

AKE Programzáró Találkozó Püspökladányban

Az Alternatív Közösségek Egyesülete több mint 4 éven át szervezete támogatási programját, melynek célja az volt, hogy segítse az Észak-Alföldi Régió Civil Szervezeteinek megerősödését a kihirdetett pályázatainak segítségével.

Önkénteseink segítették a Nemzetközi Nordic Walking eseményt Debrecenben

A Debreceni Civilek Önkéntes Program keretén belül önkénteseink és az Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítő diákok segítettek az esemény lebonyolításában május 21-én.

Családi nap Sóstón

Családi napot tartott nyíregyházi irodánk, a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér Sóstón, a Szódaház utcai játszótér parkos részén.

NIT küldöttgyűlés

2022. május 21-én került megtartásra a Nemzeti Ifjúsági Tanács idei első küldöttgyűlése a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.

Képzés nap Nyíregyházán

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben újabb képzésen vehettek részt azok a diákok akik az önismeret témakörében szerettek volna kicsit elmélyülni.

Gyermeknap Harangodon

Május 14.-én egy szombati napon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak segítettünk az Egyházmegyei Gyermeknap lebonyolításában Harangodon.

Lezárult a ,,KULTÚR-KÖZ-PONT” projektünk

A Széchenyi 2020 program keretein belül megvalósításra került a ,,KULTÚR-KÖZ-PONT” elnevezésű, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02021 azonosító számú projekt, mely 2022. április 30-án zárult.

Idei első Közgyűlés

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület idei első közgyűlésére május 20-án került sor, a szervezet elnöke, Gyulavári Attila Zsolt levezetésével.

Megyei delegáltak találkozója

2022. május 20-án tartotta a Nemzeti Ifjúsági Tanács a Delegálti ülését, a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.