Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2018. január 16. (kedd) - Gusztáv napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

MEDVE - Megyei Diákvezetők Fóruma

"Lássuk a medvét!" a szlogenje az SZSZBGYIÖK, azaz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett Megyei Diákvezetők Fórumának (MEDVE). A Fórum legfőbb célja, hogy lehetőséget biztosítson megyei diákvezetőknek a találkozásra, ismerkedésre és tapasztalatcserére.

Karcag Városi DÖK Félévindító és vezetőség választó Közgyűlése

Az újonnan megalakult Városi Diákönkormányzat vezetőségének megválasztására is sor kerül a Közgyűlés alkalmával 2018. Február 1-én. A város oktatási intézményeiből érkező diákok és tanárok az általuk képviselt iskola szavazati jogán osztoznak majd, mellyel segítik a közgyűlés eredményességét. Továbbá a résztvevők hasznos információkkal gazdagodhatnak az elkövetkező időszak programjait illetően.

Az SZSZBGYIÖK Félévindító Közgyűlése

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 2018. január 26-án szervezi meg Félévindító Közgyűlését. A megye különböző településeiről érkező általános és középiskolás diákok, valamint az őket kísérő pedagógusok betekintést nyerhetnek a Megyei Diákönkormányzat mindennapjaiba, valamint a tanév folyamán még megvalósulásra váró programokba.

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Félévindító Közgyűlése

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2018. január 23-án rendezi meg Félévindító Közgyűlését, ahol a számos oktatási intézményből érkező diák és pedagógus sok hasznos információval gazdagodhat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése

2018. január 24-én kerül megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése. A Diákönkormányzat vezetőségében megüresedett egy pozíció, így a közgyűlés alkalmával a jelenlévő iskolákat képviselő diákok 1 fő vezetőségi tagot is választanak a JNSZDÖK vezetőségébe.

Népek Karácsonya a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben

A tavalyi Korzó Bevásárlóközpontban megvalósuló programnak 2017. December 22-én Nyíregyházán a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont. A Népek Karácsonya elnevezésű rendezvényen 6 ország -Spanyolország, Olaszország, Németország, Grúzia, Bulgária és Románia- karácsonyi és az azt követő időszak szokásai kerültek bemutatásra.

Színházi workshop a Közösségi FACE-ekben

Múlt hét kedd estéjén rendkívüli esemény helyszínéül szolgált a Közösségi FACE-ek. Zárt ajtók mögött zajlott a főpróbája annak a rövid performansznak, melyet aznap adott elő egy fiatalokból álló csapat. A vendégek olyan színdarabot láthattak, mely ötvözte a tánc, mozgás és hagyományos színházi stílusokat.

Lengyel ifjúsági csere

December második hetében Egyesületünk egyik lengyel partnere által szervezett ifjúsági cserén vett részt négy plusz egy fővel. A program témája művészeti jellegű volt. A fiatalok stábokra voltak felosztva: páran elsajátították a videókészítés folyamatát, a zenészek egy dalt, mások annak szövegét szerezték.

Adományosztás

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2017 ősze folyamán szervezett egy adománygyűjtést, mely során különböző intézményekben és épületekben helyeztek ki dobozokat, melybe papírírószer adományokat gyűjtöttek rászoruló gyermekek számára.

Változás a JNSZDÖK életében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat életében jelentős változások mentek végbe az elmúlt időszakban. Németh Máté lemondott elnöki posztjáról, és ifjúsági vezetői tisztségéről is. Az eddigi alelnök, Oláh Máté tölti be a továbbiakban az elnöki tisztséget, amit a legutóbbi Diákönkormányzat vezetőségi gyűlésen szavaztak meg egyhangúan a jelenlévő ifjúsági vezetők.

10. Hajdú-Bihar Megyei Karácsonyi Sportnapok

Az idei évben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ), valamint több megyei sportszövetség illetve egyéb szponzorok jóvoltából 10. alkalommal került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Karácsonyi Sportnapok Debrecenben 2017. december 6-8 között.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Debrecenben

A rendezvény 2017.december 4.-én (hétfőn) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Debreceni Lovarda Kulturális és Konferencia Központban.
Egyesületünk fogadóintézményként és koordináló szervezetként is működik az Iskolai Közösségi Szolgálat terén. Évente közel 500 fiatal teljesít iskolai közösségi szolgálatot különböző partnerszervezeteinknél.

Szólj bele! Régiós nagyköveti találkozó

A hazai Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport a Szólj bele! projekt keretében régiós (Észak-Alföld) találkozót szervezett Nyíregyházán 2017. november 29-én, amelynek, első állomásának a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont.

Városi Diákönkormányzat képzés Karcagon

Egyesületünk november 29-én Karcag Város Önkormányzattal megkötött ifjúsági feladatellátási szerződés keretében tartott egy egész napos képzést a helyi iskolák diákönkormányzatainak képviselői számára. Az eseményen összesen 25 diák vett részt a város hét különböző általános- és középiskolájából.

Segítségkérés - Közönségszavazás

Az Erste Bank a Higgy magadban! elnevezésű pályázattal olyan egyéni terveket, vállalkozásokat kíván támogatni, amelyek értéket teremtenek, inspirálnak, és társadalmi szerepvállalásukkal másoknak is segítenek megtalálni saját hangjukat, termékeikkel és szolgáltatásaikkal pozitív hatással vannak célcsoportjaik mindennapjaira.

Papírírószer adománygyűjtés rászorulóknak

2017. október 20.-tól november 24.-ig tartó tanszeradomány gyűjtést szervezett a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ).

Disputa képzés Pannonhalmán

2017 novemberében Ács Gabriella, Bencze Norbert és Tóth Edina a HABIDISZ (Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzat) fiataljai vettek részt a Vox Pop nevű disputaképzésen, melyet Pannonhalmán szervezett meg a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány).

Kerekasztal beszélgetés Balmazújvárosban

2017.11.17-én Balmazújvárosban került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége és a Balmazújvárosi Önkormányzat együttműködésében a következő kerekasztal beszélgetés.

Holnap indul a 8. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sportnapok Nyíregyházán!

Az idei évben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK), valamint több megyei sportszövetség illetve egyéb szponzorok jóvoltából 8. alkalommal rendezi meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sportnapokat Nyíregyházán 2017. november 22-24. között.

KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület - Civil Teaházak

Novemberben ismét megrendezésre kerültek Civil Teaházi eseményeink Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán. 2014-ben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület kezdeményezésére indult el Debrecenben, Nyíregyházán, illetve Szolnokon. Az egyesület működése óta kiemelt figyelmet szentel a Civil kapcsolataira.

Gyakornoki programsorozat Nyíregyházán

2017. november 15. és 20. között a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben gyakornoki program zajlott. A Nyíregyházi Egyetem másodéves szociálpedagógia szakos hallgatói a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél teljesítették a 40 órás gyakorlati időt, amely alatt a számos megszerzett tapasztalat mellet megismerkedhettek az Egyesület tevékenységével, programjaival, valamint a Gyermeki Jogok Világnapjára (november 20.) egy rendezvénnyel is készültek.

Üdvözlünk Erdélyben téma est

2017. november 20-án sor került a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által működtetett Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben az „Üdvözlünk Erdélyben” című előadás.

A hétvégén megrendezésre került Nyíregyházán a Nyír-Trip

November 18.-án első alkalommal került megrendezésre a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér által a Nyír-Trip, ami egy kreativitást igénylő vetélkedő volt, melyre 5 fős középiskolás csapatok jelentkezését vártuk.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Karcagon

A rendezvény 2017. november 10.-én (pénteken) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Karcag Városi Pályaválasztási Nap keretein belül a Városi Sportcsarnokban.
Egyesületünk fogadóintézményként és koordináló szervezetként is működik az Iskolai Közösségi Szolgálat terén. Évente közel 500 fiatal teljesít iskolai közösségi szolgálatot különböző partnerszervezeteinknél.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Szolnokon

A rendezvény 2017.november 9.-én (csütörtökön) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Szolnok PLAZA Bevásárlóközpontban.
Egyesületünk fogadóintézményként és koordináló szervezetként is működik az Iskolai Közösségi Szolgálat terén. Évente közel 500 fiatal teljesít iskolai közösségi szolgálatot különböző partnerszervezeteinknél.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Nyíregyházán

A rendezvény 2017.november 8. (szerdán) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Korzó Bevásárlóközpont 3. emeletén.
Egyesületünk fogadóintézményként és koordináló szervezetként is működik az Iskolai Közösségi Szolgálat terén. Évente közel 500 fiatal teljesít iskolai közösségi szolgálatot különböző partnerszervezeteinknél.

EVS bemutatása Besenyszögön

Volt és jelenlegi Európai Önkéntes Szolgálatos (EVS -es) fiatalok Erdélyből és Vajdaságból Besenyszögre utaztak, ahol így egy Debrecentől viszonylag távolabbi településen is sikerült személyesen, testközelből átadni az Európai mobilitással kapcsolatos információkat a helyi fiataloknak.

KÖZ – Pontban az Állásbörze!

Egyesületünk idei évben is kitelepült a Debreceni Egyetem által szervezett, Állásbörze és
Karriernapra november 8-án. A Debreceni Egyetem Főépületében egy helyen találkozhattak az álláskeresők azzal a céllal, hogy találkozzanak pontenciális munkaadóikkal, álláskínálókkal.
Egyesületünk elsősorban a különböző betöltésre váró pozícióinkról tájékoztatta az érdeklődőket. Továbbá lehetőséget adott arra, hogy a hallgatók tájékozódjanak szakmai gyakorlati lehetőségeinkről, a fiatalkori önkéntességről.

Rémálom a FACE-ekben

2017. november 4-én a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megrendezésre került a „Rémálom a FACE-ekben!” elnevezésű program, amelyen az érdeklődőket számos meglepetés fogadta.

3. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportnapok

A KÖZ - Pont Ifjúsági Egyesület, a Jász- Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat és egyéb szponzorok jóvoltából idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Sportnapok 2017. október 26 – 27 - én Karcagon.

Munkatársak a KÖZ-Pontban

2017. október 28-án ismét találkoztak egyesületünk munkatársai egy Fórum keretében Karcagon. Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hétköznapokban egy közösségi munkahelyet, közösségi légkört teremtsen a munkatársi kör számára.

Tanulmányi kirándulásunk Kecskeméten

Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet a szakmai kapcsolatok ápolására annak folyamatos fejlesztésére, ennek érdekében tavaly tanulmányi kirándulásokat szerveztünk munkacsoportjaink részére Tokajba, Miskolcra és Egerbe. A következő ilyen jellegű kirándulásra október 20-án került sor, amikor is Kecskemétre látogattunk.

Szelet kaptak az általános iskolások

Egyesületünk, valamint a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége idén immáron második alkalommal mutatkozott be a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal által szervezett Szelet a vitorlába! Pályaválasztási Kiállításon október 18 és 19. között Debrecenben a Lovardában,

Iskolai közösségi szolgálat börze Szolnokon

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: 2017.november 9. 10:00-16:00 óra Szolnok PLAZA 5000 Szolnok, Ady Endre utca 28./A.

Iskolai közösségi szolgálat börze Nyíregyházán

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: 2017.november 8. 10:00-16:00 óra Korzó Bevásárlóközpont 3. emelet (4400 Nyíregyház, Nagy Imre tér 1.)

Iskolai közösségi szolgálat börze Karcagon

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: november 10. 10:00-16:00 óra Városi Sportcsarnok 5300 Karcag Kálvin u. 6.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Debrecenben

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: 2017. december 4. 10:00-16:00 óra Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferencia Központ Debrecen, Kassai út- 26, 4028.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács egy koordinátor szemével

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér az idei tanévben keddenként egy-egy tematikus alkalmat valósít meg délutáni kikapcsolódásként, a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltése, a kulturális sokszínűség, valamint az információk átadása jegyében.

SZSZBGYIÖK Tanévindító Kögyűlés

Szeptember 28.-án került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Tanévnyitó Közgyűlése a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben. A rendezvényre közel 70 fiatal és a velük foglalkozó pedagógusok látogattak el a megye különböző településeiről, hogy értesüljenek a megyei dök és egyesületünk közelgő eseményeiről.

JNSZDÖK Tanévindító Közgyűlés

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Tanévindító Közgyűlésén közel 50 diák és az őket segítő pedagógusok vettek részt egyrészt, hogy megismerjék a JNSZDÖK és Egyesületünk által megrendezett programokat, illetve azokat a rendezvényeket és lehetőségeket, amelyek a 2017/18as tanévben fognak megvalósulni.

HABIDISZ Tanévindító Közgyűlés

Szeptember 26.-án sikeresen megvalósult a HABIDISZ évindító közgyűlése, ahol 2 új vezetőségi taggal bővült a megyei diákönkormányzat lelkes csapata. A rendezvényen, több mint 60 diák, és az őket segítő pedagógusok vettek részt, hogy megismerjék Egyesületünk és a megyei dök 2017/18-as tanévre vonatkozó elképzeléseit.

Karcag Városi DÖK Alakuló Közgyűlése

Szeptember utolsó hete Egyesületünknél a közgyűlésekről szólt, hiszen sikeresen lezajlott a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület égisze alatt működő Karcagi Városi Dök Alakuló Közgyűlése szeptember 25.-én. A Közgyűlésen, közel 50 fő jelent meg, hogy megismerje azokat a programokat és lehetőségeket, amelyek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében vagy segítségével valósul meg.

Külügyekben is KÖZ-Pontban vagyunk!

Egyesületünk is kitelepült a DEHÖK Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága, valamint a DE Nemzetközi Irodája által szervezett XIX. Külügyi Börzén október 4-én.

Elfogadás Napja a DSZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában

2015-ben a KIP elindította az elfogadás napjához kapcsolódó szociális érzékenyítő napját az intézmény diáksága részére. Az idei évben szeptember 25-én került megrendezésre a program a DSZC valamennyi tagintézményének diákcsapatai részére.

Szabó Péter "Barangolások Kazahsztánban és Kirgizisztánban" élménybeszámoló előadása

2017. szeptember 20-án került megrendezésre Szabó Péter „Barangolások Kazahsztánban és Kirgizisztánban” című élménybeszámoló előadása a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

AFS Welcome Party a Közösségi FACE-ekben!

2017. szeptember 3-án került megrendezésre a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben az AFS Magyarország nyíregyházi körzetének szervezésében az a Welcome Party, amelynek keretében AFS-es cserediákok megismerkedhettek az őrangyalaikkal, valamint a fogadócsaládok is személyesen találkozhattak az AFS helyi önkénteseivel.

Civil Teaház eseményeket tartottunk a régióban

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület három éve indította újára a Civil Teaház kezdeményezését, melynek keretében a három megyeszékhely civil, szociális, állami, céges partnereink kerülnek meghívásra.

Szeptemberi Tanévnyitó Közgyűlések

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület - a vele együttműködő 3 megyei diákönkormányzattal közösen- idén szeptemberben is megrendezi Tanévnyitó Közgyűléseit. Az események célja, hogy a résztvevő fiatalok és az iskolai diákönkormányzattal foglalkozó pedagógusok olyan információkhoz jussanak, amelyeket a mindennapokban is hasznosítani tudnak, valamint a HABIDISZ és a JNSZDÖK esetében vezetőségi tagok is megválasztásra kerülnek majd.
Külön öröm számunkra, hogy az idei évtől a Karcag Városi Diákönkormányzatot is segíthetjük, melynek alakuló közgyűlése szintén szeptember folyamán kerül megrendezésre.

Új logó, új arculat, régi tartalom!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 15. születésnapi gáláján bejelentésre került az eddig használat logó újítása, faitalosítása. Az Egyesület vezetősége több verziót, tervet is megtekintett és végül a tagság szavazata mellett választotta ki az új logót.

Mesedoktorok a KÖZ-Pontban

KÖZ-Pontosok a K&H Gyógyvarázs Mesedoktorok Programban, 2017. augusztus 25-én a Egyesületünk számos munkatársa, önkéntese, ifjúsági vezetője csatlakozott a programhoz és olvasott egy hozzá közel álló mesét, történetet.
Régebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték