2018. február 25. (vasárnap) - Géza, Alexander napja van.

Ismét Észak-Alföldi Regionális Labdarúgó Kupa

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület illetve egyéb szponzorok jóvoltából idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Észak-Alföldi Regionális Labdarúgó Kupa 2018. április 13-án, Hajdúböszörményben.

DMSP-IKSZ Tanári Teaházak

Ebben az évben szeretnénk még szorosabb kapcsolatot ápolni az iskolákkal, és a pedagógusokkal, ezért életre hívtuk a Tanári Teaházunkat, melynek célja, hogy egy találkozási felületet biztosítson az iskoláknak, akik az eddigi tapasztalataikat megoszthatják egymással. A Teaházra kifejezetten a Diákönkormányzattal foglalkozó és az iskolai közösségi szolgálatot koordináló pedagógusokat várjuk. Az esemény során igyekszünk mindenkinek átadni helyes és aktuális információkat a közösségi szolgálat és a diákönkormányzatiság tekintetében is.

Nyíregyházi Szabadtéri Színpad ülőegységeinek kiosztása

2017 novemberében kezdődtek el a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad bontási munkálatai.
A nézőtér széksorait a Polgármesteri Hivatal megbízásából Egyesületünk és a NYÍRVV

Karcag Városi Diákönkormányzat Vezetőségválasztása

2018.02.01-én 14:00-16:00 között került megrendezésre a Karcag Városi Diákönkormányzat Alakuló Közgyűlése, melyre Karcag város minden iskolája elküldte diákképviselőit. A Közgyűlés célja a Diákönkormányzat vezetőségének megválasztása volt. A rendezvényt Dobos László Polgármester úr és Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális, Turisztikai és Sportközpont vezetője nyitotta meg.

Békéscsabán tartottak képzést munkatársaink

2018. január 25 –én csütörtökön, Békéscsabán vendégeskedett az egyesület két munkatársa és egy gyakornoka. Előzetes felkérésnek köszönhetően érkeztek az egyesület tagjai a Tiszántúl déli részén található Békéscsaba városába.

Az SZSZBGYIÖK Félévindító Közgyűlése

2018. január 26.-án ismét megrendezésre került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Félévindító Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése.

Nemzeti Ifjúsági Tanács Közgyűlése

2018. január 21-én vasárnap tartotta a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesülete soron következő Közgyűlését Budapesten. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület több képviselője, munkatársa is részt vett Budapesten a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület soron következő Közgyűlésén.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése

2018. január 24-én került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése. A napot Egyesületünk bemutatkozójával kezdtük, említésre kerültek azok a programok, amelyek az elmúlt félévben megvalósultak. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy iskolák felé eljussanak azok a pályázati lehetőségek, felhívások, amelyek színesíthetik, megkönnyíthetik az intézmények és a diákok életét egyaránt.

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Félévindító Közgyűlése

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2018. január 23-án rendezte meg Félévindító Közgyűlését a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Dísztermében. A HABIDISZ prezentálta azokat a programokat, eseményeket, amelyeken az elmúlt félévben részt vettek, illetve azokat is, amelyek a közeljövőben fognak megrendezésre kerülni. Külön megemlítendő, hogy a HABIDISZ elnöke, Tóth Edina vezette le az egész programot, s jeleskedett, mint felkonferáló.

Januári Civil Teaház eseményeink

Januárban ismét megrendezésre kerültek Civil Teaházi eseményeink Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán. Az események témája a "Társadalmi problémák megközelítése és azok elemzése saját szervezeteinken, csoportjainkon belül, projektgenerálás pályázati kiírásra" volt.

Évértékelés és évtervezés zajlott Sárrétudvariban

2018. január 12-14 között a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársai Sárrétudvariban találkoztak egy három napos évértékelő és évtervező program kereti között. A három napban különböző módszerekkel értékelhették az elmúlt év eseményit és tekinthettek vissza az elvégzett feladatokra.

Ismét Közgyűlést tartott az egyesület tagsága

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület tagsága 2018. január 10-én 17 és 19 óra között megtartotta az idei év első közgyűlését a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában.

Karcag Városi DÖK Félévindító és vezetőség választó Közgyűlése

Az újonnan megalakult Városi Diákönkormányzat vezetőségének megválasztására is sor kerül a Közgyűlés alkalmával 2018. Február 1-én. A város oktatási intézményeiből érkező diákok és tanárok az általuk képviselt iskola szavazati jogán osztoznak majd, mellyel segítik a közgyűlés eredményességét. Továbbá a résztvevők hasznos információkkal gazdagodhatnak az elkövetkező időszak programjait illetően.

Az SZSZBGYIÖK Félévindító Közgyűlése

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 2018. január 26-án szervezi meg Félévindító Közgyűlését. A megye különböző településeiről érkező általános és középiskolás diákok, valamint az őket kísérő pedagógusok betekintést nyerhetnek a Megyei Diákönkormányzat mindennapjaiba, valamint a tanév folyamán még megvalósulásra váró programokba.

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Félévindító Közgyűlése

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2018. január 23-án rendezi meg Félévindító Közgyűlését, ahol a számos oktatási intézményből érkező diák és pedagógus sok hasznos információval gazdagodhat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése

2018. január 24-én kerül megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése. A Diákönkormányzat vezetőségében megüresedett egy pozíció, így a közgyűlés alkalmával a jelenlévő iskolákat képviselő diákok 1 fő vezetőségi tagot is választanak a JNSZDÖK vezetőségébe.

Népek Karácsonya a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben

A tavalyi Korzó Bevásárlóközpontban megvalósuló programnak 2017. December 22-én Nyíregyházán a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont. A Népek Karácsonya elnevezésű rendezvényen 6 ország -Spanyolország, Olaszország, Németország, Grúzia, Bulgária és Románia- karácsonyi és az azt követő időszak szokásai kerültek bemutatásra.

Színházi workshop a Közösségi FACE-ekben

Múlt hét kedd estéjén rendkívüli esemény helyszínéül szolgált a Közösségi FACE-ek. Zárt ajtók mögött zajlott a főpróbája annak a rövid performansznak, melyet aznap adott elő egy fiatalokból álló csapat. A vendégek olyan színdarabot láthattak, mely ötvözte a tánc, mozgás és hagyományos színházi stílusokat.

Lengyel ifjúsági csere

December második hetében Egyesületünk egyik lengyel partnere által szervezett ifjúsági cserén vett részt négy plusz egy fővel. A program témája művészeti jellegű volt. A fiatalok stábokra voltak felosztva: páran elsajátították a videókészítés folyamatát, a zenészek egy dalt, mások annak szövegét szerezték.

Adományosztás

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2017 ősze folyamán szervezett egy adománygyűjtést, mely során különböző intézményekben és épületekben helyeztek ki dobozokat, melybe papírírószer adományokat gyűjtöttek rászoruló gyermekek számára.

Változás a JNSZDÖK életében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat életében jelentős változások mentek végbe az elmúlt időszakban. Németh Máté lemondott elnöki posztjáról, és ifjúsági vezetői tisztségéről is. Az eddigi alelnök, Oláh Máté tölti be a továbbiakban az elnöki tisztséget, amit a legutóbbi Diákönkormányzat vezetőségi gyűlésen szavaztak meg egyhangúan a jelenlévő ifjúsági vezetők.

10. Hajdú-Bihar Megyei Karácsonyi Sportnapok

Az idei évben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ), valamint több megyei sportszövetség illetve egyéb szponzorok jóvoltából 10. alkalommal került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Karácsonyi Sportnapok Debrecenben 2017. december 6-8 között.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Debrecenben

A rendezvény 2017.december 4.-én (hétfőn) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Debreceni Lovarda Kulturális és Konferencia Központban.
Egyesületünk fogadóintézményként és koordináló szervezetként is működik az Iskolai Közösségi Szolgálat terén. Évente közel 500 fiatal teljesít iskolai közösségi szolgálatot különböző partnerszervezeteinknél.

Szólj bele! Régiós nagyköveti találkozó

A hazai Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport a Szólj bele! projekt keretében régiós (Észak-Alföld) találkozót szervezett Nyíregyházán 2017. november 29-én, amelynek, első állomásának a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont.

Városi Diákönkormányzat képzés Karcagon

Egyesületünk november 29-én Karcag Város Önkormányzattal megkötött ifjúsági feladatellátási szerződés keretében tartott egy egész napos képzést a helyi iskolák diákönkormányzatainak képviselői számára. Az eseményen összesen 25 diák vett részt a város hét különböző általános- és középiskolájából.

Segítségkérés - Közönségszavazás

Az Erste Bank a Higgy magadban! elnevezésű pályázattal olyan egyéni terveket, vállalkozásokat kíván támogatni, amelyek értéket teremtenek, inspirálnak, és társadalmi szerepvállalásukkal másoknak is segítenek megtalálni saját hangjukat, termékeikkel és szolgáltatásaikkal pozitív hatással vannak célcsoportjaik mindennapjaira.

Papírírószer adománygyűjtés rászorulóknak

2017. október 20.-tól november 24.-ig tartó tanszeradomány gyűjtést szervezett a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ).

Disputa képzés Pannonhalmán

2017 novemberében Ács Gabriella, Bencze Norbert és Tóth Edina a HABIDISZ (Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzat) fiataljai vettek részt a Vox Pop nevű disputaképzésen, melyet Pannonhalmán szervezett meg a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány).

Kerekasztal beszélgetés Balmazújvárosban

2017.11.17-én Balmazújvárosban került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége és a Balmazújvárosi Önkormányzat együttműködésében a következő kerekasztal beszélgetés.

Holnap indul a 8. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sportnapok Nyíregyházán!

Az idei évben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK), valamint több megyei sportszövetség illetve egyéb szponzorok jóvoltából 8. alkalommal rendezi meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sportnapokat Nyíregyházán 2017. november 22-24. között.

KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület - Civil Teaházak

Novemberben ismét megrendezésre kerültek Civil Teaházi eseményeink Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán. 2014-ben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület kezdeményezésére indult el Debrecenben, Nyíregyházán, illetve Szolnokon. Az egyesület működése óta kiemelt figyelmet szentel a Civil kapcsolataira.

Gyakornoki programsorozat Nyíregyházán

2017. november 15. és 20. között a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben gyakornoki program zajlott. A Nyíregyházi Egyetem másodéves szociálpedagógia szakos hallgatói a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél teljesítették a 40 órás gyakorlati időt, amely alatt a számos megszerzett tapasztalat mellet megismerkedhettek az Egyesület tevékenységével, programjaival, valamint a Gyermeki Jogok Világnapjára (november 20.) egy rendezvénnyel is készültek.

Üdvözlünk Erdélyben téma est

2017. november 20-án sor került a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által működtetett Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben az „Üdvözlünk Erdélyben” című előadás.

A hétvégén megrendezésre került Nyíregyházán a Nyír-Trip

November 18.-án első alkalommal került megrendezésre a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér által a Nyír-Trip, ami egy kreativitást igénylő vetélkedő volt, melyre 5 fős középiskolás csapatok jelentkezését vártuk.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Karcagon

A rendezvény 2017. november 10.-én (pénteken) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Karcag Városi Pályaválasztási Nap keretein belül a Városi Sportcsarnokban.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Szolnokon

A rendezvény 2017.november 9.-én (csütörtökön) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Szolnok PLAZA Bevásárlóközpontban.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Nyíregyházán

A rendezvény 2017.november 8. (szerdán) 10:00-16:00 óra között valósult meg a Korzó Bevásárlóközpont 3. emeletén.

EVS bemutatása Besenyszögön

Volt és jelenlegi Európai Önkéntes Szolgálatos (EVS -es) fiatalok Erdélyből és Vajdaságból Besenyszögre utaztak, ahol így egy Debrecentől viszonylag távolabbi településen is sikerült személyesen, testközelből átadni az Európai mobilitással kapcsolatos információkat a helyi fiataloknak.

KÖZ – Pontban az Állásbörze!

Egyesületünk idei évben is kitelepült a Debreceni Egyetem által szervezett, Állásbörze és
Karriernapra november 8-án. A Debreceni Egyetem Főépületében egy helyen találkozhattak az álláskeresők azzal a céllal, hogy találkozzanak pontenciális munkaadóikkal, álláskínálókkal.
Egyesületünk elsősorban a különböző betöltésre váró pozícióinkról tájékoztatta az érdeklődőket. Továbbá lehetőséget adott arra, hogy a hallgatók tájékozódjanak szakmai gyakorlati lehetőségeinkről, a fiatalkori önkéntességről.

Rémálom a FACE-ekben

2017. november 4-én a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megrendezésre került a „Rémálom a FACE-ekben!” elnevezésű program, amelyen az érdeklődőket számos meglepetés fogadta.

3. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportnapok

A KÖZ - Pont Ifjúsági Egyesület, a Jász- Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat és egyéb szponzorok jóvoltából idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Sportnapok 2017. október 26 – 27 - én Karcagon.

Munkatársak a KÖZ-Pontban

2017. október 28-án ismét találkoztak egyesületünk munkatársai egy Fórum keretében Karcagon. Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hétköznapokban egy közösségi munkahelyet, közösségi légkört teremtsen a munkatársi kör számára.

Tanulmányi kirándulásunk Kecskeméten

Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet a szakmai kapcsolatok ápolására annak folyamatos fejlesztésére, ennek érdekében tavaly tanulmányi kirándulásokat szerveztünk munkacsoportjaink részére Tokajba, Miskolcra és Egerbe. A következő ilyen jellegű kirándulásra október 20-án került sor, amikor is Kecskemétre látogattunk.

Szelet kaptak az általános iskolások

Egyesületünk, valamint a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége idén immáron második alkalommal mutatkozott be a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal által szervezett Szelet a vitorlába! Pályaválasztási Kiállításon október 18 és 19. között Debrecenben a Lovardában,

Iskolai közösségi szolgálat börze Szolnokon

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: 2017.november 9. 10:00-16:00 óra Szolnok PLAZA 5000 Szolnok, Ady Endre utca 28./A.

Iskolai közösségi szolgálat börze Nyíregyházán

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: 2017.november 8. 10:00-16:00 óra Korzó Bevásárlóközpont 3. emelet (4400 Nyíregyház, Nagy Imre tér 1.)

Iskolai közösségi szolgálat börze Karcagon

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: november 10. 10:00-16:00 óra Városi Sportcsarnok 5300 Karcag Kálvin u. 6.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Debrecenben

A rendezvény tervezett időpontja és helyszíne: 2017. december 4. 10:00-16:00 óra Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferencia Központ Debrecen, Kassai út- 26, 4028.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács egy koordinátor szemével

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér az idei tanévben keddenként egy-egy tematikus alkalmat valósít meg délutáni kikapcsolódásként, a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltése, a kulturális sokszínűség, valamint az információk átadása jegyében.

SZSZBGYIÖK Tanévindító Kögyűlés

Szeptember 28.-án került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Tanévnyitó Közgyűlése a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben. A rendezvényre közel 70 fiatal és a velük foglalkozó pedagógusok látogattak el a megye különböző településeiről, hogy értesüljenek a megyei dök és egyesületünk közelgő eseményeiről.