2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.

Búcsúzz a JNSZDÖKkel

2019. március 19-én a SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér falai között megrendezésre került a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat 2018-2019-es tanév ifjúsági vezetőinek utolsó programja.

Dökös Pizzázás Karcagon

2019.02.23-án a Karcag Városi Diákönkormányzat közös Pizzázásra invitálta stábtagjait illetve a megyei diákönkormányzatok képviselőiit. Az alkalom célja egy lazább hangulatú együttlét, ismerkedés volt. Ennek csúcspontja a közösségi pizzaevés volt.

JNSZDÖK beszélgetős délutánja

2019. február 23-án, szombaton megrendezésre került a JNSZDÖK „Milyen témák érintik a fiatalságot? „című programjuk. A program helyszínéül egyesületünk szolnoki irodája adott helyett, a SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér.

HABIDISZ – Kerekasztal beszélgetés

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) 2019.02.20.-án egy Kerekasztal beszélgetést rendezett, melynek témája a biztonságos szórakozás volt. A beszélgetésre a debreceni Malter Kávézóban került sor, ahol két előadóval Kiss Józseffel és Csige Kingával érdekes témákról lehetett beszélgetni.

Welcome buli a FACE-ekben

2019.02.23.-án nyíregyházán a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben lezajlott az erdélyből érkezett két önkéntesünk, Kinga és Nóri welcome bulija.

KVDÖK- Karcag Városi Diák Fórum felhívás

A Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) által idén is megrendezésre kerül a Karcag Városi Diák Fórum. A rendezvény 2019.03.28.-án, a Karcagi Városházán kerül megrendezésre.

JNSZDÖK- Megyei Diák Fórum felhívás

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) által idén is megrendezésre kerül a Megyei Diák Fórum. A rendezvény 2019.03.27.-én, Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzat Hivatalának Dísztermében kerül megrendezésre.

SZSZBGYIÖK - Megyei Diákparlament felhívás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) által immár tizenegyedik kerül megrendezésre a Megyei Diákparlament. A rendezvény 2019.03.26.-án, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalának Bessenyei termében kerül
megrendezésre.

HABIDISZ - Megyei Diák Fórum felhívás

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által immár tizenkettedik alkalommal valósul meg a Megyei Diák Fórum. A rendezvény 2019.03.25.-én, a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Hivatalának Árpád termében kerül megrendezésre.

Szolnok IKSZ-DMSP Tanári Teaház felhívás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében idén is megvalósul Szolnokon az IKSZ-DMSP Tanári Teaház. A Teaház 2018.03.12.-én kerül megrendezésre a SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Karcagi IKSZ-DMSP Tanári Teaház felhívás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében idén is megvalósul Karcagon az IKSZ-DMSP Tanári Teaház. A Teaház 2018.03.11.-én kerül megrendezésre a Karcagi Déryné Kulturális Közont Klubtermében.

Nyíregyházi IKSZ-DMSP Tanári Teaház felhívás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében idén is megvalósul Nyíregyházán az IKSZ-DMSP Tanári Teaház. A Teaház 2018.03.05.-én kerül megrendezésre a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Debreceni IKSZ-DMSP Tanári Teaház felhívás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében idén is megvalósul kerül Debrecenben az IKSZ-DMSP Tanári Teaház. A Teaház 2018.03.04.-én kerül megrendezésre a Debreceni Újkerti Közösségi Ház 5. termében.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat koris programja

2019. február 8-án Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumában megrendezésre került a JNSZDÖK újabb programja, Korizz a JNSZDÖK csapatával címmel.

Partnertalálkozók a KÖZ-Pontban

Az egyesület a héten rendezi meg az immáron hagyományosnak mondható Partnertalalkozóit Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán.

Félévindító Közgyűlés Karcagon

A Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) 2019.02.01-jén rendezte meg a Félévindító Közgyűlését. A Közgyűlés a Karcagi Ifjúsági Házban került megrendezésre 8:00-14:00 között. A város majdnem minden iskolájából érkeztek az iskolai diákönkormányzatokat képviselő diákok.

Félévindító Közgyűlés Szolnokon

2019. január 31-én 14:00 és 16:00 között került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Hivatalának Márvány-termében. Amegye számos településéről képviselték magukat az iskolai
diákönkormányzatok tagjai.

Félévindító Közgyűlés Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) 2019.01.30-án rendezte meg Félévindító Közgyűlését. Az
esemény Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben került megrendezésre 14:00-16:00 között. A megye számos településéről érkeztek az iskolai diákönkormányzatokat képviselő diákok.

Suli Fórum Dök Elnököknek és Félévindító Közgyűlés Debrecenben

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) 2019.01.29-én szervezte meg Félévindító Közgyűlését, mely idén egy új programmal társult, mely „Diák Fórum Dök Elnököknek” címet viseli. Mindkét programnak a Belvárosi Közösségi Ház biztosított helyszínt.

Negyedév értékelő tréning

2019. Február 2-3 között megvalósult a nem magyar ajkú önkéntesek számára tartott negyedév értékelő tréning a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Suliplussz Miskolcon

2019. január 25-én, A „SULIPLUSSZ” Társadalmi innováció a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban, EFOP-5.2.4-17-2017-00003, azonosítójú projekt keretében, a Suliplussz mentorálási folyamatban résztvevő diákok a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központból és a Gyöngyösoroszi Árpád Fejedelem Általános Iskolából valamint a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület hálózatából, Miskolcra látogattak ahol a Factory Aréna világába, szolgáltatásaiba nyerhetett betekintést.

Új önkéntes erdélyi magyar fiatalok érkezése Szolnokra

2019. február elsején érkezik, és kezdi meg egy éves önkéntes szolgálatát Szolnokon a két új magyar ajkú önkéntesünk, Csizmár Nóra és Imecs Kinga. Rengeteg fiatal tölthette már el nálunk önkéntes évét, azonban most először érkeznek hozzánk Szolnokra nemzetközi projekt által önkéntes fiatalok!

Félvéindító Közgyűlésre készül a Karcag Városi Diákönkormányzat

2019. február 1-jén 8:00 és 14:00 között ismét megrendezésre kerül a Karcag Városi Diákönkormányzatának (KVDÖK) Félévindító Közgyűlése a
Karcagi Ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban. Ahová a város alap- és középfokú oktatási intézményeiből várjuk azok diákképviselőit.

Félévindító Közgyűlésre készül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat

2019. január 31-én 14:00 és 16:00 között ismét megrendezésre kerül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzatnak (JNSZDÖK)
Félévindító Közgyűlése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Hivatalának Márványtermében. Ahová a megye különböző településeinek oktatási intézményeiből várjuk azok diákképviselőit.

Félvéindító Közgyűlésre készül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat

2019. január 30-án 14:00 és 16:00 között ismét megrendelésre kerül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatának
(SZSZBGYIÖK) Félévindító Közgyűlése a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben. Ahová a megye különböző településeinek
oktatási intézményeiből várjuk azok diákképviselőit.

Félévindító Közgyűlésre készül a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége

2019. január 29-én 14:00 és 16:00 között ismét megrendezésre kerül a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének (HABIDISZ)
Félévindító Közgyűlése a Belvárosi Közösségi Házban. Ahová a megye különböző településeinek oktatási intézményeiből várjuk azok diákképviselőit.

Rászorulóknak gyűjtöttek a Karcag Városi dököseink!

A Karcag Városi Diákönkormányzat szervezésében decemberben karcagi hátrányos helyzetű gyerekeknek valósult meg játék és ruha gyűjtés. Az adományok átadása egy játék délelőtt során valósult meg, ahol a fiatalok együtt próbálhattak ki társasjátékokat, illetve x-box játékokat is.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Debrecen

Egyesületünk idén is megrendezte Iskolai Közösségi Szolgálat Börzéjét, melynek céljaként a diákok és pedagógusok informálását tűzte ki, hogy minél több fogadóintézménnyel ismerkedhessenek meg a résztvevők.

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Nyíregyháza

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze Szolnok

Hamarosan indul a Megyei Karácsonyi Sportnapok, Debrecenben

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, valamint Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) ismét megrendezi a Hajdú-Bihar-megyei Karácsonyi Sportnapokat, Debrecenben, immáron 11. alkalommal, 2018. december 12-14. között.

9.Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sportnapok

Idén immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sportnapok Nyíregyházán, 2018. november 21–23. között. A Sportnapokra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő középiskolák női és férfi labdarúgó, röplabda és kosárlabda csapatai jelentkezhettek.

Social Emotional Learning Projekt - Pop up Fesztivál és Belfasti tanulmányút

Egyesületünk egy három éves Erasmus+ projekt partnerszervezeként a következő tanévben érzelmi intelligencia fejlesztő foglalkozásokat fog tartani általános iskolákban.

HABIDISZ – Kerekasztal beszélgetés

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) 2018.11.20.-án egy Kerekasztal beszélgetést rendezett, melynek témája a jövő munkahelye volt az informatika szempontjából. A beszélgetésre a debreceni Kazánház Egyetemi Kluban került sor, ahol a két előadóval, Korsoveczki
Gyulával és Kiss Ákossal érdekes témákról lehetett beszélgetni.

Hamarosan indul a 9. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sportnapok, Nyíregyházán

Egyesületünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat közreműködésével, valamint a megyei sportszövetségek és egyéb szponzorok jóvoltából idén kilencedik alkalommal szervezi meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sportnapokat Nyíregyházán, 2018. november 21–23. között.

Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozója 2.0 avagy Co-Operation

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület együttműködve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal immáron második alkalommal rendezte meg Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozóját Nyíregyházán, 2018. október 23 - november 3. között, amelynek projekt címe CO-OPERATION, utalva a közösségek együttműködésre, annak fontosságára.

Halloween a FACE-ekben!

Október 31-én a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér szervezésével megrendezésre került a Halloween a FACE-ekben.

4. Jász-Nagykun-Szolnok megyei Sportnapok

Idén 4. alkalommal került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportnapok 2018. október 17-18-án, Karcagon, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő általános és középiskolák vettek részt. A program a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület jóvoltából, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) és a Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) közreműködésével valósult meg.

EVS- ahogyan mi látjuk

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megrendezésre került az Erasmus Days 2018 programsorozat részeként az "EVS- ahogyan mi látjuk" elnevezésű kiállítás.

Újra a Külügyi Börzén

Idén 20. alkalommal került megrendezésre a Külügyi Börze a Debreceni Egyetemen, ahol külföldi munkalehetőségeket, tanulmányutakat, szakmai gyakorlatokat és önkéntes programokat ismerhetett meg a hallgatóság.

HABIDISZ - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) idén 2018.09.25-én rendezte meg a Tanévindító Közgyűlését. A Közgyűlés a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön 2 fő a megyei DÖK vezetőségébe.

JNSZDÖK - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2018.09.26-án rendezte meg a Tanévnyitó Közgyűlését. A Közgyűlés a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy a megüresedett pozíciók a megyei DÖK vezetésében betöltődjenek.

KVDÖK - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Karcag Városi Diákönkormányzat idén 2018.09.28-án rendezte meg a Tanévindító Közgyűlését. A Közgyűlés a Karcagi Ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön a Karcag Városi DÖK-be három új vezetőségi tag.

SZSZBGYIÖK - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2018.09.27-én rendezte meg a Tanévindító Közgyűlését. A Közgyűlés a nyíregyházi Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön 3 fő a megyei DÖK vezetőségébe.

Lezárul egy év

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben sor került az EVS szolgálatot teljesítő önkéntesek záró tréningjére és búcsúbulijára.

Autómentes Nap Nyíregyházán

2018. szeptember 18.-án a KÖZ- Pont Ifjúsági Egyesület és a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda közösen képviselte magát a Zöld Kör által szervezett Autómentes Napon, Nyíregyházán.

HABIDISZ Tanszeradomány gyűjtés

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége tanszeradomány gyűjtést szervezett immár második éve a Reménysugár Gyermekotthon és a Gyermekvédelmi Intézmény fiatalja számára az iskolakezdésre. Különböző üzlethelységekbe vittek ki gyűjtő dobozokat, amik egy hónapig voltak kihelyezve, ezen kívül a fiatalok stábtagokkal, munkatársakkal, önkéntesekkel együtt a Kishegyesi úti Tescóhoz települtek ki 4 napon át, hogy minél több adományt tudjanak gyűjteni.

KDT 2.0 avagy Co-Operation Előtalálkozó

Szeptember 14-16. között Nyíregyházán fiatalok Erdélyből, Vajdaságból és Magyarországról találkoztak, hogy közösen beszéljenek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elkövetkező nagyobb szabású rendezvényéről, amely második alkalommal kerül megszervezésre, a Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozójáról (továbbiakban KDT).

Önkéntes menedzsment képzések

Egyesületünk munkatársai a közelmúltban két helyszínen, Nyírbogáton és Szabolcsveresmarton egy EFOP program keretében Önkéntes menedzsmentképzést tartottak. A képzéseken többnyire helyi lakosok vettek részt, akik tenni akarnak településük jobbá tételében, fejlődésében.

Civil Kavalkád Szolnokon

Egyesületünk az előző évekhez hasonlóan idén is képviseltette magát a 2018. szeptember 1-én megrendezett XVI. Civil Kavalkádon Szolnokon, ahol az egyesületünk munkatársai interaktív standdal várták a rendezvényre kilátogatókat.