2021. január 17. (vasárnap) - Antal, Antónia napja van.

Újabb madáretetők kihelyezése a Nagyerdőn

Szerencsére az idei tél nem indult nagyon fagyosan, ennek ellenére a Debreceni Civilek csapat az iskolai közösségi szolgálatot végző diákokkal karöltve, úgy döntött, hogy újabb madáretetőket helyez ki a Békás-tó környékén.

Levelezőversenyt valósítottunk meg SZSZB megyében

November folyamán elindítottunk egy online versenyt, amelyre egyéni és csoportos munkákat egyaránt elfogadtunk. A verseny első fordulója lezárult.

Koronavírus alatt is aktív a KVDÖK

A Karcag Városi Diákönkormányzat a vírushelyzetre való tekintettel bevezetett korlátozások miatt online térben szervezi az eseményeit, kezdeményezéseit.

JNSZDÖK a vírushelyzetben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat a vírushelyzetre való tekintettel bevezetett korlátozások miatt online térben szervezi az eseményeit, kezdeményezéseit.

Az SZSZBGYIÖK megtartotta a 2020-as év utolsó programját

A jelenlegi helyzetre való tekintettel online tartotta meg az SZSZBGYIÖK a 2020-as év utolsó programját december 12-én. A megyei dökösök utolsó programjuk gyanánt elkezdtek hangolódni a közelgő ünnepekre.

Karácsonyi adománycsomagolás

December 12-én a debreceni iskolai közösségi szolgálatot végző fiatalok és önkéntesek már karácsonyi hangulatban szálltak fel a Dorcas Camping felé tartó buszra, ahol a Dorcas Szolgálat munkatársai meleg kávéval és teával várták őket érkezéskor.

Az SZSZBGYIÖK megtartotta a 2020-as év utolsó stábtalálkozóját

A jelenlegi helyzetre való tekintettel online tartotta meg az SZSZBGYIÖK a 2020-as év utolsó stábtalálkozóját december 11-én.

Vöröskereszt Adománygyűjtés

Amikor a magyar ajkú ESC önkéntesek értesültek arról, hogy a Vöröskereszt keres önkénteseket adománygyűjtéshez nagyon megörültek, hisz úgy érezték, hogy tehetnek valami nemes dolgot másokért.

Online stáb találkozó a JNSZDÖK csapatával

A vírushelyzetben is a JNSZDÖK vezetői fontosnak tartják, hogy tartsák a kapcsolatot a stábtagokkal, így december 10-én egy játékos csapatépítést szerveztek, ahol online Honfoglalót játszottak.

Belsős munkamegbeszélést tartott SZSZB megye

December 07-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő munkatársak egy különleges megbeszélést tartottak, ahol a csapatépítés is fontos szerepet játszott.

Napsütötte és vidám kutyasétáltatás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület francia, olasz, román és német ESC önkéntesei egy csodás délelőtti kutyasétáltatáson vettek részt december első szombatján Debrecenben. Önkénteseink az Európai Szolidaritási Testület 1 éves önkéntes programjában vesznek részt, és több tevékenységünkbe is bekapcsolódhatnek ezáltal.

MikulásGyár adománygyűjtés Szolnokon

A Vöröskereszt ünnepi kezdeményezése a MikulásGyár rászorulók számára. Több évben megszervezték már.IKSZ-es önkéntesekkel együtt mi is besegítettünk, felhívtuk az emberek figyelmét a gyűjtésre, besegítettünk a begyűjtött adományok számbavételénél.

Nemes célt szolgálva indult a decemberi hónap!

Egy remek ötlet kapcsán valósult meg a Békás-tó környéki erdő madarainak táplálása. Madáretető készítésével és kihelyezésével több madár juthat majd eleséghez ebben, a hideg időben.

Szórólapozás a Magyar Vöröskeresztnél Szolnokon

A Magyar Vöröskereszt minden hónap utolsó hétfőjén véradást szervez a szolnoki Agóra épületében, nem történt ez másképp novemberben sem. A diákok lelkesen jelentkeztek erre az alkalomra is.

Karácsonyi Adománygyűjtés a Mozgássérültek JNSZ Megyei Egyesületével

November 27-29. között került megrendezésre a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete által megálmodott karácsonyi adománygyűjtési akció.

Among Us party az SZSZBGYIÖK-el

A koronavírus helyzetre való tekintettel az SZSZBGYIÖK is reagált, így a középiskolák bezárásával egyetemben az ifjúsági vezetők is úgy döntöttek, hogy az elkövetkezendő időkben online tartják meg programjaikat.

Megtisztult az erdő Debrecenben

A Debreceni Civilek Önkétes program keretein belül az önkénteseink november 21-én a Vekeri-tó körüli erdőnek voltak a vendégei. Ennek a napnak a fiatalok igazán lelkesen indultak neki, mivel a Nap csodásan ragyogott és reménykedtek abban, hogy miután összeszedik a hulladékot az erdő is ragyogni fog.

Online képzés valósult meg SZSZB megyében

Egyesületünk egy debreceni egyesület, a CSAT Egyesület felkérésére Szolnokon online térben, Nyíregyházán októberben személyes és novemberben online térben tartott képzéseket motiváció és kulcskompetenciák témákban.

Online stábtalálkozót szervezett az SZSZBGYIÖK csapata

Reagálva a koronavírus helyzetre, az Egyesületünk és ifjúsági szervezetink is sok programunkat töröltük, elhalasztottuk. De voltak olyan eseményeink, amit át tudtunk ültetni az online térbe, így történt ez az SZSZBGYIÖK életében is. November 14-én, szombaton, az SZSZBGYIÖK megtartotta az első online stábtalálkozóját.

Egy újabb szabadulószoba Nyíregyházán

November 7-én, szombaton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) elmegyógyintézet témájú szabadulószobát készített az ISZOSZ-nak, vagyis Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetsége több képviselőjének.

Novemberi kutyasétáltatás a DECI-nél

A szombati kutyasétáltatásban két dolog volt teljesen biztos. Az egyik az, hogy a kutyák most is izgatottan várták, hogy kivigyék őket a kenelből, amit már a távolból is lehetett hallani. A másik, hogy igazán szép idő várt azokra, akik kilátogattak a menhelyre, hogy segítség az ott dolgozó munkatársakat.

HABIDISZ vezetőség csapatépítő foglalkozása

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által szervezett, időközi választás eredményes lebonyolítása után sikerült betölteni a három megüresedett vezetőségi pozíciót, így újra hat fősre növekedett a vezetőség létszáma. Mivel az végeredmény az őszi szünetben született meg, így az első személyes találkozóra csak novemberben nyílt lehetőség.

Bowling és csapatépítés a debreceni irodánkban

A megyei fórum részeként novemberben ismételten egy közös csapatépítőn vettek részt a debreceni munkatársaink, ifjúsági vezetőink és az ESC önkéntessünk, Tímea. Ezúttal sehonnan sem kellett kiszabadulniuk, de a móka most sem maradt el.

Fotópályázat indul önkéntesség témában

Szeretsz fotózni? Van egy jó képed, ami megmutatja, mit jelent az önkéntesség Számodra. Akkor, ne habozz! Küldd be fényképedet Számunkra és nyerj értékes ajándékokat! Az önkéntesség nagyon fontos ügy. Jót tenni másokkal, Téged is fel tud tölteni. Mutassuk meg közösen, milyen érzés jót tenni.

Indián nyár búcsúztatása kutyasétáltatással

Október utolsó napja remek alkalomnak bizonyult az önkénteseink és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok számára, hogy a hónap utolsó hétvégéjét a szabadban tölthessék.

Face-ekben a Halloween

Izgalmasan telt a FACE-ekben töltött Halloween-i program a nyíregyházi fiatalok számára. A résztvevők kreatív jelmezekben érkezetek meg nyíregyházi közösségi terünkbe, és még nem is sejthették mi vár rájuk az este folyamán.

Mentsük meg a Debreceni BIKE MAFFIÁT!

A Debreceni Bike Maffia érdeklődők száma az elmúlt hónapokban lecsökkent, ezért egy eseményt hoztak létre, ahol a segítőkész önkéntes fiatalok toborzását célozzák meg. Szeretnénk felhívni a figyelmet erre a nagyszerű lehetőségre, ahol valódi segítséget nyújthatsz a rászorulóknak és emellett egy jó csapat tagja lehetsz.

Halloween party a KVDÖK-el

Október 26-án a KVDÖK Halloweeni délutánt szervezett az újonnan felavatott, megnyitás előtt álló Karcagi Ifjúsági és Lurkó Irodában (KIFLI). A program által sok fiatal kaphatott ízelítőt a KIFLI jövőbeni programjairól, hiszen az eseményen nem csak a KVDÖK tagjai vehettek részt.

Egy kellemes megyei munkacsoport egyeztetés Nyíregyházán

2020. Október 22.-én egy finom tea kíséretében tartottunk megyei egyeztetést rengeteg megyei feladatról Nyíregyházán a Luther Teaházban. A szakmai részt követően a délutánt társasjátékozással töltöttük mind a Lutherben, majd folytattuk a Face-ek irodánkban.

SZÍNtér kiállítás a KÖZ-Pontban

2020. október 20-án a SZÍN-tér Kulturális Programok pályázat keretein belül megvalósult a "Szolnok az ejtőernyőzés történetében" című kiállítás megnyitója.

Diáknapon voltunk egy karcagi középiskolában

2020. október 20-án került megrendezésre az idei Varró Diáknap, ahol egyesületünk a csapatvetélkedők lebonyolításában vett részt.

HABIDISZ Vitaklub a globális felmelegedésről

Ismét nagy volt az érdeklődés az októberi vitaklub iránt, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Diákönykormányzat vezetősége szervezett immáron harmadik alkalommal. A program helyszínét, a korábbi alkalmakhoz hasonlóan, a Malter Kávézó biztosította.

HABIDISZ kommunikációs tréning Nagyrábén

Bár nem az eredeti időpontban, de végül sikerült megvalósítani a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által szervezett kommunikációs tréninget Nagyrábén, melynek dátumát a jelenlegi járványügyi helyzet miatt kényszerültek módosítani a szervezők néhány alkalommal.

Megérkeztek hozzánk új erdélyi ESC önkénteseink

Makkai Antónia (Kolozsvár) és Kiss Tímea (Nagyvárad) vasárnap (2020.10.18.) indultak útnak új ESC önkénteseink szerencsét próbálni az egyesületünknél, Magyarországon. Antónia már Kolozsváron felszállt a vonatra, néhány órán belül Timi is csatlakozott hozzá, Nagyváradon.

Megérkezett az új nyíregyházi ESC önkéntes

Tegnapi nappal megérkezett hozzánk magyar ajkú ESC-es önkéntesünk Demeter Dorottya Madéfalváról, Romániából. Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az Európai Unió, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

Izgalmas feladatokkal indult a fiatalok péntek estéje a Páratlan Pároson.

A fiatalok összegyűltek a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi térben azért, hogy megmérettethessék magukat párban különböző kreatív és vicces feladatokban.

IKSZ-esek az SM adományboltban

Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2019-ben nyitotta meg az adományboltot, ahová IKSZ-es diákjaink heti rendszerességgel ellátogatnak és besegítenek az adományboltban lévő tárgyak elrendezésében.

Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál

2020. október 13-án (kedden) vette kezdetét az ATAFF (Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál), Szolnokon. Az esemény lebonyolításában egy lelkes, végzős IKSZ-es diákunk is segített.

Őszi színekbe öltözött a Reménysugár Gyermekotthon

Egy izgalmas őszi témájú foglalkozással érkeztek az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő önkénteseink a Reménysugár Gyermekotthon kis lakóihoz.

7vége a stábtagokkal 2.0

Október 9-11 között megrendezésre került az SZSZBGYIÖK megrendezésében a 7vége a stábtagokkal 2.0 nevű rendezvény, aminek keretében pályaorientációs csoportfoglalkozások is megvalósultak.

Kutyasétáltatás egy harmatos szombaton

Októberben sem maradhatott el az egyik legnépszerűbb iskolai közösségi szolágat, az Együtt az Állatokért Egyesület menhelyén történő kutyasétáltatás.

Újkerti családi szüretinap

Az Újkerti Közösségi Ház szervezésében egy nagyon látványos és hangulatos szüretinap valósult meg a szánkó domb lábánál. A programra kilátogatók számos lehetőség közül választhattak.

Szakmai Kiránduláson voltunk Nyíregyházán

2020. október 8.-án rendeztük meg a nyíregyházi Szakmai kirándulást, ahol az Egyesület dökös fiataljai és a Heves megyei Eötvös József Református Oktatási Központ diákjai vettek részt.

Őrülten jól sikerült csapatépítő

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület debreceni munkatársai és a HABIDISZ vezetősége egy újabb szabadulószobás csapatépítőn vettek részt. Ezúttal „egy őrült professzor” fogságából kellett kiszabadulniuk.

Vezetőségi tagokat keres a KVDÖK!

A Karcag Városi Diákönkormányzat pályázatot hirdet Karcag városi általános iskolás felső tagozatos és középiskolás nappali tagozatos diákok részére, a pályázat célja, hogy a KVDÖK teljes létszámú csapatként működhessen a 2020/2021-es tanévben.

Vezetőségi tagokat keres a JNSZDÖK!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat pályázatot hirdet a nappali tagozatos 7-8. osztályos általános iskolás és középiskolás diákok részére, a pályázat célja, hogy a JNSZDÖK teljes létszámú csapatként működhessen a 2020/2021-es tanévben.

HABIDISZ tisztújító választása a 2020/2021-es tanévben

Egy újabb vezetőségi választáshoz érkezett a HABIDISZ, mégpedig a 3 megüresedett tisztség betöltéséhez keres lelkes jelentkezőket megyei nappali tagozatos 5-8. osztályos általános iskolás és középiskolás diákok közül, akik az elkövetkezendő években erősítenék majd a szervezet munkásságát.

Közéleti Mentorprogramban is jelen vagyunk

Elindult a Nemzeti Ifjúsági Tanács harmadik Közéleti Mentorprogramja, melyben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2 diákelnöke, egy munkatársa és egy ESC önkéntese vesz részt. A program első része egy háromnapos, személyes találkozó volt Gárdonyban, a Venecei-tó partján., ahol sok szakmai dologban vehettek részt önkénteseink.

Anna Lindh Foundation disputa online programjai elkezdődtek

Az AFL Debate-Activity lehetőséget nyújt arra, hogy az európai és a dél-mediterrán országok fiataljait összekapcsolja, hogy online találkozzanak és különböző témákban vitázzanak. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezetekkel és egyetemekkel együttműködve elkezdte az online tréningeken való részvételét.

SZÍNtér Társasjáték klub majdnem minden csütörtökön

A SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben a tavasszal online térben, majd a nyáron valódi térben elindított Társasjáték Klub folytatódik. Októberben majdnem minden csütörtökön 16-18 óra között várjuk a társasjátékok iránt érdeklődő fiatalokat, diákokat közösségi terünkben. Az eseményeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ha szereted az Activity, Dixit, Catan, Imagine, Uno, Aranyásók, Santorini és még sok más játék hangulatát itt a helyed.