2021. február 24. (szerda) - Mátyás napja van.

Támogasd adód 1%-ával az idén 20 éves KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület!

Te már rendelkeztél vele? Ma azt kérjük, hogy mi legyünk a KÖZ-Pontban, hogy holnap Nálunk Te legyél a KÖZ-Pontban?

KVDÖK adománygyűjtés

A Karcag Városi Diákönkormányzat a virus helyzet alatt is aktívan tevékenykedik. Februárban gyűjtést szervez a karcagi Kóborszívek Állatmenhely részére. A héten elkészültek az adománygyűjtő dobozok és kihelyezésre kerültek a Karcagi Arany János általános iskolába és a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézményébe valamint az Állati jó falatok állateledel boltba.

METFO III - Bemutatkoztak a tanári szakok a legutóbbi kerekasztal beszélgetésen

A HABIDISZ Megyei Tanulmányi Fórum (METFO) programsorozat III. eseményét tartotta meg. A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma tanáraitól tudhattak meg a diákok hasznos információkat a továbbtanulással kapcsolatban. A körülményekre való tekintettel az esemény ismét online került megrendezésre.

Újból eleséghez jutottak a madarak a februári hidegben

Egy napsütötte, de hideg és fagyos szombati reggelen két debreceni ESC önkéntes és néhány fiatal diák azzal a céllal látogattak ki a Nagyerdőn található Békás-tóhoz, hogy feltöltsék eleséggel a már meglévő madáretetőket. Ezáltal segítve a madarakat táplálni a téli időben is.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Tündik Zsuzsannával

Interjút készítettünk Egyesületünk egyik fontos tagjával, aki több szerepkörben is megmutathatta tudását. A Tündik Zsuzsannával folytatott interjúban Egyesületis múltját ismerhetjük meg 20 kérdésen át. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

METFO II. - Terítéken a nemzetközi tanulmányok és a média és kommunikáció szakok

Akármennyire is megállni látszik az élet most, vagy lassan úgy tűnik, hogy már el is felejtjük, hogy milyen volt a normál kerékvágásban élni a mindennapjainkat. Szerencsére, kijelenthetjük azt, hogy ez még nincs így. Mindezt bizonyítja a fiatalok közösséghez való tartozásának és a társaskapcsolatok megtartásának az igénye.

A JNSZDÖK a járványhelyzet alatt sem lazsál!

Most éppen azon dolgozunk, hogy a korlátozások után minél több új taggal tudjuk majd megkezdeni a közös munkát.

Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége – Stáb találkozó

A HABIDISZ a februári stáb találkozóját a körülményekre való tekintettel online felületen tartotta meg, de a lelkes stáb tagok így is nagy létszámban vettek részt a programon.

Újra elstartoltak az angol klubok Szolnokon

Február 8-án megtartásra került az első Angol Klub a szolnoki SZÍNtér Irodában. Februártól kezdve minden hét hétfőjén megrendezésre kerül majd.

„OPEN CAFÉ” TOBORZÁSUNK ELINDULT

A koronavírus helyzettől függően terveink szerint április-május környékén indulna el az Open Café projektünk, melyben együttműködünk az INPRO, Dideas és No Gordio szervezetekkel.

Segítőkész munkával indult el a február a Dorkász Szolgálatnál

Egy borongós, kissé esős szombati napon 3 ESC önkéntes, egy debreceni munkatárs és néhány fiatal diák végzett segítségnyújtó tevékenységet a Dorkász Szolgálatnál. Reggel a buszállomáson gyülekeztek, ahol a jegy megvásárlása után, felszálltak a járműre, és elindultak a Vekeri-tó mellett található Dorcas Camping irányába.

Ismét a Dorkász Szolgálatnál járt a DECI

Lassan rendszeres havi programként tekinthetünk arra, hogy a Debreceni Civilek Önkéntes Programban résztvevő, iskolai közösségi szolgálatot végző fiatalok kilátogatnak a Dorkász Szolgálathoz, és segítséget nyújtanak a szolgálat számára felajánlott élelmiszerek csomagolásában.

OnArrival tréning ESC önkénteseink számára

A Nemzeti Iroda egy egy hetes képzést szervezett, amelyen mind a hét ESC önkéntesünk részt vett.

Miért jó az SZSZBGYIÖK tagja lenni?

Megkérdeztük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányat stábtagjait és vezetőségi tagjait, hogy mi a véleményük, miért szeretik, miért jó az SZSZBGYIÖK tagja lenni.

Új ESC önkéntesek Nyíregyházán

Február 1-jén hosszú utazást követően megérkezett Nyíregyházára négy új ESC önkéntesünk. Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az Európai Unió, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

METFO I. - Kerekasztal beszélgetés

A HABIDISZ idei első kerekasztal beszélgetésének témájául a továbbtanulást választotta.  A jelenlévők megosztott időben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület két munkatársától tudhattak meg információkat az ő egyetemi szakjukról.  A körülményekre való tekintettel az esemény online került megrendezésre.

Plakátkészítő verseny az Iskolai Közösségi Szolgálatról és/vagy az önkéntességről

Számomra az Iskolai Közösségi Szolgálat és/vagy önkéntesség címen hirdet a SZÖSZ (Szolnoki Önkéntes Szolgálat) plakátkészítő versenyt középiskolás Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítő diákok részére, de szívesen várjuk azok alkotását is, akik már teljesítették az ötven órát.

SEL in Action (SiA: Social and Emotional Learning in Action/ Szociális és Érzelmi Tanulás a Gyakorlatban)

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és az OKIDE (Országos KID Egyesület) évek óta jó kapcsolatot ápol. A SEL in Action projekt az OKIDE 5 tagszervezetével valósul meg, melyekben a Sásd és térsége Nonprofit Kft. (Pécs), Változó Világért Alapítvány (Szombathely), Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete (Salgótarján), Szociogramm Nonprofit Kft. (Debrecen) és Egyesületünk van bevonva.

Madáretető feltöltése

Még karácsony előtt a Debreceni Civilek Önkéntes Program révén iskolai közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás diákok és az egyesület nemzetközi önkétesei madáretetőket helyeztek ki a debreceni Nagyerdőn található Békás-tó környékén.

Hónap végi erdei szemétszedés

Egy gyönyörű, napsütötte szombati napon a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület ESC önkéntesei, munkatársai, a HABIDISZ néhány tagja és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás fiatalok arra szánták el magukat, hogy a város határát környező erdőbe elmennek szemetet szedni.

"Fogj egy mesekönyvet, és olvass!"

A „Mesesarok” olyan önkéntes tevékenység, amelyben újra kicsit gyerekké válhatsz. Rengetegen töltenek napokat kórházban és gyermekotthonokban, így teljesen elszigetelten élnek ezekben a napokban.

Programsorozatot záró Vitaklub

A HABIDISZ által szervezett Vitaklub záró programja január utolsó hetében valósult meg, amit ismételten online térbe kellett helyezni. A programsorozat az AKE (Alternatív Közösségek Egyesülete) pályázatának köszönhetően jött létre.

Megválasztották a Nemzeti Ifjúsági Tanács JNSZ megyei delegáltját és pótdelegáltját

2021. január 27-én a SZÍN-tér Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megtartott Nemzeti Ifjúsági Tanács Jász-Nagykun-Szolnok megyei ülésén megválasztásra került 2021 delegáltja és pótdelegáltja.

HABIDISZ Vitaklub a Covid-19 középiskolás diákokra gyakorolt hatásáról

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége által 2021. január 21-én valósult meg az év első vitaklubja, melyet online, a Zoom Meeting platformján rendeztek meg 3 moderátor és 13 résztvevő bevonásával. A mostani vitázás témája a Covid-19 volt, figyelembe véve a jelenlegi második hullám intézkedéseit és a fiatalok életére gyakorolt hatását.

A vírushelyzet alatt is zajlik a munka Jász-Nagykun-Szolnok megyében!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat és a Karcag Városi Diákönkormányzat a héten a megyei iskolák diákönkormányzat elnökeivel vette fel a kapcsolatot.

A vírushelyzetben is aktív JNSZDÖK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat vezetősége online és személyes kapcsolatfelvétellel próbálja tervezni a jövőben megvalósítandó eseményeit.

Idei első kutyasétáltatás az idei első havazás után

A Debreceni Civilek Önkéntes Program keretein belül az iskolai közösségi szolgálaltot végző diákok és a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület ESC önkéntesei iden először, január 16-án, látogattak ki debreceni állatmenhelyre. Az előző napokban esett hó és fagyos időjárás ellenére, napsütéses és kimondottan kellemes időjárás fogadta őket.

Izgalmasan telt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dökösök kedd délutánja

A vírushelyzet alatt az SZSZBGYIÖK fiataljai sem unatkoztak. Programjaikat, stábtalálkozóikat átrakták a virtuális térbe, ami sok kihívással és rengeteg új lehetőséggel járt.

HABIDISZ Stábtalálkozó 2021-ben

2021. Ígéretesnek hangzik ugye? De hát nincs mese, kicsit még várni kell, hogy vége legyen ennek a nehéz időszaknak, mely fekete foltként kerül majd be a világ történelmébe. De mi célt szolgál a HABIDISZ, ha nem azt, hogy amikor padlóra taszít minket a mostani járvány, akkor összefogjunk és kicsit színesítsük a most szokatlanul szürke hétköznapokat.

Évindító jótékonyság a Dorcas Szolgálatnál

Egy kis adománycsomagolással kezdték meg az évet a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület debreceni ESC önkéntesei és az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok a Dorcas Centernél. Habár egy hideg fagyos szombat reggelre ébredtek, ennek ellenére nem riadtak attól, hogy kilátogassanak a Dorcas Campingbe, és egy jótékony tevékenységgel segítsenek másokon az év első hónapjában.

Újabb madáretetők kihelyezése a Nagyerdőn

Szerencsére az idei tél nem indult nagyon fagyosan, ennek ellenére a Debreceni Civilek csapat az iskolai közösségi szolgálatot végző diákokkal karöltve, úgy döntött, hogy újabb madáretetőket helyez ki a Békás-tó környékén.

Levelezőversenyt valósítottunk meg SZSZB megyében

November folyamán elindítottunk egy online versenyt, amelyre egyéni és csoportos munkákat egyaránt elfogadtunk. A verseny első fordulója lezárult.

Koronavírus alatt is aktív a KVDÖK

A Karcag Városi Diákönkormányzat a vírushelyzetre való tekintettel bevezetett korlátozások miatt online térben szervezi az eseményeit, kezdeményezéseit.

JNSZDÖK a vírushelyzetben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat a vírushelyzetre való tekintettel bevezetett korlátozások miatt online térben szervezi az eseményeit, kezdeményezéseit.

Az SZSZBGYIÖK megtartotta a 2020-as év utolsó programját

A jelenlegi helyzetre való tekintettel online tartotta meg az SZSZBGYIÖK a 2020-as év utolsó programját december 12-én. A megyei dökösök utolsó programjuk gyanánt elkezdtek hangolódni a közelgő ünnepekre.

Karácsonyi adománycsomagolás

December 12-én a debreceni iskolai közösségi szolgálatot végző fiatalok és önkéntesek már karácsonyi hangulatban szálltak fel a Dorcas Camping felé tartó buszra, ahol a Dorcas Szolgálat munkatársai meleg kávéval és teával várták őket érkezéskor.

Az SZSZBGYIÖK megtartotta a 2020-as év utolsó stábtalálkozóját

A jelenlegi helyzetre való tekintettel online tartotta meg az SZSZBGYIÖK a 2020-as év utolsó stábtalálkozóját december 11-én.

Vöröskereszt Adománygyűjtés

Amikor a magyar ajkú ESC önkéntesek értesültek arról, hogy a Vöröskereszt keres önkénteseket adománygyűjtéshez nagyon megörültek, hisz úgy érezték, hogy tehetnek valami nemes dolgot másokért.

Online stáb találkozó a JNSZDÖK csapatával

A vírushelyzetben is a JNSZDÖK vezetői fontosnak tartják, hogy tartsák a kapcsolatot a stábtagokkal, így december 10-én egy játékos csapatépítést szerveztek, ahol online Honfoglalót játszottak.

Belsős munkamegbeszélést tartott SZSZB megye

December 07-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő munkatársak egy különleges megbeszélést tartottak, ahol a csapatépítés is fontos szerepet játszott.

Napsütötte és vidám kutyasétáltatás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület francia, olasz, román és német ESC önkéntesei egy csodás délelőtti kutyasétáltatáson vettek részt december első szombatján Debrecenben. Önkénteseink az Európai Szolidaritási Testület 1 éves önkéntes programjában vesznek részt, és több tevékenységünkbe is bekapcsolódhatnek ezáltal.

4. Regionális évzáró online fórum alkalmunk

A 2020-as év Egyesületünk számára is úgy zárult, ahogy az sokaknak zajlott az év nagy részében, rendkívülien. A regionális évzáró fórumunk, mint néhány másik, online valósult meg december 4.-én. Annak ellenére, hogy nem személyesen találkoztunk, hasznosan és tartalmasan tudtuk eltölteni ezt a napot, az év áttekintése mellett információ adásra, interaktív tréningekre és játékokra is sor került.

MikulásGyár adománygyűjtés Szolnokon

A Vöröskereszt ünnepi kezdeményezése a MikulásGyár rászorulók számára. Több évben megszervezték már.IKSZ-es önkéntesekkel együtt mi is besegítettünk, felhívtuk az emberek figyelmét a gyűjtésre, besegítettünk a begyűjtött adományok számbavételénél.

Nemes célt szolgálva indult a decemberi hónap!

Egy remek ötlet kapcsán valósult meg a Békás-tó környéki erdő madarainak táplálása. Madáretető készítésével és kihelyezésével több madár juthat majd eleséghez ebben, a hideg időben.

Szórólapozás a Magyar Vöröskeresztnél Szolnokon

A Magyar Vöröskereszt minden hónap utolsó hétfőjén véradást szervez a szolnoki Agóra épületében, nem történt ez másképp novemberben sem. A diákok lelkesen jelentkeztek erre az alkalomra is.

Karácsonyi Adománygyűjtés a Mozgássérültek JNSZ Megyei Egyesületével

November 27-29. között került megrendezésre a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete által megálmodott karácsonyi adománygyűjtési akció.

Among Us party az SZSZBGYIÖK-el

A koronavírus helyzetre való tekintettel az SZSZBGYIÖK is reagált, így a középiskolák bezárásával egyetemben az ifjúsági vezetők is úgy döntöttek, hogy az elkövetkezendő időkben online tartják meg programjaikat.

Megtisztult az erdő Debrecenben

A Debreceni Civilek Önkétes program keretein belül az önkénteseink november 21-én a Vekeri-tó körüli erdőnek voltak a vendégei. Ennek a napnak a fiatalok igazán lelkesen indultak neki, mivel a Nap csodásan ragyogott és reménykedtek abban, hogy miután összeszedik a hulladékot az erdő is ragyogni fog.

Online képzés valósult meg SZSZB megyében

Egyesületünk egy debreceni egyesület, a CSAT Egyesület felkérésére Szolnokon online térben, Nyíregyházán októberben személyes és novemberben online térben tartott képzéseket motiváció és kulcskompetenciák témákban.

Online stábtalálkozót szervezett az SZSZBGYIÖK csapata

Reagálva a koronavírus helyzetre, az Egyesületünk és ifjúsági szervezetink is sok programunkat töröltük, elhalasztottuk. De voltak olyan eseményeink, amit át tudtunk ültetni az online térbe, így történt ez az SZSZBGYIÖK életében is. November 14-én, szombaton, az SZSZBGYIÖK megtartotta az első online stábtalálkozóját.