2021. október 17. (vasárnap) - Hedvig napja van.

20 éves születésnapi ünnepség

Ezúton szeretnénk meghívni a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, régebbi nevén Városi Diákönkormányzatért Egyesület 20 éves születésnapi ünnepségére. Szeretnénk Veletek együtt visszaemlékezni az elmúlt időszakra, az eltelt időre, a szép emlékekre. Ezért reméljük, el tudsz jönni eseményünkre.

Kreatív műhely – ahol segítünk megvalósítani ötleteit!

Szeretne családjának, barátainak, szeretteinek egyedi ajándékot készíteni? Mi segítünk ebben! Nálunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél egyedi feliratú, mintájú, bögrét és kitűzőt készíttethet egyeztetést követően. Illetve egyedi kreatív anyagok készítésében is segítünk, plakátok, képeslapok, oklevelek, évkönyvek készítésében.

Pénzügyi Tabu a budapesti Mu Színházban

Október 12-én az ERSTE Bank felkérésének eleget téve, elvittük a Pénzügyi Tabu társasjátékunkat a budapesti Mu Színházba, ahol a Sorsjegy című előadást követően kipróbálhatták a fiatalok magukat pénzügyi területen is. .

STÁBorozott a HABIDISZ

Október 08-10 között tartotta meg első STÁBor programját a HABIDISZ.

Lengyelország- Open Café Training

Október 4-8 között került megrendezésre az Open Café training Rzeszówban, Lengyelországban. Az egyesülettől négyen vettek részt a képzésen, szintén ugyan annyian érkeztek Spanyolországból és Portugáliából. A lengyel szervezet részéről, az INPRO-tól az egyesület alelnöke és három másik nemzetközi önkéntes volt jelen.

Nemzetközi ESC önkénteseink debreceni iskolákban tanítanak

A három Debreceni nemzetközi ESC önkéntesünk, Samantha Pessognelli, Julie Douillet és Maja Cyron gőzerővel veselkedett neki az őszi iskolakezdésnek.

Nyíregyházi ESC önkénteseink már tanítanak

A 2021-2022-es tanév elindulásával a külföldi önkéntesek is nekiláttak a munkának több általános és középiskolában is Nyíregyházán. Projektjük témájához illően több iskolában is adnak nyelvórákat.

VII. Kárpát-medencei Civil Konferencia

2021. október 5-én megrendezésre került a VII. Kárpát-medencei Civil Konferencia, melynek helyszínéül Lajosmizse szolgált.

Megyei Diákbál Szolnokon

A JNSZDÖK szervezésében és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével október 2-án immár második alkalommal került megrendezésre a várva várt diákbált Szolnokon a Megyeháza dísztermében. A bál, amely közel 150 résztvevőt vonzott a Lombok Alatt fantázianevet kapta, az őszi tematikája miatt.

XIV. Megyei Diák Fórum Debrecenben

Idén is megtartotta a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége a tanévindító közgyűlését, a XIV. Megyei Diák Fórumot.

Megyei Diák Fórum Szolnokon

Szeptember 29-én szerdán került megszervezésre a Megyei Diák Fórumot. A rendezvényen a megye általános és középiskolás diákjai, valamint diákönkormányzati képviselői vettek részt a diákmunkát segitő pedagógusok kíséretében.

Városi Diák Fórum Karcagon

Szeptember 28-án a KVDÖK és az egyesületünk szervezésében ismét megrendezésre került a Karcag Városi Diák Fórum.

Közösségépítésen a Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületének ifjúsági tagozata

Szeptember 27-én 11 fiatal vett részt egy rendhagyó délutánon. Az esemény lebonyolítója a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület egyik debreceni munkatársa és erdélyi önkéntese volt, akik a Mosolyvirággal egyeztetve állították össze tematikájukat.

Búcsúzunk önkéntesünktől, Samanthától!

Októberben egyik debreceni önkéntesünk, Samantha projektje sajnos a végéhez ér, így 2021. szeptember 28.-án a Sheldon’s-ban munkatársaink és önkénteseink jelenlétében megtartottuk a búcsú buliját.

„Szabolcsi Szívügy” program szeptemberben

Az SZSZBGYIÖK szeptemberben egy városi kalandjátékra invitálta a bátor csapatokat. A program a „Szabolcsi Szívügy” címet viselte, természetesen nem véletlenül. A csapatok szerencsénkre gyönyörű őszi napsütésben mérethették meg magukat.

Portugália- Open Café

Szeptember végén tartották Porto-ban, Portugáliában a két napos továbbképzést az Open Café-val kapcsolatban. Ezen a training-en leginkább a program háttér munkálatairól esett szó.

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2021.09.22-én került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalának Bessenyei termében, amelyen a megyében lévő iskolák diákjai figyelmesen és aktívan vettek részt.

Megérkezett hozzánk a 2 új Nyíregyházi ESC önkéntesünk

2021. szeptemberében két új ESC önkéntesünk is elérkezett végre hozzánk Nyíregyházára, hogy ott segíthessék a helyi fiatalok nyelvtudásának fejlesztését. Mindezt iskolai tantermen belül, illetve más lehetőségek nyújtásával.

Lengyel előadás a Többkultúrájú Családosok Egyesületénél

2021. szeptember 18-án, szombaton önkéntesünk, Maja Cyron a debreceni Széchenyi kerti Református Egyházközösség Foglalkoztató Házában járt előadást tartani a Többkultúrájú Családosok Egyesületének.

Újból a Csökkentlátók idősek otthonában tevékenykedtek

Sok kihagyás után újból mentünk a Csökkentlátók idősek otthonába kézműves foglalkozást tartani. Egy debreceni munkatárs, egy ESC önkéntes, illetve egy közösségi szolgálatot teljesítő diák egy csodás szeptemberi napon elindultak az otthonba.

Ősszel újból rajtolt a Terepmaraton

Az idei évben már másodjára került megrendezésre a Terepmaraton Debrecenben, ezennel az őszi verzió.

911 ESCAPE THE CITY

Titkosügynök témájú városi kincskeresést valósított meg a HABIDISZ Debrecenben. Már régóta tervben volt a HABIDISZ vezető csapatának egy városi kincskeresés szervezése és megvalósítása.

ESC önkéntes programja Nyíregyházán

Szeptember elején került megrendezésre Nyíregyházán Simon Timea, erdélyi ESC önkéntes programja amelyen a munkatársakon túl ESC önkéntesek és a SZSZBGYIÖK fiataljai vettek részt.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Dombóvári Gáborral

Interjút készítettünk Egyesületünk egyik kedves partnerével, Dombóvári Gáborral. A Gáborral folytatott interjúban a partnerség és együttműködés lehetőségeibe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy partnerünk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

A HABIDISZ segített a Sclerosis Multiplex nap lebonyolításában

Szeptember 05-én, vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének vezetőségi tagjai és stábtagjai segítettek a Sclerosis Multiplex nap lebonyolításában.

Több mint 200 közös pillanat

Szeptember 04-én, szombaton a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület önkéntesei segítettek lebonyolítani a Debreceni Nagytemplom által szervezett Több mint 200 közös pillanat nevű programját.

XVIII. Civil Kavalkád Szolnokon

Szeptember 4-én ismét megrendezésre került a XVIII. Civil Kavalkád Szolnokon. A nagy sikernek örvendő rendezvény teret ad különféle szervezeteknek és intézményeknek, hogy munkájukat megismertethessék és népszerűsítsék a polgárok körében.

Egyesületi Piknik Nyíregyházán

Szeptember 4-én ismét megrendezésre került a már hagyományosnak mondható egyesületi Piknik Nyíregyházán.

Augusztusban megrendezésre került az első Családi Nap Karcagon

Az augusztus 29-ei családi napra látogatók számos program és tevékenység közül válogathattak, hisz volt arcfestés, társasjátékok sokasága, vizes lufi verseny, kézműves sarok, x-box, és asztalitenisz is. Emellett finom szendvicsek, kávé és tea várta a karcagi irodába, a a KIFLI-be látogatókat. Az ESC önkénteseink, KVDÖK, JNSZDÖK, sőt még a HABIDISZ dökösei is segítettek lebonyolítani a rendezvényt.

Augusztusban újabb program valósult meg az SZSZBGYIÖK szervezésében

A Nyárzáró nevezetű programjukra augusztus 28-án, szombaton került sor. Szép számmal jöttek el a fiatalok a rendezvényre és a résztvevők tökéletes kikapcsolódást, élményekkel teli délutánt tölthettek együtt.

Újra megvalósult filmklubunk Szolnokon

Augusztus 27-én, pénteken délután popcorn-illat, kóla, jó hangulat és izgatott várakozás kíséretében a JNSZDÖK szervezésében ismét megrendezésre került a szinte hagyományosnak mondható filmklub.

Augusztus 25-én forrásteremtési tréninget tartott az SZSZBGYIÖK

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat kérésére Árva Tímea tartott forrásteremtési képzést, hiszen ezen a területen is szeretnének fejlődni.

Szabadulószoba szervezés Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben ismét megvalósult egy újabb Iskolai Közösségi Szolgálatos tevékenység.

Otthonról haza programon való részvétel

Augusztus 14-én szombaton került megrendezésre az Otthonról haza vándor program, amely egész Magyarországot bejárta, sőt egyes állomásai még a határontúlra is kiterjedt. Utolsó előtti állomása Karcag városa volt, a végső állomás pedig augusztus 20-án lesz a fővárosban, Budapesten.

Családi nap a KIFLI-ben

Augusztus 29-én kerül megrendezésre az első Családi nap a KIFLI-ben, Karcagon 10:00-16:00 óráig a Városudvar 1 szám alatt.

Tovább zajlik eseménydúsan a karcagi élet

Augusztus 14-én szombaton kerül megrendezésre Otthonról Haza elnevezésű programsorozat, amelynek következő helyszíne Karcagon lesz.

Idén is megrendezésre került a panyolai outdoor tréning

2021. augusztus 2-5 között került megrendezésre az ifjúsági vezetők részére a panyolai outdoor tréning sok-sok kihívással, meglepetéssel, ahol legfőbb cél az volt, hogy bízzanak magukban és bízzanak a másikban is.

Debreceni ESC önkéntesünk a Csillagponton

Egy teljes hetet felölelve előkészületekkel együtt július 24 és 31 között zajlott a Csillagpont Református keresztény fesztivál Debrecenben.

Tehetségnap Szolnok Plazában

Június 30-án, négy órai kezdettel ünnepélyes szavakkal indult a régóta várt és tervezett Tehetségnap Szolnokon.

Indotek Csoport kapta a 2020 év támogatója Csiga Díjat

A 2020-as év mindenki számára rendkívüli volt a koronavírus járvány tombolása miatt. Azonban ez nem lehetetlenített el mindenkit a munkától. Mint egyesületünket, úgy a 2020-as évi év támogatói Csiga-díjazottunkat sem az Indotek Csoportot sem.

Witaj na Węgrzech Maja!/Isten hozott Magyarországon Maja!

2021. július 26-án, hétfőn megünnepelhettük új önkéntesünk érkezését egy „welcome party” keretei között az Ifjúsági Ház udvarán található Sheldon’s pub-ban. Maja Cyroń Lengyelországból érkezett hozzánk a múlthét folyamán, megkezdve ezzel egyesületi tevékenységét.

Magyarok Kenyere program Karcagon

Július 24-én szombaton a KVDÖK és a Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda, röviden KIFLI közösen részt vett a Magyarok Kenyere programon Karcagon.

2 nagyszerű nap a Dorkász Szolgálatnál

Július 09-én, pénteken és 12-én, hétfőn egy debreceni munkatárs, egy ESC önkéntes és néhány fiatal diák elhagyta a várost és látogatást tett a Dorkász szolgálatnál.

Pénzügyi Tabu a Bánkitó Fesztiválon

Július 10-én egyesületünk csapata az ERSTE Bank meghívásának eleget téve részt vett a Bánkitó Fesztiválon, ahová a pénzügyi tabu óriás társasjátékot vitték, amely a pénzügyi alapfogalmakat segít mindennapi nyelven megfogalmazni.

"Természeti látószög" címmel nyílik meg következő kiállításunk Szolnokon

Valkó Vivien fiatal fényképész művei kerülnek bemutatásra a Szolnok Plazaban július 5-én 18 órakor.

Kinyitott a KIFLI-Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda!

Június 16-án megnyitotta a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület a KIFLI-t a helyi fiatalok számára Karcagon. Egy közösségi tér, ahol együtt lehetnek délutánonként. Lehetőségük van x-boxozni, társasozni, ping-pongozni, de a jövőben különböző programok kerülnek megrendezésre a fiatalok számára a Karcagi Városi Diákönkormányzattal együttműködve.

Fotókiállítás a Szolnok Plazában

Július 5-én 18 órakor "Természeti látószög" elnevezéssel került megrendezésre Valkó Vivien fiatal fényképész műveinek kiállítása a Szolnok Plazában. A megnyitón több mint 40 résztvevő volt jelen.

Félév feldolgozás és tervezés a három napos fórumunkon

Július 1.-3.-a között valósult meg a már szokásosan minden évben megtartott három napos félév tervező fórumunk tavalyi évhez hasonlóan Törökszentmiklóson. A három napon rengeteg szakmai blokkon keresztül néztük át a januárban tartott három napos óta történteket, és terveztük a jövőt, de a rengeteg csapatépítő, mókás és kikapcsoló élményből sem volt hiány.

Vakok és Gyengénlátók JNSZ megyei Egyesületének "Fények Vakondja" pályázat díjátadó ünnepsége

Az idei évben is megszervezésre került június 30-án az esélyegyenlőség nevében a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Fények Vakondja elnevezésű alkotói pályázata és az azt lezáró díjátadó ünnepség.

Hőségben telt a Kutyasétáltatás

Június 26-án, egy forró szombati napon 2 ESC önkéntes és néhány közösségi szolgálatot teljesítő diák arra vetemedett, hogy a reggeli órákban elmegy kutyát sétáltatni a debreceni állatmenhelyre.