2021. november 28. (vasárnap) - Stefánia napja van.

Kreatív műhely – ahol segítünk megvalósítani ötleteit!

Szeretne családjának, barátainak, szeretteinek egyedi ajándékot készíteni? Mi segítünk ebben! Nálunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél egyedi feliratú, mintájú, bögrét és kitűzőt készíttethet egyeztetést követően. Illetve egyedi kreatív anyagok készítésében is segítünk, plakátok, képeslapok, oklevelek, évkönyvek készítésében.

Mozidélután Nyíregyházán

Egyesületünk mozidélutánokat szervez a Nemzetközi Mediterrán Nap alkalmából, 4 helyszínen rendezünk filmvetítést és beszélgetést a film kapcsán a fiatalokról és ifjúságról. Szeretnénk, ha a biztonsági előírások betartása mellett tudnánk vitatkozni, felfedeznénk mi minden közös bennünk, mik az előnyei a sokszínűségnek, a véleményünk kimondásának.

Mozidélután Debrecenben

Mozidélután Karcagon

Mozidélután Szolnokon

VI. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportnapok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK), a Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) szervezésében november 10-11. között megrendezésre került a 6. Megyei sportnapok, a Városi Sportcsarnokban, Karcagon.

Open Café

November 8-án került megrendezésre az első Open Café, a Telekom KraftLab-ban, Debrecenben. Az eseményen 13-an vettek részt.

Megünnepeltük Egyesületünk 20. születésnapját

Idén egy újabb Jubileumi évet élhettünk meg, ugyanis 2021. november 06.-án húsz évvel azután ugyanabban a hónapban, mint amikor megalakult az egyesületünk, megünneplhettük 20. születésnapunkat. Eme alkalmat rengeteg étellel, itallal, emlékezéssel, kiállítással, beszélgetéssel, játékos és szórakoztató feladatokkal ünnepeltük meg Debrecenben a Csokonai Irodalmi Labor Pódiumtermében.

20 éves születésnapi ünnepség

Ezúton szeretnénk meghívni a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, régebbi nevén Városi Diákönkormányzatért Egyesület 20 éves születésnapi ünnepségére. Szeretnénk Veletek együtt visszaemlékezni az elmúlt időszakra, az eltelt időre, a szép emlékekre. Ezért reméljük, el tudsz jönni eseményünkre.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Bálega Jánossal

Interjút készítettünk Egyesületünk egyik régebbi elnökével, Bálega Jánossal. A Jánossal folytatott interjú során a kezdetekbe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy régebbi elnökünk, mostani stratégiai vezetőnk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Halloween party-t és nyílt stábtalálkozót tartott a HABIDISZ

Október utolsó hetében, az őszi szünetben megrendezte a HABIDISZ a Halloween party programját a Telekom KraftLab közreműködésével.

Gyerektábor valósult meg Nyíregyházán

Október 26 és 27-én nyíregyházi irodánk, a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont egy, az őszi szünetben szervezett gyerektábornak.

Állásbörzén is jelen volt a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület

2021. október 27-én hagyományosan a Debreceni Egyetem főépületében került megrendezésre a soron következő Állásbörze és Karriernap, amelyet a járványügyi helyzet miatt tavaly elhalasztottak.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Bálega Jánosnével

Interjút készítettünk Egyesületünk általi egyik csigadíjas Év Anyukájával, akinek 3 gyermeke is a KÖZ-Pontban dolgozik. A Bálega Jánosnével folytatott interjúban megnézhetjük, hogy látja egy szülő a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Pályaorientációs foglalkozás a Debreceni Dózsa György Általános iskolában

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület egyik debreceni munkatársa, illetve egyik ESC önkéntese az őszi szünet előtt ellátogatott a Dózsa György Általános Iskolába egy pályaorientációs nap keretein belül, ahol egy kis foglalkozást tartottak ötödik osztályos tanulóknak.

Napsütötte őszi makkszedés

Október 19-én, kedden, egy gyönyörű őszi napsütéses délután egy ESC önkéntes és néhány fiatal diák elmentek segíteni makkot gyűjteni a Nyírerdő Zrt-nek.

Külügyi Börzén is a KÖZ-Pontban

2021. október 14-én huszonharmadik alkalommal rendezte meg a DEHÖK-Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága a Külügyi Börzét a Debreceni Egyetem első emeleti kerengőjében.

Pénzügyi Tabu a budapesti Mu Színházban

Október 12-én az ERSTE Bank felkérésének eleget téve, elvittük a Pénzügyi Tabu társasjátékunkat a budapesti Mu Színházba, ahol a Sorsjegy című előadást követően kipróbálhatták a fiatalok magukat pénzügyi területen is.

STÁBorozott a HABIDISZ

Október 08-10 között tartotta meg első STÁBor programját a HABIDISZ.

Lengyelország- Open Café Training

Október 4-8 között került megrendezésre az Open Café training Rzeszówban, Lengyelországban. Az egyesülettől négyen vettek részt a képzésen, szintén ugyan annyian érkeztek Spanyolországból és Portugáliából. A lengyel szervezet részéről, az INPRO-tól az egyesület alelnöke és három másik nemzetközi önkéntes volt jelen.

Nemzetközi ESC önkénteseink debreceni iskolákban tanítanak

A három Debreceni nemzetközi ESC önkéntesünk, Samantha Pessognelli, Julie Douillet és Maja Cyron gőzerővel veselkedett neki az őszi iskolakezdésnek.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Imru Ibolyával

Interjút készítettünk Egyesületünk általi egyik csigadíjas Év Anyukájával, akinek gyermeke a KÖZ-Pontban dolgozik. Az Ibolyával folytatott interjúban megnézhetjük, hogy látja egy szülő a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Nyíregyházi ESC önkénteseink már tanítanak

A 2021-2022-es tanév elindulásával a külföldi önkéntesek is nekiláttak a munkának több általános és középiskolában is Nyíregyházán. Projektjük témájához illően több iskolában is adnak nyelvórákat.

VII. Kárpát-medencei Civil Konferencia

2021. október 5-én megrendezésre került a VII. Kárpát-medencei Civil Konferencia, melynek helyszínéül Lajosmizse szolgált.

Megyei Diákbál Szolnokon

A JNSZDÖK szervezésében és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével október 2-án immár második alkalommal került megrendezésre a várva várt diákbált Szolnokon a Megyeháza dísztermében. A bál, amely közel 150 résztvevőt vonzott a Lombok Alatt fantázianevet kapta, az őszi tematikája miatt.

XIV. Megyei Diák Fórum Debrecenben

Idén is megtartotta a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége a tanévindító közgyűlését, a XIV. Megyei Diák Fórumot.

Megyei Diák Fórum Szolnokon

Szeptember 29-én szerdán került megszervezésre a Megyei Diák Fórumot. A rendezvényen a megye általános és középiskolás diákjai, valamint diákönkormányzati képviselői vettek részt a diákmunkát segitő pedagógusok kíséretében.

Városi Diák Fórum Karcagon

Szeptember 28-án a KVDÖK és az egyesületünk szervezésében ismét megrendezésre került a Karcag Városi Diák Fórum.

Közösségépítésen a Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületének ifjúsági tagozata

Szeptember 27-én 11 fiatal vett részt egy rendhagyó délutánon. Az esemény lebonyolítója a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület egyik debreceni munkatársa és erdélyi önkéntese volt, akik a Mosolyvirággal egyeztetve állították össze tematikájukat.

Búcsúzunk önkéntesünktől, Samanthától!

Októberben egyik debreceni önkéntesünk, Samantha projektje sajnos a végéhez ér, így 2021. szeptember 28.-án a Sheldon’s-ban munkatársaink és önkénteseink jelenlétében megtartottuk a búcsú buliját.

„Szabolcsi Szívügy” program szeptemberben

Az SZSZBGYIÖK szeptemberben egy városi kalandjátékra invitálta a bátor csapatokat. A program a „Szabolcsi Szívügy” címet viselte, természetesen nem véletlenül. A csapatok szerencsénkre gyönyörű őszi napsütésben mérethették meg magukat.

Portugália- Open Café

Szeptember végén tartották Porto-ban, Portugáliában a két napos továbbképzést az Open Café-val kapcsolatban. Ezen a tréningen leginkább a program háttérmunkálatairól esett szó.

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2021.09.22-én került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalának Bessenyei termében, amelyen a megyében lévő iskolák diákjai figyelmesen és aktívan vettek részt.

Megérkezett hozzánk a 2 új Nyíregyházi ESC önkéntesünk

2021. szeptemberében két új ESC önkéntesünk is elérkezett végre hozzánk Nyíregyházára, hogy ott segíthessék a helyi fiatalok nyelvtudásának fejlesztését. Mindezt iskolai tantermen belül, illetve más lehetőségek nyújtásával.

Lengyel előadás a Többkultúrájú Családosok Egyesületénél

2021. szeptember 18-án, szombaton önkéntesünk, Maja Cyron a debreceni Széchenyi kerti Református Egyházközösség Foglalkoztató Házában járt előadást tartani a Többkultúrájú Családosok Egyesületének.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Fórizs Anett

Interjút készítettünk Egyesületünk egykori ifjúsági vezetőjével, Fórizs Anettel. Az Anettel folytatott interjúban a diákönkormányzat által adott élményekbe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy diákönkormányzatos fiatalunk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Újból a Csökkentlátók idősek otthonában tevékenykedtek

Sok kihagyás után újból mentünk a Csökkentlátók idősek otthonába kézműves foglalkozást tartani. Egy debreceni munkatárs, egy ESC önkéntes, illetve egy közösségi szolgálatot teljesítő diák egy csodás szeptemberi napon elindultak az otthonba.

Ősszel újból rajtolt a Terepmaraton

Az idei évben már másodjára került megrendezésre a Terepmaraton Debrecenben, ezennel az őszi verzió.

911 ESCAPE THE CITY

Titkosügynök témájú városi kincskeresést valósított meg a HABIDISZ Debrecenben. Már régóta tervben volt a HABIDISZ vezető csapatának egy városi kincskeresés szervezése és megvalósítása.

ESC önkéntes programja Nyíregyházán

Szeptember elején került megrendezésre Nyíregyházán Simon Timea, erdélyi ESC önkéntes programja amelyen a munkatársakon túl ESC önkéntesek és a SZSZBGYIÖK fiataljai vettek részt.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Dombóvári Gáborral

Interjút készítettünk Egyesületünk egyik kedves partnerével, Dombóvári Gáborral. A Gáborral folytatott interjúban a partnerség és együttműködés lehetőségeibe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy partnerünk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Kocsis Petronella

Interjút készítettünk Egyesületünk egykori ifjúsági vezetőjével, Kocsis Petronellával. A Petronellával folytatott interjúban a diákönkormányzat által adott élményekbe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy diákönkormányzatos fiatalunk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

A HABIDISZ segített a Sclerosis Multiplex nap lebonyolításában

Szeptember 05-én, vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének vezetőségi tagjai és stábtagjai segítettek a Sclerosis Multiplex nap lebonyolításában.

Több mint 200 közös pillanat

Szeptember 04-én, szombaton a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület önkéntesei segítettek lebonyolítani a Debreceni Nagytemplom által szervezett Több mint 200 közös pillanat nevű programját.

XVIII. Civil Kavalkád Szolnokon

Szeptember 4-én ismét megrendezésre került a XVIII. Civil Kavalkád Szolnokon. A nagy sikernek örvendő rendezvény teret ad különféle szervezeteknek és intézményeknek, hogy munkájukat megismertethessék és népszerűsítsék a polgárok körében.

Egyesületi Piknik Nyíregyházán

Szeptember 4-én ismét megrendezésre került a már hagyományosnak mondható egyesületi Piknik Nyíregyházán.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Tóth Edinával

Interjút készítettünk Egyesületünk egykori ifjúsági vezetőjével, Tóth Edinával. Az Edinával folytatott interjúban a diákönkormányzat által adott élményekbe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy diákönkormányzatos fiatalunk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Augusztusban megrendezésre került az első Családi Nap Karcagon

Az augusztus 29-ei családi napra látogatók számos program és tevékenység közül válogathattak, hisz volt arcfestés, társasjátékok sokasága, vizes lufi verseny, kézműves sarok, x-box, és asztalitenisz is. Emellett finom szendvicsek, kávé és tea várta a karcagi irodába, a a KIFLI-be látogatókat. Az ESC önkénteseink, KVDÖK, JNSZDÖK, sőt még a HABIDISZ dökösei is segítettek lebonyolítani a rendezvényt.

Augusztusban újabb program valósult meg az SZSZBGYIÖK szervezésében

A Nyárzáró nevezetű programjukra augusztus 28-án, szombaton került sor. Szép számmal jöttek el a fiatalok a rendezvényre és a résztvevők tökéletes kikapcsolódást, élményekkel teli délutánt tölthettek együtt.

Újra megvalósult filmklubunk Szolnokon

Augusztus 27-én, pénteken délután popcorn-illat, kóla, jó hangulat és izgatott várakozás kíséretében a JNSZDÖK szervezésében ismét megrendezésre került a szinte hagyományosnak mondható filmklub.