2021. szeptember 18. (szombat) - Diána napja van.

Kreatív műhely – ahol segítünk megvalósítani ötleteit!

Szeretne családjának, barátainak, szeretteinek egyedi ajándékot készíteni? Mi segítünk ebben! Nálunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél egyedi feliratú, mintájú, bögrét és kitűzőt készíttethet egyeztetést követően. Illetve egyedi kreatív anyagok készítésében is segítünk, plakátok, képeslapok, oklevelek, évkönyvek készítésében.

Újból a Csökkentlátók idősek otthonában tevékenykedtek

Sok kihagyás után újból mentünk a Csökkentlátók idősek otthonába kézműves foglalkozást tartani. Egy debreceni munkatárs, egy ESC önkéntes, illetve egy közösségi szolgálatot teljesítő diák egy csodás szeptemberi napon elindultak az otthonba.

Ősszel újból rajtolt a Terepmaraton

Az idei évben már másodjára került megrendezésre a Terepmaraton Debrecenben, ezennel az őszi verzió.

911 ESCAPE THE CITY

Titkosügynök témájú városi kincskeresést valósított meg a HABIDISZ Debrecenben. Már régóta tervben volt a HABIDISZ vezető csapatának egy városi kincskeresés szervezése és megvalósítása.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Dombóvári Gáborral

Interjút készítettünk Egyesületünk egyik kedves partnerével, Dombóvári Gáborral. A Gáborral folytatott interjúban a partnerség és együttműködés lehetőségeibe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy partnerünk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

A HABIDISZ segített a Sclerosis Multiplex nap lebonyolításában

Szeptember 05-én, vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének vezetőségi tagjai és stábtagjai segítettek a Sclerosis Multiplex nap lebonyolításában.

Több mint 200 közös pillanat

Szeptember 04-én, szombaton a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület önkéntesei segítettek lebonyolítani a Debreceni Nagytemplom által szervezett Több mint 200 közös pillanat nevű programját.

XVIII. Civil Kavalkád Szolnokon

Szeptember 4-én ismét megrendezésre került a XVIII. Civil Kavalkád Szolnokon. A nagy sikernek örvendő rendezvény teret ad különféle szervezeteknek és intézményeknek, hogy munkájukat megismertethessék és népszerűsítsék a polgárok körében.

Egyesületi Piknik Nyíregyházán

Szeptember 4-én ismét megrendezésre került a már hagyományosnak mondható egyesületi Piknik Nyíregyházán.

Augusztusban megrendezésre került az első Családi Nap Karcagon

Az augusztus 29-ei családi napra látogatók számos program és tevékenység közül válogathattak, hisz volt arcfestés, társasjátékok sokasága, vizes lufi verseny, kézműves sarok, x-box, és asztalitenisz is. Emellett finom szendvicsek, kávé és tea várta a karcagi irodába, a a KIFLI-be látogatókat. Az ESC önkénteseink, KVDÖK, JNSZDÖK, sőt még a HABIDISZ dökösei is segítettek lebonyolítani a rendezvényt.

Augusztusban újabb program valósult meg az SZSZBGYIÖK szervezésében

A Nyárzáró nevezetű programjukra augusztus 28-án, szombaton került sor. Szép számmal jöttek el a fiatalok a rendezvényre és a résztvevők tökéletes kikapcsolódást, élményekkel teli délutánt tölthettek együtt.

Újra megvalósult filmklubunk Szolnokon

Augusztus 27-én, pénteken délután popcorn-illat, kóla, jó hangulat és izgatott várakozás kíséretében a JNSZDÖK szervezésében ismét megrendezésre került a szinte hagyományosnak mondható filmklub.

Augusztus 25-én forrásteremtési tréninget tartott az SZSZBGYIÖK

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat kérésére Árva Tímea tartott forrásteremtési képzést, hiszen ezen a területen is szeretnének fejlődni.

Szabadulószoba szervezés Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben ismét megvalósult egy újabb Iskolai Közösségi Szolgálatos tevékenység.

Otthonról haza programon való részvétel

Augusztus 14-én szombaton került megrendezésre az Otthonról haza vándor program, amely egész Magyarországot bejárta, sőt egyes állomásai még a határontúlra is kiterjedt. Utolsó előtti állomása Karcag városa volt, a végső állomás pedig augusztus 20-án lesz a fővárosban, Budapesten.

Családi nap a KIFLI-ben

Augusztus 29-én kerül megrendezésre az első Családi nap a KIFLI-ben, Karcagon 10:00-16:00 óráig a Városudvar 1 szám alatt.

Tovább zajlik eseménydúsan a karcagi élet

Augusztus 14-én szombaton kerül megrendezésre Otthonról Haza elnevezésű programsorozat, amelynek következő helyszíne Karcagon lesz.

Idén is megrendezésre került a panyolai outdoor tréning

2021. augusztus 2-5 között került megrendezésre az ifjúsági vezetők részére a panyolai outdoor tréning sok-sok kihívással, meglepetéssel, ahol legfőbb cél az volt, hogy bízzanak magukban és bízzanak a másikban is.

Debreceni ESC önkéntesünk a Csillagponton

Egy teljes hetet felölelve előkészületekkel együtt július 24 és 31 között zajlott a Csillagpont Református keresztény fesztivál Debrecenben.

Tehetségnap Szolnok Plazában

Június 30-án, négy órai kezdettel ünnepélyes szavakkal indult a régóta várt és tervezett Tehetségnap Szolnokon.

Indotek Csoport kapta a 2020 év támogatója Csiga Díjat

A 2020-as év mindenki számára rendkívüli volt a koronavírus járvány tombolása miatt. Azonban ez nem lehetetlenített el mindenkit a munkától. Mint egyesületünket, úgy a 2020-as évi év támogatói Csiga-díjazottunkat sem az Indotek Csoportot sem.

Witaj na Węgrzech Maja!/Isten hozott Magyarországon Maja!

2021. július 26-án, hétfőn megünnepelhettük új önkéntesünk érkezését egy „welcome party” keretei között az Ifjúsági Ház udvarán található Sheldon’s pub-ban. Maja Cyroń Lengyelországból érkezett hozzánk a múlthét folyamán, megkezdve ezzel egyesületi tevékenységét.

Magyarok Kenyere program Karcagon

Július 24-én szombaton a KVDÖK és a Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda, röviden KIFLI közösen részt vett a Magyarok Kenyere programon Karcagon.

2 nagyszerű nap a Dorkász Szolgálatnál

Július 09-én, pénteken és 12-én, hétfőn egy debreceni munkatárs, egy ESC önkéntes és néhány fiatal diák elhagyta a várost és látogatást tett a Dorkász szolgálatnál.

Pénzügyi Tabu a Bánkitó Fesztiválon

Július 10-én egyesületünk csapata az ERSTE Bank meghívásának eleget téve részt vett a Bánkitó Fesztiválon, ahová a pénzügyi tabu óriás társasjátékot vitték, amely a pénzügyi alapfogalmakat segít mindennapi nyelven megfogalmazni.

"Természeti látószög" címmel nyílik meg következő kiállításunk Szolnokon

Valkó Vivien fiatal fényképész művei kerülnek bemutatásra a Szolnok Plazaban július 5-én 18 órakor.

Kinyitott a KIFLI-Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda!

Június 16-án megnyitotta a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület a KIFLI-t a helyi fiatalok számára Karcagon. Egy közösségi tér, ahol együtt lehetnek délutánonként. Lehetőségük van x-boxozni, társasozni, ping-pongozni, de a jövőben különböző programok kerülnek megrendezésre a fiatalok számára a Karcagi Városi Diákönkormányzattal együttműködve.

Fotókiállítás a Szolnok Plazában

Július 5-én 18 órakor "Természeti látószög" elnevezéssel került megrendezésre Valkó Vivien fiatal fényképész műveinek kiállítása a Szolnok Plazában. A megnyitón több mint 40 résztvevő volt jelen.

Félév feldolgozás és tervezés a három napos fórumunkon

Július 1.-3.-a között valósult meg a már szokásosan minden évben megtartott három napos félév tervező fórumunk tavalyi évhez hasonlóan Törökszentmiklóson. A három napon rengeteg szakmai blokkon keresztül néztük át a januárban tartott három napos óta történteket, és terveztük a jövőt, de a rengeteg csapatépítő, mókás és kikapcsoló élményből sem volt hiány.

Vakok és Gyengénlátók JNSZ megyei Egyesületének "Fények Vakondja" pályázat díjátadó ünnepsége

Az idei évben is megszervezésre került június 30-án az esélyegyenlőség nevében a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Fények Vakondja elnevezésű alkotói pályázata és az azt lezáró díjátadó ünnepség.

Hőségben telt a Kutyasétáltatás

Június 26-án, egy forró szombati napon 2 ESC önkéntes és néhány közösségi szolgálatot teljesítő diák arra vetemedett, hogy a reggeli órákban elmegy kutyát sétáltatni a debreceni állatmenhelyre.

3 napos tevékenység a Dorkász Szolgálatnál

Június 22-24 között 2 ESC önkéntes lány és néhány fiatal diák a nyári szünidőt a Dorkász Szolgálatnál kezdték. 3 csodás napot töltöttek el együtt különféle feladatokban segítkezve.

Ifjúsági vezetőink részt vettek az Országos Ifjúsági Fórumon

Június 12-én került megrendezésre a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett Országos Ifjúsági Fórum a MagNet Közösségi Házban Budapesten.

ESC önkénteseink látogatása a budapesti Menedékház Alapítványnál

Június 21-én a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület ESC önkéntesei ellátogattak a budapesti Menedékház Alapítványhoz, ahol az ott tevékenykedő önkéntesek bemutatták, hogy milyen tevékenységeket folytatnak és mivel segítik az alapítvány munkáját.

Közösségi szolgálat Nyíregyházán

Június 17.-én, csütörtökön a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben fogadtunk Iskolai Közösségi Szolgálatos diákokat, akik egy kézműves foglalkozáson vethettek részt.

Meet&Greet program az SZSZBGYIÖK által

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat frissen megválasztott csapatának az első programja 2021. Június 17.-én került megrendezésre Meet&Greet néven.

Kitelepülés a Balásházy-diáknapon

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a HABIDISZ kitelepült a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma diáknapjára.

Kitelepülés az Ady-diáknapon

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a HABIDISZ kitelepült a Debreceni Ady Endre Gimnázium diáknapjára.

Ifjúsági Tér Nyílt Rákóczifalván

Június 13-án, délután tartotta a közösségi ház udvarán lévő Kis Ház Ifjúsági Tér megnyitóját a RÁISZ - Rákóczifalvai Ifjúsági Szervezet, melyben egyesületünk is segítségére volt a rákóczifalvai fiataloknak.

Gyereknap Harangodon a Máltai Szeretetszolgálattal

Partnerünk, a Máltai Szeretetszolgálat által eljutott egy ESC önkéntes néhány fiatallal Harangodra június 12-én, szombaton egy keresztény gyermeknapra.

Mosoly napot szerveztek a nyíregyházi önkéntesek

Egy gyönyörű napos időben megrendezésre került a Mosoly nap, ami az Önkéntesség Magyarország Évének (ÖME) szociális hétének keretein belül valósítottak meg.

Megyei Diák Fórumot tartott a HABIDISZ

2021.06.10-én megtartottuk a Debrecen Plázában a XIII. Megyei Fórumot.

Ételosztás az idősek számára

A KÖZ-Pont Ifjusági Egyesület szolnoki ESC önkéntesei besegítenek az ételkihordásban a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének.

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2021. Június 9.-én került megrendezésre a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, ahol a megyében lévő iskolák diákjai vettek részt.

Kitelepültünk a Szolnok Városi Kollégium diáknapjára

Június 8-án a Szolnok Városi Kollégium és a kollégium DÖK-ös fiataljai segítségével megrendezésre került a diáknap a Nefag Erdei Játszótéren, amelynek mi is egy állomása voltunk.

MALTER-es Vitaklub

Az Önkéntesség Magyarország Éve keretein belül Június második hetében szociális témaköröket boncolgatva a hajléktalanok ügyei témában egy vitaklub valósult meg Debrecenben a MALTER kávézóban. Egy debreceni ESC önkéntes az egyesület egyik vezetője néhány fiatallal közösen ültek egy kávézó teraszára, ahol egy kis szörp és nassolni való mellett kellemesen elbeszélgettek.

Megyei Diák Fórumot valósított meg a JNSZDÖK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat 2021. június 7-én a megyeháza dísztermében tartotta meg az idei Megyei Diák Fórumot, melyen 17 iskolából közel 50 fiatal vett részt.

Újra offline térben a Nemzeti Ifjúsági Tanács mentorprogramja

Június 4 és 6 között került megrendezésre a Nemzeti Ifjúsági Tanács mentorprogramjának III. Közéleti hétvégéje Gárdonyban a VVSI Sporthotelben. Ezen hétvégének fő fókusza a régiós csoportmunka mellett a forprofit szervezetek működésének megismerése volt.

Országos Diák Fórum 3. alkalommal online térben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat által indított együttműködés harmadik alkalmához érkezett. A második ceglédiek által moderált alkalom után most a veszprémi diákszervezet vállalta az online házigazda szerepet.

Megnyitottuk rajz- és fotópályázatunk kiállítását

2021. június 3-án került megrendezésre a Barátságok a COVID idején című fotó és rajzpályázat kiállítás megnyitója a Szolnok Plaza első emeletén.