2020. október 28. (szerda) - Simon napja van.

Halloween party a KVDÖK-el

Október 26-án a KVDÖK Halloweeni délutánt szervezett az újonnan felavatott, megnyitás előtt álló Karcagi Ifjúsági és Lurkó Irodában (KIFLI). A porgram által sok fiatal kaphatott ízelítőt a KIFLI jövőbeni programjairól, hiszen az eseményen nem csak a KVDÖK tagjai vehettek részt.

SZÍNtér kiállítás a KÖZ-Pontban

2020. október 20-án a SZÍN-tér Kulturális Programok pályázat keretein belül megvalósult a "Szolnok az ejtőernyőzés történetében" című kiállítás megnyitója.

Diáknapon voltunk egy karcagi középiskolában

2020. október 20-án került megrendezésre az idei Varró Diáknap, ahol egyesületünk a csapatvetélkedők lebonyolításában vett részt.

HABIDISZ kommunikációs tréning Nagyrábén

Bár nem az eredeti időpontban, de végül sikerült megvalósítani a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által szervezett kommunikációs tréninget Nagyrábén, melynek dátumát a jelenlegi járványügyi helyzet miatt kényszerültek módosítani a szervezők néhány alkalommal.

Megérkeztek hozzánk új erdélyi ESC önkénteseink

Makkai Antónia (Kolozsvár) és Kiss Tímea (Nagyvárad) vasárnap (2020.10.18.) indultak útnak új ESC önkénteseink szerencsét próbálni az egyesületünknél, Magyarországon. Antónia már Kolozsváron felszállt a vonatra, néhány órán belül Timi is csatlakozott hozzá, Nagyváradon.

Megérkezett az új nyíregyházi ESC önkéntes

Tegnapi nappal megérkezett hozzánk magyar ajkú ESC-es önkéntesünk Demeter Dorottya Madéfalváról, Romániából. Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az Európai Unió, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

Izgalmas feladatokkal indult a fiatalok péntek estéje a Páratlan Pároson.

A fiatalok összegyűltek a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi térben azért, hogy megmérettethessék magukat párban különböző kreatív és vicces feladatokban.

IKSZ-esek az SM adományboltban

Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2019-ben nyitotta meg az adományboltot, ahová IKSZ-es diákjaink heti rendszerességgel ellátogatnak és besegítenek az adományboltban lévő tárgyak elrendezésében.

Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál

2020. október 13-án (kedden) vette kezdetét az ATAFF (Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál), Szolnokon. Az esemény lebonyolításában egy lelkes, végzős IKSZ-es diákunk is segített.

Őszi színekbe öltözött a Reménysugár Gyermekotthon

Egy izgalmas őszi témájú foglalkozással érkeztek az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő önkénteseink a Reménysugár Gyermekotthon kis lakóihoz.

7vége a stábtagokkal 2.0

Október 9-11 között megrendezésre került az SZSZBGYIÖK megrendezésében a 7vége a stábtagokkal 2.0 nevű rendezvény, aminek keretében pályaorientációs csoportfoglalkozások is megvalósultak.

Kutyasétáltatás egy harmatos szombaton

Októberben sem maradhatott el az egyik legnépszerűbb iskolai közösségi szolágat, az Együtt az Állatokért Egyesület menhelyén történő kutyasétáltatás.

Újkerti családi szüretinap

Az Újkerti Közösségi Ház szervezésében egy nagyon látványos és hangulatos szüretinap valósult meg a szánkó domb lábánál. A programra kilátogatók számos lehetőség közül választhattak.

Szakmai Kiránduláson voltunk Nyíregyházán

2020. október 8.-án rendeztük meg a nyíregyházi Szakmai kirándulást, ahol az Egyesület dökös fiataljai és a Heves megyei Eötvös József Református Oktatási Központ diákjai vettek részt.

Őrülten jól sikerült csapatépítő

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület debreceni munkatársai és a HABIDISZ vezetősége egy újabb szabadulószobás csapatépítőn vettek részt. Ezúttal „egy őrült professzor” fogságából kellett kiszabadulniuk.

Vezetőségi tagokat keres a KVDÖK!

A Karcag Városi Diákönkormányzat pályázatot hirdet Karcag városi általános iskolás felső tagozatos és középiskolás nappali tagozatos diákok részére, a pályázat célja, hogy a KVDÖK teljes létszámú csapatként működhessen a 2020/2021-es tanévben.

Vezetőségi tagokat keres a JNSZDÖK!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat pályázatot hirdet a nappali tagozatos 7-8. osztályos általános iskolás és középiskolás diákok részére, a pályázat célja, hogy a JNSZDÖK teljes létszámú csapatként működhessen a 2020/2021-es tanévben.

HABIDISZ tisztújító választása a 2020/2021-es tanévben

Egy újabb vezetőségi választáshoz érkezett a HABIDISZ, mégpedig a 3 megüresedett tisztség betöltéséhez keres lelkes jelentkezőket megyei nappali tagozatos 5-8. osztályos általános iskolás és középiskolás diákok közül, akik az elkövetkezendő években erősítenék majd a szervezet munkásságát.

Közéleti Mentorprogramban is jelen vagyunk

Elindult a Nemzeti Ifjúsági Tanács harmadik Közéleti Mentorprogramja, melyben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2 diákelnöke, egy munkatársa és egy ESC önkéntese vesz részt. A program első része egy háromnapos, személyes találkozó volt Gárdonyban, a Venecei-tó partján., ahol sok szakmai dologban vehettek részt önkénteseink.

Anna Lindh Foundation disputa online programjai elkezdődtek

Az AFL Debate-Activity lehetőséget nyújt arra, hogy az európai és a dél-mediterrán országok fiataljait összekapcsolja, hogy online találkozzanak és különböző témákban vitázzanak. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezetekkel és egyetemekkel együttműködve elkezdte az online tréningeken való részvételét.

SZÍNtér Társasjáték klub majdnem minden csütörtökön

A SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben a tavasszal online térben, majd a nyáron valódi térben elindított Társasjáték Klub folytatódik. Októberben majdnem minden csütörtökön 16-18 óra között várjuk a társasjátékok iránt érdeklődő fiatalokat, diákokat közösségi terünkben. Az eseményeken való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ha szereted az Activity, Dixit, Catan, Imagine, Uno, Aranyásók, Santorini és még sok más játék hangulatát itt a helyed.

Mesés kézműves foglalkozás a Reménysugár Gyermekotthonban

Szeptember végével beköszöntött az igazi ősz, így a Debreceni Civilek Program keretein belül a munkatársaink és az Iskolai Önkéntes Szolgálatot teljesítő diákok ennek megfelelően készültek egy újabb kézműves foglalkozással a Reménysugár Gyermekotthon lakói részére.

Új iroda, új lehetőségek

Hamarosan elérhetővé válik a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület negyedik közösségi tere Karcagon.
Az Erste Bank Hungary bútoradománya a napokban a Trans-Sped Kft. jóvoltából megérkezett a leendő irodához.
Ezúton is köszönjük mind két Csiga Díjas partnerünk támogatását, közreműködését!

Szikrázó napsütés és boldog kutyák vártak ránk Debrecenben

A Debreceni Civilek program keretei belül ismételtem részt vettünk az "Együtt az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület hétvégi programján, ahol bár kis létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel várták az önkénteseink, hogy egy kiadós sétával feldobják a menhely kutyáinak a napját.

Országos Ifjúsági Fórum

A Nemzeti Ifjúsági Tanács 2020. szeptember 19-én tartott Országos Ifjúsági Fórumán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) tagjai képviselték az egyesületet, diákönkormányzatokat a Budapesten megrendezett találkozón.

FACE-ekben a sport

2020. szeptember 12.-én került megrendezésre a „FACE-ekben a Sport” nevű esemény ahol különböző sportszámokban mérethették meg magukat a résztvevők, külön-külön és csapatban is. Ami a legfontosabb, a program XBOX Kinect-el zajlott, így teljesen csak a mozgásukra hagyatkozhattak a játékosok.

Megvalósult az első nyíregyházi Piknik

2020. szeptember 05.-én került megrendezésre az első nyíregyházi KÖZ-Pont Piknik. Az esemény célja az volt, hogy egy olyan nap, PIKNIK kerüljön megrendezésre, ahol minden régi és új KÖZ-Pontos/SZSZBGYIÖK-ös fiatal jól érezze magát továbbá, kötetlenül ismerkedjenek egymással.

Game Night avagy Játékest a nyíregyházi ESC önkéntesek által

Az ESC projektjüket teljesítő külföldi önkénteseink társasjáték estet szerveztek a nyíregyházi irodánkban és közösségi terünkben, melyen velük egyetemben részt vettek a munkatársaink, a diákönkormányzat tagjai, valamint az esemény iránt érdeklődő, más játékkedvelők is.

Pályaorientációs csoportfoglalkozás Nyíregyházán

Nem tudod, mivel szeretnél foglalkozni suli után? Vajon, milyen szakma illik hozzád? Szeretnéd tudni, hogy egyáltalán a mai fiataloknak mi a véleménye önmagukról? Gyere el hozzánk a csoportfoglalkozásra, és válaszokat kaphatsz kérdéseidre.

Megterveztük a KÖZ-Pont következő időszakát

A kialakult helyzettől függetlenül sikeresen megtartottuk a szokásos évtervező hétvégénket, melyen minden munkatársunk részt vett. A program célja, a 2020-as év első felének értékelése majd a következő félév megtervezése volt. A hétvége alatt a munka mellett jutott idő a pihenésre és munkatársak közötti ismerkedésre is.

Újból egy sikeres Diákakadémiával nyitottuk a nyarat!

Örömmel jelenthetjük ki, hogy a kezdeti bizonytalanságok ellenére KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársai idén is újra megrendezhették az immáron több éves hagyománynak örvendő Diákakadémiát. A képzésünk Július 22-26. között valósult meg, a helyszínt pedig a debreceni Vekeri-tó közelében lévő Dorcas kemping biztosította.

VÁLLALKOZÓI TEAHÁZ

A KÖZ-PONT IFJÚSÁGI EGYESÜLET szeretettel meghívja Önt az „FACE-ek a városért TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01068 pályázat keretein belül megrendezésre kerülő „Vállalkozói teaház” elnevezésű programjára. Minden hónapban tervezünk egy Vállalkozói teaházat is megvalósítani, amely során vállalkozók fogják bemutatni, hogyan indultak el, miért éri meg vállalkozónak lenni.

HR KÁVÉZÓ

A KÖZ-PONT IFJÚSÁGI EGYESÜLET szeretettel meghívja Önt az „FACE-ek a városért TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01068 pályázat keretein belül megrendezésre kerülő „HR kávézó” elnevezésű programjára. A projekt során minden hónapban fogunk szervezni egy HR kávézót, ahol különböző cégek HR munkatársaival lesz lehetőség beszélgetni.

FACE-ek a városért, Nyíregyháza

2020. júniusában elindul egy új programunk, mely a TOP pályázat keretén belül valósul meg. A projekt 2021. márciusáig fog tartani, melynek keretein belül több előadásra, kerekasztalbeszélgetésre invitáljuk Nyíregyháza lakosságát. A projekt során minden hónapban fogunk szervezni egy HR kávézót, ahol különböző cégek HR munkatársaival lesz lehetőség beszélgetni. Valamint minden hónapban tervezünk egy Vállalkozói teaházat is megvalósítani, amely során vállalkozók fogják bemutatni, hogyan indultak el, miért éri meg vállalkozónak lenni.

Sikeresen megválasztásra kerültek az új HABIDISZ vezetőségi tagok

Összesen 25 debreceni és Hajdú-Bihar megyei közép- és általános iskola adta le online a szavazatát, amelynek köszönhetően új HABIDISZ vezetőségi tagokat választhattunk, így ők már a nyáron megkezdhetik a tevékenykedésüket. A szavazatok között három érvénytelen szavazat is volt.

Online filmklub? Igen!

Május 27-én sikerült megrendezni az első, Online Movie Night névre keresztelt filmklubot, amelynek keretein belül egy nem szokványos filmalkotást tekinthettek meg a résztvevők, majd ezt követően egy „kerekasztal” beszélgetésen is részt vehettek. A beszélgetés angol nyelven zajlott, mivel a résztvevők között a Debrecenben tevékenykedő külföldi ESC önkéntesek is jelen voltak.

Online Honfoglaló a HABIDISZ szervezésében

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége a karantén időszakban sem pihen, első online eseményként pedig egy Honfoglaló játékkal kedveskedtek nekünk. A diákönkormányzatban hivatalosan most még csak ex vezetőségi tagként tevékenykedő diákok vannak, azonban ez nem jelentett akadályt, hiszen többségük már újra is jelöltette magát április hónapban.

Újabb online quiz, ezúttal filmek és sorozatok témában

Mint ahogyan korábban már olvashattátok, Egyesületünk jó pár hete kísérletezik online események szervezésével és menedzselésével. Május 14-én ismét egy kvízdélutánt szerveztünk, ahol populáris és kevésbé filmekkel és sorozatokkal kapcsolatos kérdéseket tettünk fel.

Beszélgetős klubunk témája ezúttal a filmek és sorozatok világa volt

Hétfőn megvalósult a második online Conversation Clubunk is. Az program ezúttal is a Google Hangouts alkalmazás segítségével valósult meg. A beszélgetésen ott volt mind a négy debreceni ESC önkéntesünk, egy gyakornokunk és három külsős résztvevő is.

Country zene és univerzális zenekarok, avagy International Conversation Club Debrecenben

Április 30-án sikeresen megvalósult az International Conversation Club nevet viselő online társalgási programunk. A „nemzetközi” alkalmon ott volt a jelenleg Debrecenben tevékenykedő spanyol, francia és erdélyi ESC önkéntesünk, illetve török, francia és orosz résztvevője is volt az eseménynek. A társalgás angolul zajlott és a Google Hangouts alkalmazás segítségével valósult meg.

Elindul az On-life Fest

A SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi terünk bár átmenetileg zárva tart a kialakult helyzet miatt, egy erdélyi ESC önkéntesünk ötlete alapján elindítjuk az On-life Fest esemény sorozatot a digitális térben. Az első programokra április 24-26. között kerülnek megrendezésre a digitális térben, majd májusban még kétszer követik ezt újabb események.

Kvíz Est programsorozat indul a FACE-ekben

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér első alkalommal szervezi meg Online Kvíz Est eseményét, amelyre várunk Mindenkit szeretettel. 2020. április 24-én 18 órától indul a program, amely minden pénteken fog megvalósulni. Az első alkalmat leszámítva, minden héten pénteken 16 órától veszi kezdetét a Kvíz est. A programon részt lehet venni egyedül vagy akár csapatban is. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Debreceni ESC önkénteseink mindennapjai - avagy önkéntes lét a Korona alatt

A külföldről érkezett ESC önkénteseink ebben a nehéz helyzetben is úgy döntöttek, hogy itt maradnak Magyarországon és azonnal a legjobbat próbálják kihozni a helyzetből. Jelenleg így különböző online programokon dolgoznak folyamatosan a projektjükhöz kapcsolódóan.

Online kvízjáték a HABIDISSZAL

Egyesületünk április elején úgy döntött, hogy kísérletet tesz online programok tervezésére és megvalósítására alkalmazkodva a jelenlegi körülményekhez. Debrecenben az egyik ilyen első eseményünk egy online kvíz volt, melyet HABIDISZos dököseink számára hirdettünk meg. A szerdai programunkon részt vett a két magyar ajkú önkéntesünk, három volt HABIDISZ vezetőségi tag, illetve az egyik gyakornokunk is.

KORONAVÍRUS KÖZLEMÉNY

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület vezetősége a koronavírusra való tekintettel a tegnapi, azaz 2020. március 30-án az Országgyűlés döntés alapján mi szerint az Országgyűlés felhatalmazta a kormányt, hogy a veszélyhelyzetben az alaptörvény vonatkozó bekezdése szerinti rendeleteinek hatályát a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbítsa az alábbi döntéseket hozta:

KORONAVÍRUS KÖZLEMÉNY

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület vezetősége a koronavírusra való tekintettel a tegnapi, azaz 2020. március 13-ai 21:15-kor Orbán Viktor miniszterelnök által kihirdetett az Operatív Törzs határozata alapján elmondott akciótervvel kapcsolatban az alábbi döntések meghozatalára kényszerült.

Megyei Diák Fórumot szervez a HABIDISZ

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által idén is megrendezésre kerül a Megyei Diák Fórum. A rendezvény 2020.03.25.-én, a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Hivatalában, az Árpád teremben kerül megrendezésre.

COMIC DAY a Közösségi FACE-ekben

2020. február 29-én első alkalommal került megrendezésre a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben a COMIC DAY elnevezésű esemény. Az esemény 16-20 óra között valósult meg. A rendezvény célja az volt, hogy a képregények és szuperhősök világát kedvelők egy jó hangulatú délután tudjanak eltölteni együtt.

Filmklub az egyik erdélyi önkéntesünk szervezésében

Az ESC program Debrecenben tevékenykedő egyik magyar ajkú önkéntese, Boldizsár Laura sikeresen megtartotta első önálló projektjét: egy filmklubot. Az eseményre február 26.-án került sor, helyszínéül pedig az Újkerti Közösségi Ház Delta mozi terme szolgált, ahová minden kedves érdeklődő eljöhetett az előzetesen kiválasztott filmre.

A HABIDISZ bemutatja: VitakultÓra

Február 24-én délután a HABIDISZ vezetőségi tagjai egy vitadélutánt szerveztek kortársaik számára, amelynek a debreceni Újkerti Közösségi Ház adott otthont. Az eseményen több, mint egy tucat diák vett részt. A VitakultÓra névre keresztelt alkalom keretein belül a fiatalok betekintést nyerhettek a vitázás kultúrájába.