2021. augusztus 2. (hétfő) - Lehel napja van.

Kreatív műhely – ahol segítünk megvalósítani ötleteit!

Szeretne családjának, barátainak, szeretteinek egyedi ajándékot készíteni? Mi segítünk ebben! Nálunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél egyedi feliratú, mintájú, bögrét és kitűzőt készíttethet egyeztetést követően. Illetve egyedi kreatív anyagok készítésében is segítünk, plakátok, képeslapok, oklevelek, évkönyvek készítésében.

Indotek Csoport kapta a 2020 év támogatója Csiga Díjat

A 2020-as év mindenki számára rendkívüli volt a koronavírus járvány tombolása miatt. Azonban ez nem lehetetlenített el mindenkit a munkától. Mint egyesületünket, úgy a 2020-as évi év támogatói Csiga-díjazottunkat sem az Indotek Csoportot sem.

Witaj na Węgrzech Maja!/Isten hozott Magyarországon Maja!

2021. július 26-án, hétfőn megünnepelhettük új önkéntesünk érkezését egy „welcome party” keretei között az Ifjúsági Ház udvarán található Sheldon’s pub-ban. Maja Cyroń Lengyelországból érkezett hozzánk a múlthét folyamán, megkezdve ezzel egyesületi tevékenységét.

Magyarok Kenyere program Karcagon

Július 24-én szombaton a KVDÖK és a Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda, röviden KIFLI közösen részt vett a Magyarok Kenyere programon Karcagon.

2 nagyszerű nap a Dorkász Szolgálatnál

Július 09-én, pénteken és 12-én, hétfőn egy debreceni munkatárs, egy ESC önkéntes és néhány fiatal diák elhagyta a várost és látogatást tett a Dorkász szolgálatnál.

Pénzügyi Tabu a Bánkitó Fesztiválon

Július 10-én egyesületünk csapata az ERSTE Bank meghívásának eleget téve részt vett a Bánkitó Fesztiválon, ahová a pénzügyi tabu óriás társasjátékot vitték, amely a pénzügyi alapfogalmakat segít mindennapi nyelven megfogalmazni.

"Természeti látószög" címmel nyílik meg következő kiállításunk Szolnokon

Valkó Vivien fiatal fényképész művei kerülnek bemutatásra a Szolnok Plazaban július 5-én 18 órakor.

Kinyitott a KIFLI-Karcagi Ifjúsági és Lurkó Iroda!

Június 16-án megnyitotta a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület a KIFLI-t a helyi fiatalok számára Karcagon. Egy közösségi tér, ahol együtt lehetnek délutánonként. Lehetőségük van x-boxozni, társasozni, ping-pongozni, de a jövőben különböző programok kerülnek megrendezésre a fiatalok számára a Karcagi Városi Diákönkormányzattal együttműködve.

Fotókiállítás a Szolnok Plazában

Július 5-én 18 órakor "Természeti látószög" elnevezéssel került megrendezésre Valkó Vivien fiatal fényképész műveinek kiállítása a Szolnok Plazában. A megnyitón több mint 40 résztvevő volt jelen.

Félév feldolgozás és tervezés a három napos fórumunkon

Július 1.-3.-a között valósult meg a már szokásosan minden évben megtartott három napos félév tervező fórumunk tavalyi évhez hasonlóan Törökszentmiklóson. A három napon rengeteg szakmai blokkon keresztül néztük át a januárban tartott három napos óta történteket, és terveztük a jövőt, de a rengeteg csapatépítő, mókás és kikapcsoló élményből sem volt hiány.

Vakok és Gyengénlátók JNSZ megyei Egyesületének "Fények Vakondja" pályázat díjátadó ünnepsége

Az idei évben is megszervezésre került június 30-án az esélyegyenlőség nevében a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Fények Vakondja elnevezésű alkotói pályázata és az azt lezáró díjátadó ünnepség.

Hőségben telt a Kutyasétáltatás

Június 26-án, egy forró szombati napon 2 ESC önkéntes és néhány közösségi szolgálatot teljesítő diák arra vetemedett, hogy a reggeli órákban elmegy kutyát sétáltatni a debreceni állatmenhelyre.

3 napos tevékenység a Dorkász Szolgálatnál

Június 22-24 között 2 ESC önkéntes lány és néhány fiatal diák a nyári szünidőt a Dorkász Szolgálatnál kezdték. 3 csodás napot töltöttek el együtt különféle feladatokban segítkezve.

Ifjúsági vezetőink részt vettek az Országos Ifjúsági Fórumon

Június 12-én került megrendezésre a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett Országos Ifjúsági Fórum a MagNet Közösségi Házban Budapesten.

ESC önkénteseink látogatása a budapesti Menedékház Alapítványnál

Június 21-én a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület ESC önkéntesei ellátogattak a budapesti Menedékház Alapítványhoz, ahol az ott tevékenykedő önkéntesek bemutatták, hogy milyen tevékenységeket folytatnak és mivel segítik az alapítvány munkáját.

Közösségi szolgálat Nyíregyházán

Június 17.-én, csütörtökön a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben fogadtunk Iskolai Közösségi Szolgálatos diákokat, akik egy kézműves foglalkozáson vethettek részt.

Meet&Greet program az SZSZBGYIÖK által

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat frissen megválasztott csapatának az első programja 2021. Június 17.-én került megrendezésre Meet&Greet néven.

Kitelepülés a Balásházy-diáknapon

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a HABIDISZ kitelepült a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma diáknapjára.

Kitelepülés az Ady-diáknapon

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a HABIDISZ kitelepült a Debreceni Ady Endre Gimnázium diáknapjára.

Ifjúsági Tér Nyílt Rákóczifalván

Június 13-án, délután tartotta a közösségi ház udvarán lévő Kis Ház Ifjúsági Tér megnyitóját a RÁISZ - Rákóczifalvai Ifjúsági Szervezet, melyben egyesületünk is segítségére volt a rákóczifalvai fiataloknak.

Gyereknap Harangodon a Máltai Szeretetszolgálattal

Partnerünk, a Máltai Szeretetszolgálat által eljutott egy ESC önkéntes néhány fiatallal Harangodra június 12-én, szombaton egy keresztény gyermeknapra.

Mosoly napot szerveztek a nyíregyházi önkéntesek

Egy gyönyörű napos időben megrendezésre került a Mosoly nap, ami az Önkéntesség Magyarország Évének (ÖME) szociális hétének keretein belül valósítottak meg.

Megyei Diák Fórumot tartott a HABIDISZ

2021.06.10-én megtartottuk a Debrecen Plázában a XIII. Megyei Fórumot.

Ételosztás az idősek számára

A KÖZ-Pont Ifjusági Egyesület szolnoki ESC önkéntesei besegítenek az ételkihordásban a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének.

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2021. Június 9.-én került megrendezésre a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, ahol a megyében lévő iskolák diákjai vettek részt.

Kitelepültünk a Szolnok Városi Kollégium diáknapjára

Június 8-án a Szolnok Városi Kollégium és a kollégium DÖK-ös fiataljai segítségével megrendezésre került a diáknap a Nefag Erdei Játszótéren, amelynek mi is egy állomása voltunk.

MALTER-es Vitaklub

Az Önkéntesség Magyarország Éve keretein belül Június második hetében szociális témaköröket boncolgatva a hajléktalanok ügyei témában egy vitaklub valósult meg Debrecenben a MALTER kávézóban. Egy debreceni ESC önkéntes az egyesület egyik vezetője néhány fiatallal közösen ültek egy kávézó teraszára, ahol egy kis szörp és nassolni való mellett kellemesen elbeszélgettek.

Megyei Diák Fórumot valósított meg a JNSZDÖK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat 2021. június 7-én a megyeháza dísztermében tartotta meg az idei Megyei Diák Fórumot, melyen 17 iskolából közel 50 fiatal vett részt.

Újra offline térben a Nemzeti Ifjúsági Tanács mentorprogramja

Június 4 és 6 között került megrendezésre a Nemzeti Ifjúsági Tanács mentorprogramjának III. Közéleti hétvégéje Gárdonyban a VVSI Sporthotelben. Ezen hétvégének fő fókusza a régiós csoportmunka mellett a forprofit szervezetek működésének megismerése volt.

Országos Diák Fórum 3. alkalommal online térben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat által indított együttműködés harmadik alkalmához érkezett. A második ceglédiek által moderált alkalom után most a veszprémi diákszervezet vállalta az online házigazda szerepet.

Megnyitottuk rajz- és fotópályázatunk kiállítását

2021. június 3-án került megrendezésre a Barátságok a COVID idején című fotó és rajzpályázat kiállítás megnyitója a Szolnok Plaza első emeletén.

Újabb önkéntesünk lett a A Hét Önkéntese az ÖMÉ-ben

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve. Az eseménysorozat nem titkolt célja, hogy elismerje azoknak az embernek a munkáját, akik önkéntesként dolgoznak. Tudásukat és idejüket nem sajnálva segítenek, jobbá tegyék környezetüket. Ezért indult el a Hét Önkéntese sorozat.

Országos vitaversenyen ért el szép eredményt debreceni lány csapatunk

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) Pro és Kontra disputa verseny döntőjében Budapesten a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 3 tagja nagyon szép, harmadik helyezést ért el.

Játékosan a Dorkász Szolgálatnál

Május 29-én újra segítettünk a Dorkász Szolgálatnál, összesen 7-en vettünk részt az adományok átnézésében, szortírozásában.

Újra indul a szabadulószoba lehetősége a FACE-ekben

Szeretnéd kipróbálni milyen élmény lehet egy szabadulószobából kijutni pároddal, barátaiddal közösen?! Nálunk megtudhatod és mindezt teljesen ingyenesen. A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér újra várja a csapatok bejelentkezését állandó programjára.

Kertmozi a FACE-ekben

Aki szeret filmezni és szeretné mindezt jó társaságban tenni, annak nálunk a helye. A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér szervezésében elindul Kertmozink, amely nyáron minden héten várja az érdeklődőket.

Vitaklub a hajléktalanok ügyében

Érdekel a hajléktalanok sorsa?
Szívesen megosztanád saját érveidet a téma kapcsán?
Akkor itt a lehetőség, hogy kibontakozz ebben a témakörben egy VITAKLUB keretein belül.

Rendezvénysátorral gazdagodunk

Egyesületünk köszönettel fogadta az Expodom Kft. (https://www.expodom.hu/) felajánlását, amely megkönnyíti a szabadtéri rendezvények szervezését. A gyorsan összecsukható pavilonnak köszönhetően a váratlan időjárási tényezők nem gátolják majd programjaink lebonyolítását.

Iskolákba látogat el a Karcag Városi DÖK

A Karcag Városi Diákönkormányzat a vírushelyzet alatt kevesebb programot tudott szervezni, kevesebb kezdeményezést tudott végigvinni. Ezért az iskolák újranyitása óta az egyik fő célja a városi diákélet fellendítése, színesebbé tétele.

Újra kutyákat sétáltattunk

Május 22-én, szombaton, ismét meglátogattuk az "Együtt az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesületet.

Megrendezésre került a Nemzeti Ifjúsági Tanács Küldöttgyűlése

2021. május 22-én a Budapesti Európai Ifjúsági Központban megrendezésre került az idei első offline küldöttgyűlése a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak.

Megvalósult idei első filmklubunk a Tisza moziban

Hosszú idő után, május 21-én, pénteken délután popkornillat, kóla, jó hangulat és izgatott várakozás kíséretében a JNSZDÖK szervezésében ismét megrendezésre került a régen várt, szinte hagyományosnak mondható filmklub.

Stábtoborzó délután a HABIDISZ-szel

Május 20-án, csütörtökön megtartotta első programját a HABIDISZ 2021/2022-es vezetősége.

SZSZBGYIÖK stábtalálkozó valósult meg

Szórakoztató hangulatban kezdődött az újonnan megválasztott vezetőség első stábtalálkozója.

DÖKös indítóképzés 2021-ben is

Május 14 és 16 között négy diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt a hagyományos évindító képzésen a törökszentmiklósi Székács Elemér Református Középiskola és Kollégiumban, Egyesületünk szervezésében.

Megvalósult a Nemzeti Ifjúsági Tanács idei első offline programja

2021. május 14. és 16. között megrendezésre került a Nemzeti Ifjúsági Tanács tavaszi közösségképzője Szombathelyen.

Kézműves foglalkozás a Reménysugár Gyermekotthonban

Egy napsütötte szombati napon a debreceni ESC önkéntesek és két diák kézműves foglalkozást tartottak a Reménysugár Gyermekotthonban.

Bútorszerelés a MALTER Kávézóban

Egy kissé borongós, szeles péntek délután 2 ESC önkéntes, illetve néhány iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diák a MALTER nevű kávézónak segítettek bútorokat összeszerelni.

Ismét egy izgalmas koordinátori meeting valósult meg Nyíregyházán

Szokásos módon, az Európai Szolidaritás Testületben önkénteskedő fiataljainknak tartottuk meg a havi rendszerességgel megvalósuló koordinátori meetinget. A koordinátori meeting célja, hogy egy négy órás találkozó keretében visszatekintsünk az elmúlt hónap eseményeire, és tervezzünk a jövőre tekintve. Valamint ez a találkozó arra is alkalmas, hogy tréningen vehessenek részt az önkéntesek, csapatot építsenek, fejlesszék nyelvtudásukat, kilépjenek a komfortzónájukból és érdekes új dolgokban próbálják ki magukat, hónapról hónapra.

Lezárult ifjúsági vezetőink számára az év

Idén is megszerveztünk leköszönt ifjúsági vezetőink számára a Zárótréninget május 08-09. között. A Zárótréning egy már hagyományossá vált alkalom, ahol minden élményüket, tapasztalatukat elmesélhetik Egyesületünknek és egymásnak. Sok nevetés, rengeteg nosztalgikus pillanat és néhány könnycsepp jellemezte az idei évi képzést.