2017. október 23. (hétfő) - Nemzeti ünnep, Gyöngyi napja van.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács egy koordinátor szemével

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér az idei tanévben keddenként egy-egy tematikus alkalmat valósít meg délutáni kikapcsolódásként, a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltése, a kulturális sokszínűség, valamint az információk átadása jegyében.

SZSZBGYIÖK Tanévindító Kögyűlés

Szeptember 28.-án került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Tanévnyitó Közgyűlése a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben. A rendezvényre közel 70 fiatal és a velük foglalkozó pedagógusok látogattak el a megye különböző településeiről, hogy értesüljenek a megyei dök és egyesületünk közelgő eseményeiről.

JNSZDÖK Tanévindító Közgyűlés

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Tanévindító Közgyűlésén közel 50 diák és az őket segítő pedagógusok vettek részt egyrészt, hogy megismerjék a JNSZDÖK és Egyesületünk által megrendezett programokat, illetve azokat a rendezvényeket és lehetőségeket, amelyek a 2017/18as tanévben fognak megvalósulni.

HABIDISZ Tanévindító Közgyűlés

Szeptember 26.-án sikeresen megvalósult a HABIDISZ évindító közgyűlése, ahol 2 új vezetőségi taggal bővült a megyei diákönkormányzat lelkes csapata. A rendezvényen, több mint 60 diák, és az őket segítő pedagógusok vettek részt, hogy megismerjék Egyesületünk és a megyei dök 2017/18-as tanévre vonatkozó elképzeléseit.

Karcag Városi DÖK Alakuló Közgyűlése

Szeptember utolsó hete Egyesületünknél a közgyűlésekről szólt, hiszen sikeresen lezajlott a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület égisze alatt működő Karcagi Városi Dök Alakuló Közgyűlése szeptember 25.-én. A Közgyűlésen, közel 50 fő jelent meg, hogy megismerje azokat a programokat és lehetőségeket, amelyek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében vagy segítségével valósul meg.

Külügyekben is KÖZ-Pontban vagyunk!

Egyesületünk is kitelepült a DEHÖK Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága, valamint a DE Nemzetközi Irodája által szervezett XIX. Külügyi Börzén október 4-én.

Elfogadás Napja a DSZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában

2015-ben a KIP elindította az elfogadás napjához kapcsolódó szociális érzékenyítő napját az intézmény diáksága részére. Az idei évben szeptember 25-én került megrendezésre a program a DSZC valamennyi tagintézményének diákcsapatai részére.

Szabó Péter "Barangolások Kazahsztánban és Kirgizisztánban" élménybeszámoló előadása

2017. szeptember 20-án került megrendezésre Szabó Péter „Barangolások Kazahsztánban és Kirgizisztánban” című élménybeszámoló előadása a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

AFS Welcome Party a Közösségi FACE-ekben!

2017. szeptember 3-án került megrendezésre a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben az AFS Magyarország nyíregyházi körzetének szervezésében az a Welcome Party, amelynek keretében AFS-es cserediákok megismerkedhettek az őrangyalaikkal, valamint a fogadócsaládok is személyesen találkozhattak az AFS helyi önkénteseivel.

Civil Teaház eseményeket tartottunk a régióban

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület három éve indította újára a Civil Teaház kezdeményezését, melynek keretében a három megyeszékhely civil, szociális, állami, céges partnereink kerülnek meghívásra.

Szeptemberi Tanévnyitó Közgyűlések

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület - a vele együttműködő 3 megyei diákönkormányzattal közösen- idén szeptemberben is megrendezi Tanévnyitó Közgyűléseit. Az események célja, hogy a résztvevő fiatalok és az iskolai diákönkormányzattal foglalkozó pedagógusok olyan információkhoz jussanak, amelyeket a mindennapokban is hasznosítani tudnak, valamint a HABIDISZ és a JNSZDÖK esetében vezetőségi tagok is megválasztásra kerülnek majd.
Külön öröm számunkra, hogy az idei évtől a Karcag Városi Diákönkormányzatot is segíthetjük, melynek alakuló közgyűlése szintén szeptember folyamán kerül megrendezésre.

Új logó, új arculat, régi tartalom!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 15. születésnapi gáláján bejelentésre került az eddig használat logó újítása, faitalosítása. Az Egyesület vezetősége több verziót, tervet is megtekintett és végül a tagság szavazata mellett választotta ki az új logót.

Mesedoktorok a KÖZ-Pontban

KÖZ-Pontosok a K&H Gyógyvarázs Mesedoktorok Programban, 2017. augusztus 25-én a Egyesületünk számos munkatársa, önkéntese, ifjúsági vezetője csatlakozott a programhoz és olvasott egy hozzá közel álló mesét, történetet.

Közgyűlést tartott a Egyesület tagsága

2017. augusztus 23-án tartotta a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület soron következő közgyűlését, ahol a tájékoztatás mellett számos kérdésben állástfoglalhatott a tagság.

Panyolai outdoor tréning

Egyesületünk az idei évben is megrendezte a már hagyománnyá vált outdoor tréninget, amely egy újabb remek lehetőség volt a velünk kapcsolatban álló 3 megyei diákönkormányzat számára, hogy fejlessze, képezze magát. A Panyolán és környékén megrendezett program idén is pozitív fogadtatásban részesült, a beszámolók alapján a fiatalok nagyon jól érezték magukat ezen a közel három napon.

Diákakadémia 2017.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület megalakulása óta fontosnak tartja a diákok és fiatalok képzését, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére. Erre jó példa a 2017.06.28-07.02. között tartott Diákakadémiánk, mely Létavértesen a Jurta táborban került megrendezésre. Az öt napos programon az Egyesület által támogatott három megyei diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt.

10 Éves SZSZBGYIÖK Születésnap

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, röviden SZSZBGYIÖK 10 éves lett 2017.05.17-én és ennek örömére tartottunk egy születésnapi ünnepséget, ahová szeretettel vártunk minden kedves érdeklődőt.