2018. augusztus 21. (kedd) - Sámuel, Hajna napja van.

Utazás Thaiföldön

2018.07.24-én a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megrendezésre került az „Utazás Thaiföldön” elnevezésű programunk.

24 órás outdoor tréningen vettek részt diákönkormányzatos fiataljaink!

2018.07.30-08.02. között került megrendezésre idei Outdoor tréning, melyet a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársai szerveztek az egyesületünk által koordinált megyei illetve városi ifjúsági vezetők számára. A tréning bázispontja Panyola volt, ahol már hagyománynak számít éves visszatérésünk.

16. Nyári Ifjúsági Fesztivál

A hétvégével lezárult a Nyári Ifjúsági Fesztivál rendezvény sorozatunk, melyet az Egyesület immáron 16. éve rendez meg Hajdú-Bihar megye számos településén. Az idei évben 2018. június 11. és június 23. között került megrendezésre az esemény. A rendezvény célja, hogy a tanítási év utolsó heteiben számos olyan megyei település bevonására kerüljön, ahol középiskola működik, és vannak olyan aktív fiatalok, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, kreativitásukat egy általuk megszervezett program keretén belül.

Vigyél egy könyvet, ments meg egy kutyát!

Második alkalommal került megrendezésre könyves programunk a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, 2018. június 23-án, szombaton.

Idén is megvalósult a Diákakadémia!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület számára megalakulása óra fontosnak tartotta a diákok és fiatalok képzését, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére. Erre jó példa a 2017.06.28-07.02. között tartott Diákakadémiánk, mely Létavértesen a Jurta táborban került megrendezésre. Az öt napos programon az Egyesület által támogatott három megyei diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt.

Szolnoki fiataljaink Filmklubjának első alkalma

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat legújabb programsorozata egy szolnoki filmklub életrehívása. Az első alkalom 2018. júnus 22-én valósult meg, mely során az Életrevalók című filmet tekintették meg az érdeklődő fiatalok. A filmet két részletben, 10 perces szünetet közé iktatva vetítették le.

Tudatosan a Pénzügyekben!

A tudatos pénzügyi gondolkozás fontosságára hívta fel a figyelmet a HABIDISZ által megszervezett legújabb Kerekasztal beszélgetés. Az alkalom támogatója az OVB, a beszélgetés felkért vendége pedig Orvos György pénzügyi tanácsadó volt.

Jó hangulatban telt a Sóstói Piknik

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 2018.június 22-én közösségi Pikniket szervezett. A piknik célja egy közös, csapatépítő program megszervezése volt megyei dökben is aktív fiatalok számára.

Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Rendkívüli Közgyűlése

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége június 7-én Rendkívüli Közgyűlést szervez. A rendkívüli Közgyűlés indokoltsága egy vezetőségi tag megválasztása a megyei diákönkormányzatba, egy megyei DÖK-ös fiatal lemondása miatt.

Karcagi Diák Birkafőző

A Karcag Városi DÖK vezetőségi tagjai május 26-án képviselték magukat a Karcagon idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Diák Birkafőzőn.

Escape Room Nuberu

2018.06.04-én került megrendezésre spanyol Európai Önkéntes szolgálatot teljesítő önkéntesünk szervezésében „Escape Room Nuberu” elnevezésű programunk a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Vegyél egy könyvet, ments meg egy kutyát!

Az alábbi frappáns című programra 2018. május. 29.én került sor a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben Nyíregyházán.

3 Tusa Torna! Mert Mi igazi Hősöket keresünk

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a 3 Tusa Torna, Tiszafüreden. A sportot és szellemi vetélkedőt egyaránt magába foglaló rendezvényt hagyományteremtő céllal hozta létre egyesületünk.

Fuss a Fényben, Sport és Családi Nap Debrecen

Idén 6. alkalommal került megrendezésre a Fuss a Fényben! Sport és Családi Nap Debrecenben, a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban.

Fuss a Fényben, Sport és Családi Nap Nyíregyháza

dén kilencedik alkalommal került megrendezésre a Fuss a Fényben! Sport és Családi Nap, Nyíregyházán a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI-ben. A rendezvény 2018. május 11-én valósult meg. A rendezvény teljesen ingyenes és mindenki számára nyitott volt.

Önkéntesek Éjszakája

Az országban először Debrecenben rendezik meg az Önkéntesek Éjszakáját. A Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezi az Önkéntesek Éjszakáját, a Kutatók / Múzeumok Éjszakája rendezvények mintájára 2018 május 18-án, 17 és 22 óra között.
Egy este, ahol is az érdeklődők megismerhetik az önkéntesség különböző területeit és lehetőségeit.

Piknik in the FACE-ek!

2018. május 5-én szervezte meg a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér, az idei évben másodjára, a Piknik in the Face-ek elnevezésű programját. A rendezvény egy filmklub keretein belül valósult meg, a Horrora Akadva című filmből vetítettek le részleteket, amit az érdeklődők és vígjáték kedvelők nagyon élveztek.

Kreatív órák

Immáron két éve szervezünk alsó tagozatos diákoknak kreatív órákat/ kézműves foglalkozásokat. Azzal a céllal kezdtünk neki a foglalkozások tartásának, hogy a gyerekek érezzék az alkotás örömét, színesítsük a tanítást.

Fenntarthatósági akciónap a Face-ekben!

2018. április 22.én szervezte meg az Inspi-Ráció Egyesület, valamint a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület a Fenntarthatósági akciónapot a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, Nyíregyházán.

Mindenki Hellózott Nyíregyházán!

2018. április 20-án pénteken szervezték meg sokadik alkalommal a Hello Nyíregyházát, ahol az ifjúsági udvarban mi is bemutatkoztunk. A kitelepülésen egyaránt képviseltük a Köz- Pont Ifjúsági Egyesületet, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatot, valamint a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Teret.

Évindító képzés Karcagon

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2018. április 13. és 15. között indító képzést szervezett az Egyesület által támogatott Diákönkormányzatok részére. 2018. januárjában és márciusában kerültek megválasztásra az új vezetőségi tagok, a Karcag városi, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, a Hajdú-Bihar megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diákönkormányzatok élén.

Slam Poetry a Költészet napján!

2018 április 11-én megrendezésre került Nyíregyházán a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben Költészet napja alkalmából a „Slammelj TE is!” cimű rendezvény.

SZSZBGYIÖK 2018. évi Megyei Diákparlament beszámolója

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2018.03.23-án rendezte meg a Megyei Diákparlamentjét. A Parlament a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. Az eseményen közel 70 fiatal vett részt és választotta meg nap végén a megyei dök új vezetőségét.

JNSZDÖK 2018. évi Megyei Diák Fórum beszámoló

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2018.03.21-én rendezte meg a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön a megyei dök új vezetősége.

Habidisz 2018. évi Megyei Diák Fórum beszámoló

Hagyományainkhoz híven ebben az évben is megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Megyei Diák Fóruma 2018. március 20-án, közel 70 résztvevő jelenlétében. Az esemény célja volt, hogy megválasztásra kerüljön a HABIDISZ új vezetősége.

Karcag Városi DÖK 2018. márciusi közgyűlés beszámolója

2018. március 19-én került megrendezésre a Karcag Városi Diákönkormányzat Közgyűlése, melynek célja volt az új vezetőség bemutatkozása mellett, hogy különböző lehetőségekkel ismertessük meg a résztvevőket.

Közösség Találkozók

Idén első alkalommal kerültek megrendezésre Közösség Találkozóink 2018. március 21-23-a között Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán. A találkozó célja elsősorban az volt, hogy a résztvevők megismerhessék egymás munkáját, projektjei, rendezvényeit, közös együttműködést tudjanak kialakítani.

Félévértékelő tréning az EVS önkéntesek számára

EVS önkénteseink félidőhöz értek a szolgálatuk teljesítésében, ezért 2018. március 23 és 25 között egy félév értékelő tréningen vettek részt Sárrétudvariban.

Eurodesk Országos Találkozó

2018. március 12-14 között Budapesten az Európai Ifjúsági Központban tartotta az év első Országos Találkozóját az Eurodesk Magyarország tagjai és koordinációja.

Munkatársaink Olaszországban jártak

Munkatársaink Olaszországban, Sessa Aurunca városában képviselték a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületet 2018. február 18-26 között „I’Mmigrant not Ignorant” elnevezésű tréning keretében. Ez alatt az idő alatt lehetőségük nyílt arra, hogy bemutassák a résztvevőknek az Egyesület munkásságát, tevékenységét, és megismerkedtek a jelenlévő 8 ország résztvevőinek munkájával.

SZSZBGYIÖK Megyei Diákparlament

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Megyei Diákparlamentet szervez, melynek időpontja : 2018. március 23. Helyszíne: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalának Bessenyei terme. Ezen a napon kerül megválasztásra a megyei diákönkormányzat új vezetősége.

JNSZDÖK Megyei Diák Fórum

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzatok Szövetsége Megyei Diák Fórumot szervez, melynek időpontja: 2018. március 21. Ezen a napon kerül megválasztásra a megyei diákönkormányzat új vezetősége. A rendezvény a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzat Hivatalának Dísztermében kerül megrendezésre.

HABIDISZ Megyei Diák Fórum

Az eseményre a megye közép- és általános iskolai diákönkormányzatainak elnökét és két másik képviselőit várja a megyei diákönkormányzat. A rendezvény a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Hivatalának Árpád termében kerül megrendezésre.

Karcag Városi DÖK Közgyűlés

A Karcag Városi Diákönkormányzat március 19-én ismét Közgyűlést szervez annak érdekében, hogy a nemrégiben megválasztott vezetőségi tagok bemutatkozzanak, illetve a jövőre vonatkozó terveiket megosszák a megjelent fiatalokkal.

Ismét Észak-Alföldi Regionális Labdarúgó Kupa

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület illetve egyéb szponzorok jóvoltából idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Észak-Alföldi Regionális Labdarúgó Kupa 2018. április 20-án, Hajdúböszörményben.

DMSP-IKSZ Tanári Teaházak

Ebben az évben szeretnénk még szorosabb kapcsolatot ápolni az iskolákkal, és a pedagógusokkal, ezért életre hívtuk a Tanári Teaházunkat, melynek célja, hogy egy találkozási felületet biztosítson az iskoláknak, akik az eddigi tapasztalataikat megoszthatják egymással. A Teaházra kifejezetten a Diákönkormányzattal foglalkozó és az iskolai közösségi szolgálatot koordináló pedagógusokat várjuk. Az esemény során igyekszünk mindenkinek átadni helyes és aktuális információkat a közösségi szolgálat és a diákönkormányzatiság tekintetében is.

Nyíregyházi Szabadtéri Színpad ülőegységeinek kiosztása

2017 novemberében kezdődtek el a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad bontási munkálatai.
A nézőtér széksorait a Polgármesteri Hivatal megbízásából Egyesületünk és a NYÍRVV

Karcag Városi Diákönkormányzat Vezetőségválasztása

2018.02.01-én 14:00-16:00 között került megrendezésre a Karcag Városi Diákönkormányzat Alakuló Közgyűlése, melyre Karcag város minden iskolája elküldte diákképviselőit. A Közgyűlés célja a Diákönkormányzat vezetőségének megválasztása volt. A rendezvényt Dobos László Polgármester úr és Szepesi Tibor, a Déryné Kulturális, Turisztikai és Sportközpont vezetője nyitotta meg.

Békéscsabán tartottak képzést munkatársaink

2018. január 25 –én csütörtökön, Békéscsabán vendégeskedett az egyesület két munkatársa és egy gyakornoka. Előzetes felkérésnek köszönhetően érkeztek az egyesület tagjai a Tiszántúl déli részén található Békéscsaba városába.

Az SZSZBGYIÖK Félévindító Közgyűlése

2018. január 26.-án ismét megrendezésre került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Félévindító Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése.

Nemzeti Ifjúsági Tanács Közgyűlése

2018. január 21-én vasárnap tartotta a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesülete soron következő Közgyűlését Budapesten. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület több képviselője, munkatársa is részt vett Budapesten a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület soron következő Közgyűlésén.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése

2018. január 24-én került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése. A napot Egyesületünk bemutatkozójával kezdtük, említésre kerültek azok a programok, amelyek az elmúlt félévben megvalósultak. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy iskolák felé eljussanak azok a pályázati lehetőségek, felhívások, amelyek színesíthetik, megkönnyíthetik az intézmények és a diákok életét egyaránt.

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Félévindító Közgyűlése

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2018. január 23-án rendezte meg Félévindító Közgyűlését a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Dísztermében. A HABIDISZ prezentálta azokat a programokat, eseményeket, amelyeken az elmúlt félévben részt vettek, illetve azokat is, amelyek a közeljövőben fognak megrendezésre kerülni. Külön megemlítendő, hogy a HABIDISZ elnöke, Tóth Edina vezette le az egész programot, s jeleskedett, mint felkonferáló.

Januári Civil Teaház eseményeink

Januárban ismét megrendezésre kerültek Civil Teaházi eseményeink Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán. Az események témája a "Társadalmi problémák megközelítése és azok elemzése saját szervezeteinken, csoportjainkon belül, projektgenerálás pályázati kiírásra" volt.

Évértékelés és évtervezés zajlott Sárrétudvariban

2018. január 12-14 között a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársai Sárrétudvariban találkoztak egy három napos évértékelő és évtervező program kereti között. A három napban különböző módszerekkel értékelhették az elmúlt év eseményit és tekinthettek vissza az elvégzett feladatokra.

Ismét Közgyűlést tartott az egyesület tagsága

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület tagsága 2018. január 10-én 17 és 19 óra között megtartotta az idei év első közgyűlését a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában.

Karcag Városi DÖK Félévindító és vezetőség választó Közgyűlése

Az újonnan megalakult Városi Diákönkormányzat vezetőségének megválasztására is sor kerül a Közgyűlés alkalmával 2018. Február 1-én. A város oktatási intézményeiből érkező diákok és tanárok az általuk képviselt iskola szavazati jogán osztoznak majd, mellyel segítik a közgyűlés eredményességét. Továbbá a résztvevők hasznos információkkal gazdagodhatnak az elkövetkező időszak programjait illetően.

Az SZSZBGYIÖK Félévindító Közgyűlése

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 2018. január 26-án szervezi meg Félévindító Közgyűlését. A megye különböző településeiről érkező általános és középiskolás diákok, valamint az őket kísérő pedagógusok betekintést nyerhetnek a Megyei Diákönkormányzat mindennapjaiba, valamint a tanév folyamán még megvalósulásra váró programokba.

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Félévindító Közgyűlése

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2018. január 23-án rendezi meg Félévindító Közgyűlését, ahol a számos oktatási intézményből érkező diák és pedagógus sok hasznos információval gazdagodhat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése

2018. január 24-én kerül megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése. A Diákönkormányzat vezetőségében megüresedett egy pozíció, így a közgyűlés alkalmával a jelenlévő iskolákat képviselő diákok 1 fő vezetőségi tagot is választanak a JNSZDÖK vezetőségébe.