2017. augusztus 17. (csütörtök) - Jácint napja van.

Panyolai outdoor tréning

Egyesületünk az idei évben is megrendezte a már hagyománnyá vált outdoor tréninget, amely egy újabb remek lehetőség volt a velünk kapcsolatban álló 3 megyei diákönkormányzat számára, hogy fejlessze, képezze magát.

Diákakadémia 2017.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület megalakulása óta fontosnak tartja a diákok és fiatalok képzését, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére. Erre jó példa a 2017.06.28-07.02. között tartott Diákakadémiánk, mely Létavértesen a Jurta táborban került megrendezésre. Az öt napos programon az Egyesület által támogatott három megyei diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt.

10 Éves SZSZBGYIÖK Születésnap

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, röviden SZSZBGYIÖK 10 éves lett 2017.05.17-én és ennek örömére tartottunk egy születésnapi ünnepséget, ahová szeretettel vártunk minden kedves érdeklődőt.

Megválasztásra került a HABIDISZ teljes vezetősége!

2017. május 23.-án a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Rendkívüli Közgyűlése, melynek eredményeként teljessé vált a Habidisz vezetősége.

Rendkívüli közgyűlést tart a HABIDISZ!

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDSZ) rendkívüli közgyűlést szervez a HABIDISZ 2017/2018-as 6 fős teljes vezetőségének megalakulása érdekében! Március 28-án megrendezésre került a Megyei Diák Fórum, ahol megválasztásra került a HABIDISZ új vezetősége.

Megyei Diák Fórumot rendezett a JNSZDÖK!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2017.03.30-án rendezte meg ötödik alkalommal a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatalban került megrendezésre. A Megyei Diák Fórumon összesen közel 70 delegált vett részt a megye különböző iskoláiból.

Megyei Diák Fórumot rendezett az SZSZGYIÖK!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2017.03.29-én rendezte meg tízedik alkalommal a Megyei Diák Parlamentjét. A Parlament a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. A Megyei Diák Parlamenten összesen közel 70 fiatal vett részt a megye különböző iskoláiból.

Megyei Diák Fórumot rendezett a HABIDISZ!

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDSZ) idén 2017.03.28-án rendezte meg tízedik alkalommal a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Hivatalának Árpád termében került megrendezésre. A Megyei Diák Fórumon összesen közel 80 delegált vett részt a megye különböző iskoláiból.

Városi Diákparlament Nyíregyházán

Városi Diákönkormányzat, iskolai közösségi szolgálat, városi sportnapok, pályaválasztás, roncsterasz. Csupán néhány kulcsfogalom, amely elhangzott a 2017.02.21.-én megrendezésre került első Városi Diákparlamenten.
A nyíregyházi Diákpolgármesteri Iroda kezdeményezésére a szabolcsi megyeszékhelyen első alkalom volt arra lehetőség, hogy a diákok a döntéshozók elé terjeszthették elképzeléseiket, terveiket az ifjúságot foglalkoztató témakörökben.

Félévindító Közgyűlés Nyíregyháza

2017. január 26.-án került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Félévindító Közgyűlése. A megye számos településéről képviselték magukat az iskolai diákönkormányzatok tagjai, valamint a Diákönkormányzat Munkáját Segítő Pedagógusok.

Félévindító Közgyűlés Szolnok

2017. január 25-én 14:00 és 16:00 között került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése, ahol több mint 30 diák és pedagógus vett részt a megye különböző településeinek oktatási intézményeiből.

Félévindító Közgyűlés Debrecen

2017. január 24-én ismét megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének (HABIDISZ) Félévindító Közgyűlése.A Közgyűlés 14:00 és 16:00 óra között zajlott, ahol a résztvevők megismerkedhettek egyesületünk tevékenységeivel (iskolai közösségi szolgálat, önkéntesség, diákönkormányzatiság, EVS), valamint pályázati lehetőségekkel iskolák számára.

IKSZ Fórumra gyűltünk össze Szolnokon!

Szolnokon, a Verseghy könyvtárban december 1.én 13:00 és 15:00 óra között került megrendezésre egyesületünk szervezésében az Iskolai Közösségi Szolgálat Fórum. A Fórum célja egy kötetlen beszélgetés és tapasztalatcsere volt az iskolai közösségi szolgálat témájában a megjelent fogadóintézmények és pedagógusok között.

Sikeres IKSZ Börze Debrecenben!

Egyesületünk november 30.-án a debreceni Ifjúsági Házzal közösen rendezte meg az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét, amellyel az volt a célunk, hogy a diákok minél több fogadóintézménnyel megismerkedjenek, a pedagógusok pedig információhoz jussanak a legújabb törvényi és adminisztrációs változásokról.

Megvalósult az IKSZ Börze Nyíregyházán!

A KÖZ- Pont Ifjúsági Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan ebben a tanévben is megrendezte Iskolai Közösségi Szolgálat Börze elnevezésű rendezvényét november 29.-én Nyíregyházán, a Korzó bevásárlóközpontban. A program célja, hogy az egyesület –mint iskolai közösségi szolgálatot koordináló, és egyben fogadó szervezet- segítséget nyújtson a pedagógusok, diákok és szülők számára egyaránt.

Születésnapi év

Az Egyesületünk 15. születésnapi éve, programsorozata elindult két sikeres programmal. Az Osztálytalálkozón a kötetlen beszélgetéssé, az élmény és sztori meséléssé volt a főszerep, míg a délutáni, esti Születésnapi Ünnepségen a 15 év és a következő időszak tervei kaptak szerepet. A két helyszínnek, a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumnak, illetve a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házának nagyon nagy köszönet a sok-sok segítségért. A születésnapi év pedig folytatódik újabb rendezvényekkel...

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze felhívás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület idén is Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét szervez Debrecenben és Nyíregyházán! A Börzék célja hogy a diákok, pedagógusok és a szülők is megfelelő tájékoztatást kapjanak az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban, megismerkedhessenek fogadóintézményekkel és az ott végezhető feladatokkal. Lehetőség nyílik az esetleges kérdések tisztázására, beszélgetésre a fogadószervezetekkel és azok képviselőivel.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Kupa

Idén 2016. október 28-én került megrendezésre a 2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Kupa Karcagon, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, a Színtér Ifjúsági Iroda és Közösségi tér és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat jóvoltából. A versenyre tizenegy csapat vett részt és mérhette össze labdarúgó tudását a megye egész területéről, többek között Szolnokról, Kisújszállásról, Kunhegyesről, Jászberényből, Tiszafüredről, Túrkevéről, Újszászról, Törökszentmiklósról és Karcagról.

5 nap múlva

Az Egyesület 15 éves születésnapjának, születésnapi sorozatának első két alkalmának szervezése a véghajrában ért. Az Osztálytalálkozó programon közel 40 fő, míg a Születésnapi ünnepségen már közel százan jelezték részvételi szándékukat. Gőzerővel készülünk meglepetésekkel, kisebb játékokkal és sok régi fotóval, pillanattal, illetve természetesen jó hangulattal és az elmaradhatatlan születésnapi tortával.

Elfogadott bírósági bejegyzés

Az Egyesületünknek bejegyezték az új székhelyét, telephelyeit, bejegyzésre került a megválasztott egyesületi vezetőség. Az Egyesületünk számára egyfajta siker és eredmény, hogy 15 év kitartó munkáját követően mostanra megérett szervezetünk a közhasznú státuszra,amelyre mostani bejegyzés engedélyt adott. Az Egyesület számára ezzel egy új időszak veszi kezdetét és folytatja regionális ifjúsági munkáját.

10 nap múlva...

Egyesületünk idén ünnepli 15. születésnapját, amelyet 2016. november 5-én (szombat) két eseménnyel indítunk el. A délelőttben egy Osztálytalálkozó nevű programra várjuk volt önkénteseinket, ifjúsági vezetőinket, munkatársainkat, míg délután egy Születésnapi ünnepségre várjuk meghívott vendégeinket. A délelőttben forró kakaó, házi kalács és tízórai tea várja volt és jelenlegi csapatunk tagjait. A délutáni ünnepség pedig tortával, kisebb meglepetésekkel várja majd a vendégeket.

Sajtóközlemény a „Lengyel-Magyar Barátság Történelme” című projektről

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma által kiírt lengyel-magyar ifjúsági projektek pályázatán nyert az egyik programjával. Ennek keretében október 21 és 25. között Debrecen testvérvárosából, Lublinból érkezik egy fiatalokból álló delegáció.

Rekordlétszámmal zajlott le a II. Regionális ifjúsági Találkozó Nyíregyházán

2016 október 10.-én, közel 70 fő részvételével zajlott le a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett II. Regionális Ifjúsági Találkozó, amelynek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület nyíregyházi irodája, a Közösségi FACE-ek adott otthont.

Megyei Tanévnyitó Közgyűlés - Nyíregyháza

2016. szeptember 22.-én megrendezésre került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Tanévnyitó Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése az újonnan megnyitott Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, mely Nyíregyházán a Bocskai utca 25. szám alatt található.

Megyei Tanévnyitó Közgyűlés - Debrecenben

2016. szeptember 21.-én megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének (HABIDISZ) Tanévnyitó Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése.

Megyei Tanévnyitó Közgyűlés - Szolnokon

2016. szeptember 20.-án megrendezésre került a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) Tanévnyitó Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése.

Erdélyi önkénteseket keresünk Egyesületünkhöz!

Romániában élő, magyar ajkú fiatalok jelentkezését várjuk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesülethez EVS-esnek!
Olyan fiatalokat keresünk, akiket érdekel, illetve van már tapasztalatuk diákönkormányzatiságban, mivel az önkéntesek a DÖK-ös tevékenységeinkben fognak közreműködni, leginkább programszervezés, képzésekben való segédkezés és a fiatalokkal való kapcsolattartás során.

Mi már készülünk az Egyesület 15. születésnapjára! - és Te?

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület fennállásának 15. évét ünnepli 2016. novemberében!
Mindenképpen szeretnénk méltó módon megünnepelni ezt a számunkra kiemelkedően fontos eseményt, így egy KÖZ-Pontos Születésnapi Ünnepséget rendezünk, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, volt és jelenlegi dököseink, szüleiket, tanáraikat, régi illetve mostani önkénteseinket, civil illetve céges partnereinket, és mindenkit, aki szívesen ünnepelne velünk!
A 15. Születésnapi Ünnepség dátuma: 2016.november 05.!
Ha szeretnéd röviden megismerni, hogy hogyan kezdte el működését Egyesületünk, és hol tart most: olvasd tovább...

A nyíregyházi irodánk elköltözött!

Ezúton értesítjük minden kedves vendégünket, hogy Egyesületünk nyíregyházi irodája, (Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér) mely eddig a NYÍR Pláza első emeletén volt megtalálható, bezárt!
Új irodánk és közösségi terünk a Bocskai utca 25. szám alatt lesz megtalálható Nyíregyházán!
Várható nyitás: augusztus vége-szeptember eleje!

Diákakadémia

A KÖZ-Pont számára már 15 évvel ezelőtti megalakulásánál is fontos volt a diákok és fiatalok képzése, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére, önmaguk gyakorlati kipróbálása során, illetve tematikus képzések által. Ez utóbbira példa a mostani Diákakadémiánk, mely 2016.06.27-07.01. között került megrendezésre Debrecenben. Az öt napos programon erdélyi és magyarországi diákönkormányzatban aktív fiatalok vettek részt.

2016-i Önkéntes Fesztiválunk eredményei

Egyesületünk 2016.07.21-25 között szervezte meg az Önkéntes Fesztivált, melyen idén határon túli magyar fiatalok is részt vettek. Érkeztek hozzánk erdélyi, felvidéki, vajdasági fiatalok is a Magyarországon élő diákokon túl. A hét során önkénteseink többféle önkéntes tevékenységet is kipróbáltak, ezen kívül pedig természetesen lehetőségük volt a szórakozásra és csapatépítésre is.

Idén volt a 14. Nyári Ifjúsági Fesztivál!

A Nyári Ifjúsági Fesztivál, azaz a NYIF, egy komoly múltra visszatekintő rendezvény, mely az Egyesület, az általa támogatott megyei diákönkományatok, illetve települési és iskolai diákönkormányzatok által együttesen szervezett program. A NYIF célja mostmár 14 éve, hogy szórakozási lehetőségen túl, fellépési és bemutatói lehetőséget adjon a régióban élő fiatal tehetségek számára, legyenek ők akár művészek, táncosok, vagy zenészek. Azért, hogy ez minél több fiatal számára elérhető legyen, az egy-egy napos rendezvény több különböző településen is megrendezzük évről-évre.

Idén is három helyszínen valósult meg a Fuss a Fényben Sport és Családi nap!

A Fuss a Fényben Sport és Családi Nap az Egyesület egyik több éve megrendezésre kerülő programja melynek célja, hogy sportolási lehetőségeket, találkozási felületet és közös élményeket nyújtson ép és fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok, családok számára. A nap során így a résztvevők nem csak élményekkel gazdagodnak, de lehetőséget ad az ép embereknek, hogy jobban megismerjék, mit is jelent fogyatékkal élőnek lenni. A nap csúcspontja az Örömfutás, melyben fogyatékkal élők és épek közösen vehetnek részt.

EVS 20! - Európai Önkénes Szolgálat Promociós események

Az Európai Önkéntes Szolgálat idén ünnepli 20. születésnapját. Ehhez kapcsolódóan Egyesületünk az EVS 20 pályázat keretein belül számos városban, iskolában fogja az ott élő fiatalok számára az Európai Önkéntes Szolgálat programját informatív eszközökkel bemutatni. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, közel 2011-óta működik küldő-fogadó szervezetként a EVS programban, mint Eurodesk partneriroda. Hiszünk benne, hogy az Európai Önkéntes Szolgálat egy kihagyhatatlan lehetőség azon 17-30 év közötti fiatalok számára akik szívesen kipróbálnák magukat külföldön. Az EVS ugyanis egy, az Erasmus által finanszírozott önkéntes lehetőség 2 hónaptól akár 12 hónapos időintervallumra Európa bármely országában, illetve egyéb partnerországokban is.