2018. december 17. (hétfő) - Lázár, Olimpia napja van.

Gyulavári Attila Zsolt már általános iskolában megismerkedett a diákönkormányzatisággal, 18 éves korában csatlakozott az Egyesülethez akkor még csak önkéntesként. Középiskolásként 2 éven keresztül volt a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének az elnöke. 2011-ben végzett a Perfekt Szakközép-és Szakiskola sportszervező,-menedzser szakán, tanulmányait a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán folytatta. Jelenleg az Egyesület alelnöke valamint a kiemelt programok koordinátora. A KÖZÖD! Programban az Észak-alföldi régió regionális koordinátora volt a 2010/2011-es tanévben. Az egyesületben tanulta meg igazán mit jelent az, hogy csapatmunka, segítségnyújtás és az emberekkel való foglalkozás. Rengeteg dolgot sajátított el, tanult meg az évek folyamán, amire nagyon büszke ezen munkáját díjazta az Egyesület is, amikor a 2009-es év önkéntesének választották. 2017 augusztusától az Egyesület elnöke.
Mottója: " A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. " (Ernest Hemingway)
E-mail: gyulavari.attila@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307188644

Lukács Rajmund Romániában, Gyergyószentmiklóson született, középiskolás tanulmányait ott végezte, majd Kolozsváron tanult. 2008 óta foglalkozik önkénteskedéssel, több diáktanács (diákönkormányzat) tagja volt Erdélyben, a legtöbb időt a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségében tevékenykedett. Szociálisan érzékeny, jó helyzetfelismerő, kalandvágyó és szeret új helyzetekben helyt állni. Szabadidejében szeret focizni és számítógépes játékokkal játszani. Jelenleg mint nemzetközi programkoordinátor, illetve az Egyesület alelnöke végzi a munkáját.
Mottója: “Follow your dreams with a passion and never let life slow you down! (Kövesd álmaidat szenvedélyesen, és soha ne hagyd, hogy az élet lelassítson!)“ (Tupac Amaru Shakur)
E-mail: lukacs.rajmund@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36309036135

Bálega János középiskolásként ismerkedett meg a diákönkormányzatisággal és a civilséggel. Aktív közreműködő volt több informális ifjúsági csoport megalakulásában. Egyik megalapítója volt az Egyesületnek, majd nyolc éven át elnöke, jelenleg stratégiai vezetője. Más civil szervezetekben is tevékenykedett önkéntesként, regionális koordinátorként és programkoordinátorként. Szakmaiságában a kreativitására és probléma-megoldási képességeire a legbüszkébb. Az Egyesületen kívül a Debreceni Egyetemen tanított több éven keresztül. Szabadidejében szívesen van családjával és barátaival, imád utazni és filmeket nézni.
Mottója: „Lehet, hogy amit teszek csepp a tengerben, de e nélkül a csepp nélkül sekélyebb volna a tenger.” (Teréz anya)
E-mail: balega.janos@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307188649

Baracskai Lilla a Debreceni Egyetemen végzett szociális munka szakon. Először 2014-ben került kapcsolatba az Egyesülettel egyetemi gyakorlata révén, ezt követően HR-es munkatárs volt, most jelenleg az Egyesület hálózati programkoordinátoraként tevékenykedik körünkben. Korábban a Nagytemplomi gyülekezeten belül végzett évekig önkéntes feladatokat, és vezetett ifjúsági csoportot. Itt szerette meg a szervezői tevékenységeket illetve a gyerekekkel, fiatalokkal való foglalkozást. Ez nagyban hozzájárult a pályaválasztásához is, melyben hasonló célokat tűzött ki magának. Igyekszik mindenhez pozitívan hozzáállni. Nagyon fontos számára a családja, barátai, így szabadidejét leginkább velük tölti, de szeret biciklizni és filmet nézni is.
Mottója: „Éld meg!”
E-mail: baracskai.lilla@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36306437001

Czibere Éva Berettyóújfaluban érettségizett 2010-ben. Gimnazista korában részt vett a diákönkormányzat tevékenységében valamint a kollégiumi események szervezésében. Onnan indult a kommunikáció szak felé orientálódása. 2013-ban végzett a Debreceni Egyetem kommunikáció szakán. Ezután gyerekekkel foglalkozott- animátorként. Mindig közösségben dolgozott. Fontos számára, hogy hasznos tagja legyen a csapatnak és kreatív munkát végezzen. Szabadidejét sportolással, a családdal és a barátokkal tölti. Jelenleg mint Programkoordinátor végzi a munkáját.
Mottója: "Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan, ahonnan elmész!"
E-mail: czibere.eva@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36302933931

Tóth Kinga általános iskolától kezdve érdekelődött a nyelvtanulás, a kultúra, és az irodalom iránt. A kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnáziumban humán tagozaton végzett, itt tette le az érettségi vizsgát. Ezt követően a Nyíregyházi Főiskola germanisztika szakára jelentkezett, itt 2009-ben szerezte meg a diplomáját. Ezt követően pedig szintén a Nyíregyházi Főiskolán tanult gazdasági idegen nyelvű menedzser OKJ-s szakon. Ezzel egyidejűleg jelentkezett a Nemzetközi Tanulmányok mesterképzésre, ahol 2013-ben tett sikeres záróvizsgát, emellett pedig angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát szerzett. Az iskola elvégzése után Pécsett dolgozott, mint irodavezető, azután pedig Németországban tolmácsként. Szabadidejét szívesen tölti a szabadban, szeret túrázni, utazgatni, világot látni. Jelenleg a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület irodai munkacsoportjának vezetője.
Mottója: "Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben." (Arany János)
E-mail: toth.kinga@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36305798676

Árva Tímea idegenforgalom szakirányon végzett OKJ-s képzést, 9 éve önkénteskedik az Egyesület rendszerében. Ezalatt az idő alatt sok dolgot tapasztalhatott meg, élhetett át. Többféle szerepkörben is kipróbálhatta már magát (pl.: informális szerveződés elnöke, önkéntes csoport koordinátora, tehetségkutató program koordinátora, HR vezető, hálózati programvezető, irodavezető). Nagyon szeret táncolni és lételeme a zene. Nyitott, társaságkedvelő, aktív lány, aki szeret új helyeket és embereket megismerni. Jelenleg mint Hálózati programasszisztens segíti munkánkat.
Mottója: "Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni!" (Walt Disney).
E-mail: arva.timea@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307188643

Beke Dalma 2010-ben érettségizett le és azután kellett döntenie mit is szeretne kezdeni a közeljövőben. Mivel elég kreatív tartja magát így sminkes és kozmetikus akart lenni, de műkörmös lett. A sok szabadideje miatt elkezdett tanulni a főiskolán pedagógiai asszisztens szakon és a gyakorlaton jött rá milyen jó is ez a szakma. A gyerekekkel nagyon jól lehet "kreatívkodni" és ha ez érdekli és leköti őket nincs is jobb annál mikor látni rajtuk, hogy érdekli őket az amit mutatsz nekik! Majd mikor volt egy ilyen álláslehetőség megörült, hogy szinte hasonló dolgokban vehet részt mint, amit tanul. Örül, hogy egy ilyen csapatba került! Jelenleg nyíregyházán programasszisztens.
Mottója: "Az életben is - ahogy a színházban - néha vannak tökéletes pillanatok, amikor a csillagok szerencsésen együtt állnak, és az ember pontosan ott van, ahol lenni szeretne, nagyszerű emberekkel körülvéve, és azt csinálja, amit akar." (Cora Carmack)
E-mail: beke.dalma@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307525656

Csernyák Zsófia, 1999.02.14.-én Nyíregyházán született,középiskolás tanulmányait Nagykálló Korányi Frigyes Gimnáziumban végezte, érettségit 2018-ban szerzett. Már középiskolában tagja volt az iskolai DÖK -nek négy éven keresztül. Szabadidejében szeret rajzolni, festeni,az angol nyelvvel foglalkozni. Jelenlegi pozíciója irodavezető.
Mottó: Ha rossz irányba futunk, nincs értelme fokozni az iramot.
E-mail: csernyak.zsofia@kozpontegyesulet.hu | Telefon: 06202353681

Gáspár Georgina 2015-ben érettségizett le, ezután pedig a Tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium tanulója volt. Itt pedagógiai asszisztensi OKJ-s szakképzésen vett részt és szerette meg a pedagógiát. Első évben még nem tudta mit is szeretne ezzel a szakmával kezdeni, ám a második év közepén jött rá arra ténylegesen, hogy fiatalokkal szeretne foglalkozni, tanácsokat adni számukra és bármiben segíteni őket. Iskolai és óvodai gyakorlatai során illetve diákmunka keretein belül – amit egy családsegítő mellett végzett – szerzett számos tapasztalatot a szakmájával kapcsolatban. A közel jövőben szeretne, diplomát szerezni és fiatalokkal foglalkozni, amit a Köz- Pont Egyesület jelenleg biztosít számára.
Mottója: „Ha becsülik az embert (...), az olyan jó érzés, mintha az ember állandóan napfényben sütkéreznék, és szívében kellemes, derűs érzések bontakoznak ki.” (Charlotte Bronte)
E-mail: gaspar.georgina@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36703285324

Halászné Szűcs Ágnes eddigi élete során mindig olyan munkákat keresett, ahol sok új embert ismerhetett meg. Szereti a kihívásokat, új dolgokat tanulni, segíteni másoknak. Akkor igazán boldog, ha egy csapat hasznos tagjának érezheti magát. Legnagyobb büszkesége a fia. Szeret olvasni, zenét hallgatni és a barátaival beszélgetni. 2014 ősze óta a debreceni iroda irodavezetője.
Mottója: „Két ember között a legrövidebb út egy mosoly.” (ismeretlen)
E-mail: szucs.agnes@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36302774696

Jónás Bernadett Romániából, Szatmárnémeti városából érkezett. 2016-ban végzet filológia szakon. 2014-ben kezdte el az önkéntességet a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnél, ahol két éven belül elnökségi tag lett. 2017 elején pedig társelnök lett a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanácsnál. Az önkéntes tevékenységet gyakorolta a Magyar Ifjúsági Értekezletnél, mely egy romániai országos ifjúsági szervezet. Szabadidejében szeret minél több időt eltölteni a húgával, valamint a barátaival. Szociális tulajdonsággal rendelkezik, szeret ismerkedni, szeretné, hogy minél több ismerőse legyen, akik megbíznak benne és szívesen kérik a segítségét. Jelenleg az irodai munkacsoportot erősíti, mint Nyíregyházi irodavezető.
Mottója:"Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni." (Walt Disney)
E-mail: jonas.bernadett@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307038998

Keszti Éva a Szolnoki Főiskola diákja volt, gyakornokként dolgozott egy civil szervezetnél, amely a Városi Diákönkormányzatért Egyesülettel is szorosan együttműködött. Így ismerkedett meg közelebbről a szervezettel és az önkéntes munkával is. Végül nem lett közgazdász, de ezt sosem bánta meg. Sokkal inkább olyan irányba húzott a szíve, ahol a munkája során másokon is segíthet. Azóta gyógypedagógiai asszisztensi és habilitációs kutyakiképzői szakmát szerezett, és egy segítőkutyákat képző alapítványnál dolgozik jelenleg, az egyesület mellett is. Nem magányos típus, szeret csapatban dolgozni, szeret új dolgokat, új embereket megismerni. És szereti látni, hogy amit csinál, az másoknak is hasznára válik. Az egyesületben volt hálózati programasszisztens, majd hálózati programkoordinátor, jelenleg külső munkatársként dolgozik.
Mottója: „Egy gyertya semmit nem veszít a fényéből, ha meggyújt egy másikat.” (Alfred D’Souza)
E-mail: keszti.eva@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307188645

Klenovszky Dóra 2015 júniusában végzett a Debreceni Egyetem sportszervező szakán. Tanulmányai alatt több Világ-és Európa bajnokságon is részt vett, mint önkéntes. Elsőként 2012-ben a debreceni Úszó Európa- bajnokságon ismerkedett meg az önkéntességgel.
Szabadidejében szeret futni, kerékpározni, kirándulni és a barátaival együtt kikapcsolódni.
Célja még a jövőben egy gyógy- és sportmasszőr képzés elvégzése.
Mottó: „Az erő nem testi képességből fakad. Forrása a rendíthetetlen akarat”. (Mahatma Gandhi)
E-mail: klenovszky.dora@kozponegyesulet.hu | Telefon: +36303408174.

Mezey Anita a Debreceni Egyetem Óvodapedagógiai Karán végzett 1999-ben. Ezáltal nagyon szeret gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozni, törődni, részt venni a nevelésükben, fejlesztésükben, segítésükben. Erre három évig Amerikában is lehetősége volt három fiú babysittereként. 2005-től két évig a hálózati igazgató asszisztenseként ill. irodavezetőként dolgozott a Fundamenta Lakáskasszánál, ahol az emberekkel, személyi bankárokkal való foglalkozás során nagy szükség volt az irányító-, szervező-és probléma megoldó képességére is. 2013-tól újabb két évig a Munkaügyi Központ munkatársa volt, rengeteg munkanélküli álláskeresőnek nyújtva segítséget, lehetőséget, reményt. Mindamellett nap mint nap a kollégákkal való eredményes csapatmunka is fontos számára bármely területen. 2015. decemberében csatlakozott az Egyesülethez, melynél elnöki munkatársként, pénzügyi asszisztensként dolgozik. Alapvetően két gyermek édesanyja, akiket mindennél jobban imád, élete értelmei. Nagyon szeret táncolni, hét évig a Hajdú Néptáncegyüttes tagja volt, de a társastánc ugyanúgy közel áll hozzá, melyet a lánya visz tovább a Valcer Táncstúdió táncosaként.
Mottója: " A barátság a lelkek közötti legközelebbi kapcsolat." (Müller Péter)
E-mail: mezey.anita@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36202459191

Nevelő Gábor informatikai pályáját kreatívabb keretek közé terelte középiskola után. Tanulmányát Művészeti és Médiafotográfusi vizsgával zárta, de eközben aktív önkéntes volt, és több ifjúsági cserén is részt vett látókörének szélesítésének szempontjából. 2018-ban került kapcsolatba a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesülettel mikor szorosabb barátságokat kötött külföldi önkéntesekkel. Jelenleg alelnöki asszisztensként foglal helyet a nyíregyházi irodában. Szabadidejében fotókat készít, vagy számítógépen készít grafikákat.
Mottó: „Ne sírj mert vége van, mosolyogj hogy megtörtént.”
E-mail: nevelo.gabor@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36302834695

Moldván Zsuzsanna Nyíregyházán született, Debrecenben végezte középiskolai tanulmányait a Vegyipari Szakközépiskolában, majd a Debreceni Egyetem turizmus – vendéglátás szakára jelentkezett, melyet 2017-ben fejezett be. Ez idő alatt ismerkedett meg az önkéntességgel a Debreceni Egyetem Külügyi Hallgatói Bizottságában és az ESN Debrecenben, ahol külföldi diákok mindennapjait és beilleszkedését segítette, valamint kulturális és szociális programokat is szervezett. Nyitott személyiség, aki szeret új embereket és helyeket megismerni. Jelenleg Debrecenben nemzetközi programasszisztens.
Mottója:"Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!"
E-mail: moldvan.zsuzsanna@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36305252499

Rácz Viktória Szerbiából érkezett. Középiskola befejeztével egy pár munkában kipróbálta magát, végül EVS (European Voluntary Service) önkéntes lett az Egyesületnél 2016. októberében. Ez az időszak előtt soha nem foglalkozott, gyerekekkel, idősekkel, viszont az 1 évig tartó EVS-es élete során, új dolgokat tanult meg, sok mindenben fejlődött. Imádta azt az egy évet, hiszen rengeteg élményben volt része, sok-sok új embert ismerhetett meg. Az egy év lejárta után, kérdés sem volt, hogy szeretne-e maradni. Így hát 2017.október 14.-től a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársa lett, szerepköre pedig Hálózati Programasszisztens.
Mottója: "Ne izgulj azon, hogy milyennek kellene lennie az életednek, csak alakítsd olyanná, amilyenné te szeretnéd."
E-mail: rac.viktoria@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36306359099

Rigó György Szolnokon érettségizett 2017-ben. Már a középiskolás évei alatt is érdekelte a diákönkormányzati tevékenység és a hozzá kapcsolódó feladatkörök ellátása. Ez idő alatt magával ragadta a közösségben végzett munka valamint az ezzel járó lendületesség és pörgés. Szeret új és ismeretlen helyzetekben helyt állni, nem retten meg a kihívásoktól. Szereti a társaságot, a barátaival és a családjával tölteni a szabadidejét, kreativitása a munkán kívül a rajzolásban és a grafikában jelenik meg. A kitartására és elhivatottságára a legbüszkébb.
Mottó: “Előtted a küzdés, előtted a pálya, az erőtlen csügged, az erős megállja. És tudod: az erő micsoda? – Akarat, mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.” (Arany János)
E-mail: rigo.gyorgy@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36317828033

Subert Szabolcs 2014 júliusában végzett idegennyelvi kommunikátor szakon a Debreceni Egyetemen. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesülettel 2013. februárjában került kapcsolatba, amikortól is a sportkommunikátori csoportban töltötte 360 órás kötelező szakmai gyakorlatát az egyesület kötelékein belül. Jelenleg, mint Stratégiai asszisztens vesz részt a munkában. A szabadidejében legszívesebben a családjával, barátaival tölti. Szeret sportolni, olvasni, társaságba járni, utazni.
Mottója:"Tedd meg amit még nem tettél meg ma, vagy elfelejtetted tegnap, hogy ne kelljen aggódnod amiatt holnap, amit nem tettél meg ma!" (ismeretlen)
E-mail: subert.szabolcs@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36204763228

Végh Virág a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma, közgazdasági tagozatán 2012-ben érettségizett. Az egyesülettel 2015 januárjában ismerkedett meg. Dolgozott, mint irodai asszisztens majd irodavezető, jelenleg elnöki munkatárs – HR asszisztens. Szabadidejét barátaival tölti, szeret olvasni, zenét hallgatni.
Mottó.: „Az egyszerűség haladó tanfolyam.” (Sri Chinmoy)
E-mail: vegh.virag@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36202511395