2017. november 21. (kedd) - Olivér napja van.

Gyulavári Attila Zsolt már általános iskolában megismerkedett a diákönkormányzatisággal, 18 éves korában csatlakozott az Egyesülethez akkor még csak önkéntesként. Középiskolásként 2 éven keresztül volt a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének az elnöke. 2011-ben végzett a Perfekt Szakközép-és Szakiskola sportszervező,-menedzser szakán, tanulmányait a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán folytatta. Jelenleg az Egyesület alelnöke valamint a kiemelt programok koordinátora. A KÖZÖD! Programban az Észak-alföldi régió regionális koordinátora volt a 2010/2011-es tanévben. Az egyesületben tanulta meg igazán mit jelent az, hogy csapatmunka, segítségnyújtás és az emberekkel való foglalkozás. Rengeteg dolgot sajátított el, tanult meg az évek folyamán, amire nagyon büszke ezen munkáját díjazta az Egyesület is, amikor a 2009-es év önkéntesének választották. 2017 augusztusától az Egyesület elnöke.
Mottója: " A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. " (Ernest Hemingway)
E-mail: gyulavari.attila@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307188644

Lukács Rajmund Romániában, Gyergyószentmiklóson született, középiskolás tanulmányait ott végezte, majd Kolozsváron tanult. 2008 óta foglalkozik önkénteskedéssel, több diáktanács (diákönkormányzat) tagja volt Erdélyben, a legtöbb időt a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségében tevékenykedett. Szociálisan érzékeny, jó helyzetfelismerő, kalandvágyó és szeret új helyzetekben helyt állni. Szabadidejében szeret focizni és számítógépes játékokkal játszani. Jelenleg mint nemzetközi programkoordinátor, illetve az Egyesület alelnöke végzi a munkáját.
Mottója: “Follow your dreams with a passion and never let life slow you down! (Kövesd álmaidat szenvedélyesen, és soha ne hagyd, hogy az élet lelassítson!)“ (Tupac Amaru Shakur)
E-mail: lukacs.rajmund@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36309036135

Bálega János középiskolásként ismerkedett meg a diákönkormányzatisággal és a civilséggel. Aktív közreműködő volt több informális ifjúsági csoport megalakulásában. Egyik megalapítója volt az Egyesületnek, majd nyolc éven át elnöke, jelenleg stratégiai vezetője. Más civil szervezetekben is tevékenykedett önkéntesként, regionális koordinátorként és programkoordinátorként. Szakmaiságában a kreativitására és probléma-megoldási képességeire a legbüszkébb. Az Egyesületen kívül a Debreceni Egyetemen tanított több éven keresztül. Szabadidejében szívesen van családjával és barátaival, imád utazni és filmeket nézni.
Mottója: „Lehet, hogy amit teszek csepp a tengerben, de e nélkül a csepp nélkül sekélyebb volna a tenger.” (Teréz anya)
E-mail: balega.janos@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307188649

Baracskai Lilla a Debreceni Egyetemen végzett szociális munka szakon. Először 2014-ben került kapcsolatba az Egyesülettel egyetemi gyakorlata révén, ezt követően HR-es munkatárs volt, most jelenleg az Egyesület hálózati programkoordinátoraként tevékenykedik körünkben. Emellett a Nagytemplomi gyülekezetben évek óta lát el különböző önkéntes feladatokat illetve vezet ifjúsági csoportot. Itt szerette meg a szervezői tevékenységeket illetve a gyerekekkel, fiatalokkal való foglalkozást. Ez nagyban hozzájárult a pályaválasztásához is, melyben hasonló célokat tűzött ki magának. Igyekszik mindenhez pozitívan hozzáállni. Nagyon fontosak számára a barátai, így szabadidejét leginkább velük tölti, de szeret biciklizni és filmet nézni is.
Mottója: „Éld meg!”
E-mail: baracskai.lilla@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36306437001

Czibere Éva Berettyóújfaluban érettségizett 2010-ben. Gimnazista korában részt vett a diákönkormányzat tevékenységében valamint a kollégiumi események szervezésében. Onnan indult a kommunikáció szak felé orientálódása. 2013-ban végzett a Debreceni Egyetem kommunikáció szakán. Ezután gyerekekkel foglalkozott- animátorként. Mindig közösségben dolgozott. Fontos számára, hogy hasznos tagja legyen a csapatnak és kreatív munkát végezzen. Szabadidejét sportolással, a családdal és a barátokkal tölti. Jelenleg mint programasszisztens végzi a munkáját.
Mottója: "Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan, ahonnan elmész!"
E-mail: czibere.eva@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36302933931

Szakady Kincső Nyíregyházán járt művészeti szakközépiskolába textil szakra, itt is érettségizett. Majd a sor úgy hozta, hogy megint egy középiskolába került, de akkor már a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégiumba Népi Kézműves-Nemezkészítő szakra. Az itt eltöltött idő alatt, nem csak a nemezkészítést sajátított el, de elvégezte a Népi Játszóházvezetői tanfolyamot is. Eközben az iskolában 2 évig volt diákönkormányzati tag, a második évben az elnöke is. Fontosnak tartja a fiatalokkal megismertetni, miért is jó egy közösségbe tartozni, együtt dolgozni, egymást jobban megismer és elfogadni. Fontos számára, hogy megismertesse alkotás örömét és varázsát a kézművesség által. 2014 szeptemberében csatlakozott az egyesülethez nyíregyházi irodavezetőként, jelenleg az irodai munkacsoport vezetőjeként tevékenykedik.
Mottó: "Istentől ne könnyű feladatot kérj, hanem erős hátat!"
E-mail: szakady.kincso@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36305798676

Árva Tímea idegenforgalom szakirányon végzett OKJ-s képzést, 9 éve önkénteskedik az Egyesület rendszerében. Ezalatt az idő alatt sok dolgot tapasztalhatott meg, élhetett át. Többféle szerepkörben is kipróbálhatta már magát (pl.: informális szerveződés elnöke, önkéntes csoport koordinátora, tehetségkutató program koordinátora, HR vezető, hálózati programvezető, irodavezető). Nagyon szeret táncolni és lételeme a zene. Nyitott, társaságkedvelő, aktív lány, aki szeret új helyeket és embereket megismerni. Jelenleg mint külső munkatárs segíti munkánkat.
Mottója: "Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni!" (Walt Disney).
E-mail: arva.timea@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307188643

Beke Dalma 2010-ben érettségizett le és azután kellett döntenie mit is szeretne kezdeni a közeljövőben. Mivel elég kreatív tartja magát így sminkes és kozmetikus akart lenni, de műkörmös lett. A sok szabadideje miatt elkezdett tanulni a főiskolán pedagógiai asszisztens szakon és a gyakorlaton jött rá milyen jó is ez a szakma. A gyerekekkel nagyon jól lehet "kreatívkodni" és ha ez érdekli és leköti őket nincs is jobb annál mikor látni rajtuk, hogy érdekli őket az amit mutatsz nekik! Majd mikor volt egy ilyen álláslehetőség megörült, hogy szinte hasonló dolgokban vehet részt mint, amit tanul. Örül, hogy egy ilyen csapatba került! Jelenleg a nyíregyházán hálózati programasszisztens.
Mottója: "Az életben is - ahogy a színházban - néha vannak tökéletes pillanatok, amikor a csillagok szerencsésen együtt állnak, és az ember pontosan ott van, ahol lenni szeretne, nagyszerű emberekkel körülvéve, és azt csinálja, amit akar." (Cora Carmack)
E-mail: beke.dalma@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36307525656

Djogni Joel Ségnon a civil szektorral, ifjúsági- és demokratikus érdekképviseleti tevékenységgel 2009-ben került kapcsolatban, amikor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Esélyegyenlőségi Iroda hosszútávú önkéntes munkatársa lett. Az ifjúságügyi ismereteit tovább mélyítve a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szociális munka szakos hallgatójaként folytatta a tanulmányait. Az egyetemi évei alatt tagja volt a Kari Hallgatói Juttatási Bizottságnak, több mint három szemeszteren keresztül látott el demonstrátori feladatokat a Szociális és Társadalomtudományi Intézetben, valamint Nyíregyházán felsőoktatási rendszerben működő szakkollégiumok önkormányzataiban töltött be vezetői tisztségeket. Elhivatottságát, és rugalmasságát bizonyítja, hogy jelenleg a Nemzeti Ifjúsági Tanács megyei koordinátoraként is tevékenykedik, illetve a szakkollégiumi társaival egy közösen alapított egyesület alelnöki teendőit is ellátja. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület irodai munkatársaként missziójának tekinti, hogy az elmúlt években szerzett szakmai tapasztalatot multiplikátorként tovább adva, ösztönözze a fiatalokat az aktív közéleti szerepvállalásra, a demokratikus magatartásformák és stratégiák elsajátítására.
Mottója: „Bolond az, aki a saját világában él. (...) Én bolond akarok maradni, és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodom, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják.” (Paulo Coelho)
E-mail: djogni.joel@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36309012860

Halászné Szűcs Ágnes eddigi élete során mindig olyan munkákat keresett, ahol sok új embert ismerhetett meg. Szereti a kihívásokat, új dolgokat tanulni, segíteni másoknak. Akkor igazán boldog, ha egy csapat hasznos tagjának érezheti magát. Legnagyobb büszkesége a fia. Szeret olvasni, zenét hallgatni és a barátaival beszélgetni. 2014 ősze óta a debreceni iroda irodavezetője.
Mottója: „Két ember között a legrövidebb út egy mosoly.” (ismeretlen)
E-mail: szucs.agnes@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36302774696

Klenovszky Dóra 2015 júniusában végzett a Debreceni Egyetem sportszervező szakán. Tanulmányai alatt több Világ-és Európa bajnokságon is részt vett, mint önkéntes. Elsőként 2012-ben a debreceni Úszó Európa- bajnokságon ismerkedett meg az önkéntességgel.
Szabadidejében szeret futni, kerékpározni, kirándulni és a barátaival együtt kikapcsolódni.
Célja még a jövőben egy gyógy- és sportmasszőr képzés elvégzése.
Mottó: „Az erő nem testi képességből fakad. Forrása a rendíthetetlen akarat”. (Mahatma Gandhi)
E-mail: klenovszky.dora@kozponegyesulet.hu | Telefon: +36303408174.

Mezey Anita a Debreceni Egyetem Óvodapedagógiai Karán végzett 1999-ben. Ezáltal nagyon szeret gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozni, törődni, részt venni a nevelésükben, fejlesztésükben, segítésükben. Erre három évig Amerikában is lehetősége volt három fiú babysittereként. 2005-től két évig a hálózati igazgató asszisztenseként ill. irodavezetőként dolgozott a Fundamenta Lakáskasszánál, ahol az emberekkel, személyi bankárokkal való foglalkozás során nagy szükség volt az irányító-, szervező-és probléma megoldó képességére is. 2013-tól újabb két évig a Munkaügyi Központ munkatársa volt, rengeteg munkanélküli álláskeresőnek nyújtva segítséget, lehetőséget, reményt. Mindamellett nap mint nap a kollégákkal való eredményes csapatmunka is fontos számára bármely területen. 2015. decemberében csatlakozott az Egyesülethez, melynél elnöki munkatársként, pénzügyi asszisztensként dolgozik. Alapvetően két gyermek édesanyja, akiket mindennél jobban imád, élete értelmei. Nagyon szeret táncolni, hét évig a Hajdú Néptáncegyüttes tagja volt, de a társastánc ugyanúgy közel áll hozzá, melyet a lánya visz tovább a Valcer Táncstúdió táncosaként.
Mottója: " A barátság a lelkek közötti legközelebbi kapcsolat." Müller Péter
E-mail: mezey.anita@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36202459191

Subert Szabolcs 2014 júliusában végzett idegennyelvi kommunikátor szakon a Debreceni Egyetemen. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesülettel 2013. februárjában került kapcsolatba, amikortól is a sportkommunikátori csoportban töltötte 360 órás kötelező szakmai gyakorlatát az egyesület kötelékein belül. Jelenleg, mint programasszisztens vesz részt a munkában. A szabadidejében legszívesebben a családjával, barátaival tölti. Szeret sportolni, olvasni, társaságba járni, utazni.
Mottója: Tedd meg amit még nem tettél meg ma, vagy elfelejtetted tegnap, hogy ne kelljen aggódnod amiatt holnap, amit nem tettél meg ma! (ismeretlen)
E-mail: subert.szabolcs@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36204763228

Tóth Kinga általános iskolától kezdve érdekelődött a nyelvtanulás, a kultúra, és az irodalom iránt. A kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnáziumban humán tagozaton végzett, itt tette le az érettségi vizsgát. Ezt követően a Nyíregyházi Főiskola germanisztika szakára jelentkezett, itt 2009-ben szerezte meg a diplomáját. Ezt követően pedig szintén a Nyíregyházi Főiskolán tanult gazdasági idegen nyelvű menedzser OKJ-s szakon. Ezzel egyidejűleg jelentkezett a Nemzetközi Tanulmányok mesterképzésre, ahol 2013-ben tett sikeres záróvizsgát, emellett pedig angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát szerzett. Az iskola elvégzése után Pécsett dolgozott, mint irodavezető, azután pedig Németországban tolmácsként. Szabadidejét szívesen tölti a szabadban, szeret túrázni, utazgatni, világot látni. Jelenleg a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület irodai munkatársaként dolgozik.
Mottója: Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben. /Arany János/
E-mail: toth.kinga@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36309012860

Vajas Dóra középiskolai tanulmányait a nyíregyházi Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium humán szakmacsoportjában folytatta. 2012-ben a sikeres érettségi vizsga után a Nyíregyházi Főiskola szociálpedagógia szakára nyert felvételt. Ennek nagyon örült, mert korábbi tanulmányai során is a pszichológia, szociológia, mentálhigiénia érdekelte leginkább, így lehetősége adódott, hogy tudását még jobban elmélyítse és a későbbiekben a szociális szférában helyezkedjen el. A záróvizsgát követően családi napközi vezetőként helyezkedett el, később egy egyesület munkatársaként roma fiatalokkal foglalkozott, illetve vezető gondozóként is tevékenykedett házi segítségnyújtás keretein belül.
Szabadidejében szeret olvasni, futni és nagy szenvedélye a sminkelés, ezért hosszútávú tervei között szerepel egy sminktanfolyam elvégzése.
Egyesületünkben jelenleg hálózati programasszisztens munkakörben dolgozik.
Mottója: „A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.” /Audrey Hepburn/
E-mail: vajas.dora@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36303102477

Végh Virág a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma, közgazdasági tagozatán 2012-ben érettségizett. Az egyesülettel 2015 januárjában ismerkedett meg. Dolgozott, mint irodai asszisztens majd irodavezető, jelenleg elnöki munkatárs – HR asszisztens. Szabadidejét barátaival tölti, szeret olvasni, zenét hallgatni.
Mottója: „Az egyszerűség haladó tanfolyam.” (Sri Chinmoy)
E-mail: vegh.virag@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36202511395

Rác Viktória Szerbiából érkezett. Középiskola befejeztével egy pár munkában kipróbálta magát, végül EVS (European Voluntary Service) önkéntes lett az Egyesületnél 2016. októberében. Ez az időszak előtt soha nem foglalkozott, gyerekekkel, idősekkel, viszont az 1 évig tartó EVS-es élete során, új dolgokat tanult meg, sok mindenben fejlődött. Imádta azt az egy évet, hiszen rengeteg élményben volt része, sok-sok új embert ismerhetett meg. Az egy év lejárta után, kérdés sem volt, hogy szeretne-e maradni. Így hát 2017.október 14.-től a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársa lett, szerepköre pedig Hálózati Programasszisztens.
Mottója: "Ne izgulj azon, hogy milyennek kellene lennie az életednek, csak alakítsd olyanná, amilyenné te szeretnéd."
E-mail: rac.viktoria@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36306359099

Peic Aleksandar Szerbiában született , de kettős állampolgársággal rendelkezik 2013 óta. A civil szektorba 2012-ben került be mint önkéntes az adai IFIX ifjusági szervezetbe. Első Nemzetközi kapcsolatát és tapasztalatát 2012 nyarán szerezte meg, azóta 6 nemzetközi programot szervezett és több mind 30 nemzetközi programon vett részt mind résztvevő 14 országban. A szervezettel 2013 februárjában ismerkedtem meg a Juventus Soliditas nemzetközi találkozóján Nyíregyházán. Az egyesületünk munkáját elnöki munkatársként segíti.
Mottója: Ár és érték két különböző dolog. (boltkóros naplója c.film)
E-mail: peic.aleksandar@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36205442354

Demeter Anita 2013-ban csatlakozott a Köz-Pont csapatához, de már korábban is volt lehetősége részt venni önkéntes programokban és médiával kapcsolatos képzésekben. Nádudvaron a Népi Kézműves Szakiskolában végzett bőrműves szakon. Az egyesületen belül programasszisztens szerepét tölti be, munkájának fő célja a rendezvényeiben való közreműködés illetve az egyesület partnereivel, szponzoraival való kapcsolattartás.
Mottója: „Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint máson. Ha sikerül helyesen ítélkezned saját magad fölött, az annak a jele, hogy valódi bölcs vagy.” (Antoine de Saint-Exupéry:Kis herceg)
E-mail: demeter.anita@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36705181254

Keszti Éva a Szolnoki Főiskola diákja volt, gyakornokként dolgozott egy civil szervezetnél, amely a Városi Diákönkormányzatért Egyesülettel is szorosan együttműködött. Így ismerkedett meg közelebbről a szervezettel és az önkéntes munkával is. Végül nem lett közgazdász, de ezt sosem bánta meg. Sokkal inkább olyan irányba húzott a szíve, ahol a munkája során másokon is segíthet. Azóta gyógypedagógiai asszisztensi és habilitációs kutyakiképzői szakmát szerezett, és egy segítőkutyákat képző alapítványnál dolgozik jelenleg, az egyesület mellett is. Nem magányos típus, szeret csapatban dolgozni, szeret új dolgokat, új embereket megismerni. És szereti látni, hogy amit csinál, az másoknak is hasznára válik. Az egyesületben volt hálózati programasszisztens, majd hálózati programkoordinátor, jelenleg külső munkatársként dolgozik.
Mottója: „Egy gyertya semmit nem veszít a fényéből, ha meggyújt egy másikat.” (Alfred D’Souza)
E-mail: keszti.eva@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36304629395

Szilágyi Gábor jelenleg műszaki menedzser szakon tanul a Szolnoki Főiskolán. Rendelkezik egy rendezvényszervező és egy protokoll szervező végzettséggel. A Központnál 2014-óta dolgozik. A hobbiai a kerékpározás és olvasás, illetve élvezni az életet. Egy optimista vidám ember, aki mindig mosolyog. Jelenleg külső munkatársként vesz részt a munkában.
Mottója: "Én egy normális ember voltam, mielőtt találkoztam pár idiótával akiket a barátaimnak hívok." (ismeretlen)
E-mail: szilagyi.gabor@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36704130805

Takács-Oláh Anita a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola általános tagozatán érettségizett. A gimnáziumban az osztálya képviseletében látta el, az osztálytitkári teendőket. Először gyerekkorában került kapcsolatba szociális, segítő szolgálatokkal, amelyek eseményein önkéntesként volt jelen. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Állam -és Jogtudományi Kar Igazgatásszervező szakán, valamint Jogi asszisztens képzésén folytatta. Egyetemi tanulmányai alatt volt lehetősége diákmunka keretében a termelő szektorban kipróbálnia magát, mint diákvezető egyengette a diákok munkafolyamatát. Szeret csapatban dolgozni, szívesen végez részfeladatokat. Fontos számára, hogy egy élhető közösség létrejöjjön. Nyitott új lehetőségek kipróbálására, újszerű megoldásokra. Szabadidejében kedvenc időtöltése közé tartozik a kerékpározás, nagy figyelmet fordít a hazai és nemzetközi kutyakiállítások látogatására és azokon történőaktív részvételére. Az egyesület tagjai közé 2017 januárjában csatlakozott, jelenleg a debreceni iroda irodai asszisztenseként látja el feladatát.
Mottója: „Nehezen fogsz vetni, de gazdagon aratsz majd.” (kínai szerencsesüti idézet)
E-mail: takacs.anita@kozpontegyesulet.hu | Telefon: +36302774696