2018. szeptember 25. (kedd) - Eufrozina, Kende napja van.

Alejandro Nevado González Malagából jött, Spanyolország déli részéről. Imád új dolgokat megismerni, a kedvenc szava a filozófia. Eddig matematikát tanult, a jövőben pedig filozófiára, vagy nyelvészetre szeretne járni. Számos oka van, amiért Magyarországra jött: a nyelv, a kultúra és a tájak. Kalandornak tartja magát, így szeretné önmaga előtt is bizonyítani, hogy mire képes egy ilyen otthonától távoli országban.
Mottója:"Csak egy igazi oka van, hogy élünk: felfedezni mindazt, amit az élet mutathat nekünk nap, mint nap, minden pillanatban."
E-mail: n_u_alex@hotmail.com | Telefon: +36304358693

Bruno De Cecco huszonhét éves az olaszországi Udinében született és nevelkedett. A helyi egyetemen magyar és orosz nyelvet tanult, az első találkozása az önkéntességgel az ESN helyi részlegében történt, és három és fél évig tartott. Ezután úgy döntött, szakít a megszokással, tágabb látókörű tapasztalatok után ered és fejleszti a magyar nyelvi készségét azáltal, hogy a KÖZ-Ponthoz szegődik. A jövőre nézve írói, tanítói, illetve független fordítói karriert fontolgat, egy NGO-beli pozíciót, vagy akár mind a négyet egyszerre. Érdeklődik az olvasás iránt, és túlságosan is sok sorozatot és filmet néz, túl sok zenét hallgat, de főz, és ír is.
Mottója: „Amikor gyerek vagy, azt mondják: nőj fel, szerezz munkát, házasodj meg. Vegyél házat, legyen gyereked, ennyi az egész. De az igazság az, hogy a világ ennél sokkal furcsább. Sokkal sötétebb, sokkal őrültebb. És oly sokkal jobb.” (Doctor Who)
E-mail: dececcobruno@gmail.com | Telefon: +36307373865

Csányi Margit 19 éves Szentjobbról, Romániából érkezett. Tanulmányait a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumaban végezte el. Szerette volna kipróbálni a rendezvényszervezést és az önkéntességet. Szeret új embereket megismerni és új helyeket felfedezni.
Mottó: ,,Ha zsákutcába jutsz, vissza kell térned a kezdethez, hogy megtaláld az utad" /Káosz c. film/
E-mail: csanyika1998@gmail.com | Telefon: 06 30 649 28 72

Dávid Emőke 19 éves lány, Nagyváradról, Romániából érkezett. Tanulmányait a nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnázium végezte. Szereti a túrázást, filmnézést és szeret zenét hallgatni (afrikai hip–hop,rap). Idén úgy döntött, hogy szeretné magát kipróbálni a
rendezvényszervezés és az önkénteskedés területén, mert mindig is érdekelték ezek a témák és már volt is többször ilyenben része. Emőke egy aranyos, barátságos és nagyon beszédes lány.
A mottója: Az a személy, aki soha nem hibázott, soha nem próbált semmi új dolgot. (Albert Einstein)
E-mail: emokedavid741@gmail.com | Telefon: +36 30 652 71 97

Luis Braña Sánchez Oviedóból, Észak-nyugat Spanyolországból érkezett. Szülővárosában pedagógiát tanult, 2017-óta önkénteskedik, illetve elvégzett egy szabadidő-szervezői tanfolyamot, aminek hála fiatalokkal foglalkozik ebben a szerepben is. Szereti a társasjátékokat, a sportot, új dolgokat tanulni és a zenét (rock, punk, metál). Továbbá lelkes Doctor Who rajongó. Nagyon szeret új emberekkel találkozni, és megajándékozni őket a híres mackóölelésével.
Mottója:"Ne tégy rosszat, ha nem szeretnéd, hogy veled is az történjen."
E-mail: luisbs91@gmail.com | Telefon: +36307368348

Magdalena Mroczka huszonhárom éves, Rzeszów-ból, Lengyelországból származik. Matematikát tanult, mielőtt Magyarországra érkezett. Hobbija az olvasás és a filmnézés. A fényképezés véletlenül vált a szenvedélyévé, de immár szeretné szakértőbb módon is elsajátítani. Nagyon élvezi, ha utazik, és a jövőben szeretne pár hónapig Skóciában élni.
Mottója: “Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light” (Albus Dumbledore/J. K. Rowling)
E-mail: magdalena.janina.mroczka@gmail.com | Telefon: +36307368504

Maria Fernanda Fusco huszonöt éves önkéntes Olaszországból. Argentínában született, és ott élt tízéves koráig. Olaszországban politológusi diplomát szerzett, majd nemzetközi tanulmányokat hallgatott. Rendkívül érdekelt a multikulturalitás és interkulturalitás kérdéseiben. Azért döntött az EVS mellett, hogy fejlessze készségeit, illetve nyelvi rátermettségét és hogy egy multikulturális közegben dolgozhasson. Szabadidejében szeret olvasni és régi filmeket nézni.
Mottója: "Ne felejts el a „hogyan”-ra koncentrálni a „mit” helyett!"
E-mail: fernandafusco1992@hotmail.com | Telefon: +36307368383

Salome Aptsiauri huszonegy éves hallgató Grúziából, szülővárosa a kicsi, ám híres Gori. Bölcsészhallgatónak ment, mert tiszteli az emberekben fellelhető sokszínű tudást, és ugyanakkor sok területen mutat maga is nagy érdeklődést. Szabadidejében szeret filmeket nézni, olvasni és túrázni. Az EVS-t a maga és a többi résztvevő nagy kihívásának tartja.
Mottója: "A ma az a holnap, amiért tegnap aggódtunk"
E-mail: salomeaptsiauri18@gmail.com | Telefon: +36304203297

Simon Regina-Tamara 18 éves, Biharról, Romániából érkezett. Erre a projektre egy lehetőségként tekint, ami által kipróbálhatja magát a rendezvényszervezés és az önkénteskedés területén is. Alapvetően egy vidám, barátságos személyiség, szeret megismerni új embereket, szereti a kalandokat,és a hosszú utakat. Mindig megmondja az igazat, nem köntörfalaz, talpraesett és lojális, ugyanakkor igazságos is. Nagyon kreatív és mindig vannak jó ötletei. Céljai között szerepel, hogy a jövőben is rendezvényszervezéssel foglalkozzon, emellett az önkéntességet sem szeretné elhanyagolni.
Mottó: ”Nincs mit megbánnom ha a döntésem helyes, majd építek új álmot a régi romjai felett” /Leiner Laura-Egyszer/
E-mail: regina991017@gmail.com | Telefon: 06 30 649 19 68

Stanislava Rashkova tizennyolc éves bolgár lány, Kozlodyu-ból érkezett. Számára ez a projekt egy kaland, mely segít eldöntenie, milyen irányba tanuljon tovább, amikor majd egyetemre megy. Időközben pedig további készségeket is elsajátít. Szeret énekelni, táncolni, új emberekkel találkozni és kalandokba keveredni. Sanny nagyon beszédes, barátságos, vicces, érzelmes, és a maga szerethető módján fura. Ami a szívén, a száján, mindent nagy szenvedéllyel tesz.
Mottója: "Hallgass a szívedre többet, mint az eszedre. Ez gyakran bajba juttat majd, de legalább sosem fogsz unatkozni."
E-mail: stanislavarashkova@gmail.com | Telefon: +36304355685