2017. november 21. (kedd) - Olivér napja van.

Alejandro Nevado González Malagából jött, Spanyolország déli részéről. Imád új dolgokat megismerni, a kedvenc szava a filozófia. Eddig matematikát tanult, a jövőben pedig filozófiára, vagy nyelvészetre szeretne járni. Számos oka van, amiért Magyarországra jött: a nyelv, a kultúra és a tájak. Kalandornak tartja magát, így szeretné önmaga előtt is bizonyítani, hogy mire képes egy ilyen otthonától távoli országban.
Mottó: csak egy igazi oka van, hogy élünk: felfedezni mindazt, amit az élet mutathat nekünk nap, mint nap, minden pillanatban.
E-mail: n_u_alex@hotmail.com | Telefon: +36304358693

Bruno De Cecco huszonhét éves az olaszországi Udinében született és nevelkedett. A helyi egyetemen magyar és orosz nyelvet tanult, az első találkozása az önkéntességgel az ESN helyi részlegében történt, és három és fél évig tartott. Ezután úgy döntött, szakít a megszokással, tágabb látókörű tapasztalatok után ered és fejleszti a magyar nyelvi készségét azáltal, hogy a KÖZ-Ponthoz szegődik. A jövőre nézve írói, tanítói, illetve független fordítói karriert fontolgat, egy NGO-beli pozíciót, vagy akár mind a négyet egyszerre. Érdeklődik az olvasás iránt, és túlságosan is sok sorozatot és filmet néz, túl sok zenét hallgat, de főz, és ír is.
Mottó: „Amikor gyerek vagy, azt mondják: nőj fel, szerezz munkát, házasodj meg. Vegyél házat, legyen gyereked, ennyi az egész. De az igazság az, hogy a világ ennél sokkal furcsább. Sokkal sötétebb, sokkal őrültebb. És oly sokkal jobb.” (Doctor Who)
E-mail: dececcobruno@gmail.com | Telefon: +36307373865

Deák Dávid-Dániel Erdélyből, Szatmárnémetiből érkezett, 2012-ben kezdett önkéntes munkát vállalni, azóta ez életének fontos részét képezi. A filozófia, a költészet, továbbá a zene megszállottja. Extrovertált személyiség, könnyen köt mély és tartalmas barátságokat. A racionális gondolkodást, valamint az érzelem központúságot egyaránt fontosnak tartja. Szerinte a boldogság alapját nem az anyagi, hanem inkább az érzelmi és mentális stabilitás képezi.
Mottója: „Tedd szebbé valaki napját. Az szebbé teszi a napod!” (Saját)
E-mail: david.deak4@gmail.com | Telefon: +36304771098

Gál Ágota Erdélyben, Hargita megyében született és ott is végezte a tanulmányait. Az egyetemi tanulmányait Kolozsváron folytatta ökológia szakon. Az önkéntes tevékenységet már kiskora óta elkezdte, ami által sok élményt és barátot kapott. Szabadidejét a szeretteivel szokta tölteni, ahol sosem hiányzik a nevetés. Egy másik kedvenc elfoglaltságának tartja a zenehallgatást, éneklést és gitározást. Szeret még olvasni, hegyet mászni, főzni és a biológiát. Ízig-vérig székelynek tartja magát, aki mindig kiáll az elveiért. Életének mindig is fontos részét képezte az Isten, akinek mindent köszönhet.
Mottója: „Alázattal felemelkedtem, hittel várat építettem.” /Ismeretlen szerző/
E-mail: galagota5@gmail.com | Telefon: +36307039484

Jónás Bernadett Romániából, Szatmárnémeti városából érkezett. 2016-ban végzet filológia szakon. 2014-ben kezdte el az önkéntességet a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnél, ahol két éven belül elnökségi tag lett. 2017 elején pedig társelnök lett a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanácsnál. Az önkéntes tevékenységet gyakorolta a Magyar Ifjúsági Értekezletnél, mely egy romániai országos ifjúsági szervezet. Szabadidejében szeret minél több időt eltölteni a húgával, valamint a barátaival. Szociális tulajdonsággal rendelkezik, szeret ismerkedni, szeretné, hogy minél több ismerőse legyen, akik megbíznak benne és szívesen kérik a segítségét.
Mottója: Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni. /Walt Disney/
E-mail: jonas_bernadett@yahoo.com | Telefon: +36307038998

Luis Braña Sánchez Oviedóból, Észak-nyugat Spanyolországból érkezett. Szülővárosában pedagógiát tanult, 2017-óta önkénteskedik, illetve elvégzett egy szabadidő-szervezői tanfolyamot, aminek hála fiatalokkal foglalkozik ebben a szerepben is. Szereti a társasjátékokat, a sportot, új dolgokat tanulni és a zenét (rock, punk, metál). Továbbá lelkes Doctor Who rajongó. Nagyon szeret új emberekkel találkozni, és megajándékozni őket a híres mackóölelésével.
Mottó: Ne tégy rosszat, ha nem szeretnéd, hogy veled is az történjen.
E-mail: luisbs91@gmail.com | Telefon: +36307368348

Magdalena Mroczka huszonhárom éves, Rzeszów-ból, Lengyelországból származik. Matematikát tanult, mielőtt Magyarországra érkezett. Hobbija az olvasás és a filmnézés. A fényképezés véletlenül vált a szenvedélyévé, de immár szeretné szakértőbb módon is elsajátítani. Nagyon élvezi, ha utazik, és a jövőben szeretne pár hónapig Skóciában élni.
Mottó: “Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light” (Albus Dumbledore/J. K. Rowling)
E-mail: magdalena.janina.mroczka@gmail.com | Telefon: +36307368504

Maria Fernanda Fusco huszonöt éves önkéntes Olaszországból. Argentínában született, és ott élt tízéves koráig. Olaszországban politológusi diplomát szerzett, majd nemzetközi tanulmányokat hallgatott. Rendkívül érdekelt a multikulturalitás és interkulturalitás kérdéseiben. Azért döntött az EVS mellett, hogy fejlessze készségeit, illetve nyelvi rátermettségét és hogy egy multikulturális közegben dolgozhasson. Szabadidejében szeret olvasni és régi filmeket nézni.
Mottó: Ne felejts el a „hogyan”-ra koncentrálni a „mit” helyett!
E-mail: fernandafusco1992@hotmail.com | Telefon: +36307368383

Salome Aptsiauri huszonegy éves hallgató Grúziából, szülővárosa a kicsi, ám híres Gori. Bölcsészhallgatónak ment, mert tiszteli az emberekben fellelhető sokszínű tudást, és ugyanakkor sok területen mutat maga is nagy érdeklődést. Szabadidejében szeret filmeket nézni, olvasni és túrázni. Az EVS-t a maga és a többi résztvevő nagy kihívásának tartja.
Mottó: A ma az a holnap, amiért tegnap aggódtunk
E-mail: salomeaptsiauri18@gmail.com | Telefon: +36304203297

Stanislava Rashkova tizennyolc éves bolgár lány, Kozlodyu-ból érkezett. Számára ez a projekt egy kaland, mely segít eldöntenie, milyen irányba tanuljon tovább, amikor majd egyetemre megy. Időközben pedig további készségeket is elsajátít. Szeret énekelni, táncolni, új emberekkel találkozni és kalandokba keveredni. Sanny nagyon beszédes, barátságos, vicces, érzelmes, és a maga szerethető módján fura. Ami a szívén, a száján, mindent nagy szenvedéllyel tesz.
Mottó: hallgass a szívedre többet, mint az eszedre. Ez gyakran bajba juttat majd, de legalább sosem fogsz unatkozni.
E-mail: stanislavarashkova@gmail.com | Telefon: +36304355685

Szűcs Alexandra-Yvette 18 éves, Bihardiószegről, Romániából érkezett. Tanulmányait a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában végezte. Tovább tanulása előtt szeretné kipróbálni magát a rendezvényszervezés és az önkénteskedés területén is. Szeret új emberekkel ismerkedni, közvetlennek és barátságosnak tartja egész környezete.
Mottója: „Miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van.” – Nick Vujicic
E-mail: yvette.szucs01gmail.com | Telefon: +36302460923

Verena Kracker tizenhét éves német lány. A középiskola befejezése után egy üres év mellett döntött, mert nem szeretett volna kiskorúként továbbtanulni. Szeret viszont lovagolni, olvasni és kosárlabdázni. Az utazás nagyon sokat jelent neki, ezért döntött Magyarország mellett. A jövőben szeretne művészetet tanulni, és ezen a területen tanítani.
Mottó: „Légy önmagad, mindenki más már foglalt!” (Oscar Wilde)
E-mail: verkr@web.de | Telefon: +36307368453