2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.

Adam Łukaszewski 24 éves és Lengyelországból származik. Vegyészmérnökként tanult az egyetemen, mert úgy gondolja a kémia egy fontos része a tudományoknak, főleg az épikezési iparban. Egy nap szeretné a saját házát megtervezni és megépíteni. Szabadidejében szeret korcsolyázni és siíelni
Mottó: "Ha citromot kapsz az élettől, csinálj egy limonádét!"
E-mail: adamlukaszewski@protonmail.com | Telefon: +36304355685

Alina Bolz egy 18 éves önkéntes Németországból.Mint az összes német önkéntes valaha, ő is most érettségizett a középiskolában és úgy gondolja, hogy az ESC egy kaland és lehetőség is egyben. Egy lehetőség, hogy az ember felnőjön és függetlenebb legyen, hogy valami jót tegyen a világban és érdekes, új emberekkel találkozzon. Szabadidejében szeret olvasni, zenét hallgatni, és szeret új és kreatív dolgokat kipróbálni.Szereti az állatokat ( például: skorpió és bambusz maki), a természetet, szeret enni és szereti a szarkasztikus humort. Hisz a horoszkópban. A Debrecenben töltött ideje után szeretne bölcsészetet, tudományt és kreatív írást (talán filmeket) tanulni - valószínűleg külföldön.
Mottó: Próba szerencse.
E-mail: alinamariebolz@gmail.com | Telefon: +36307368383

Csányi Margit 19 éves Szentjobbról, Romániából érkezett. Tanulmányait a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumaban végezte el. Szerette volna kipróbálni a rendezvényszervezést és az önkéntességet. Szeret új embereket megismerni és új helyeket felfedezni.
Mottó: ,,Ha zsákutcába jutsz, vissza kell térned a kezdethez, hogy megtaláld az utad" /Káosz c. film/
E-mail: csanyika1998@gmail.com | Telefon: +36306492872

Csizmár Nóra Romániában, Kaplonyban született, a nagykárolyi Elméleti Liceumban érettségizett biológia-kémia szakon. Tanulmányait tovább folytatta Nagyvárodon, a Partiumi Keresztény Egyetem Szociális munkás szakán, s 2018-ban lediplomázott. Önkénteskedéssel
egyetemi évei alatt találkozott és kötött szorosabb köteléket, legfőbbképpen a Down- szindróms fiatalokkal foglalkozó szervezetekben volt jelen. Szabadidejében leginkább olvasni szeret, főleg angol nyelvű könyveket, de emellett szeret bulizni és utazgatni a barátaival. A
családja nagyon fontos számára, aki mindenben támogatja őt. Célja, hogy minél több tapasztalatott gyűjtsön amit felhasználhat az élete további részében.
Mottó: „Az élet legnagyobb feladata (...) az, hogy élni kell, lehetőleg normálisan. Meg kell találni a hétköznapokban az apró örömöket és célokat, amelyek előrelendíthetnek minket.”(Geszti Péter)
E-mail: noracsizmar1@gmail.com | Telefon: 0630 579 1410

Daniel Hernández egy mexikói-spanyol önkéntes, aki nemrégiben érettségizett a középiskolából, ezután döntötte el, hogy szüksége van egy kis időre, hogy lássa a világot és meditálnia kell arról, amit nyújthat neki. Amikor megtalálta az ESC programot, megváltozott a véleménye és azon gondolkodott, ő mit tud ajánlani a világnak: sokféle kulturális hátteret, érdeklődést és tudást a matematika, a tudományok és a filozófia területeiről, valamint nyelveket. Mindezek mellett szeret mindenféle old school rap zenét, a legőrültebb elektronikus zenéket, írni, és mindent, aminek köze van a kreativitáshoz.
Mottó: "Az emberi fejlődés nem automatikus és nem is elkerülhetetlen."Martin Luther King
E-mail: dherna017@gmail.com | Telefon: +36307368504

Dávid Emőke 19 éves lány, Nagyváradról, Romániából érkezett. Tanulmányait a nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnázium végezte. Szereti a túrázást, filmnézést és szeret zenét hallgatni (afrikai hip–hop,rap). Idén úgy döntött, hogy szeretné magát kipróbálni a rendezvényszervezés és az önkénteskedés területén, mert mindig is érdekelték ezek a témák és már volt is többször ilyenben része. Emőke egy aranyos, barátságos és nagyon beszédes lány.
A mottója: Az a személy, aki soha nem hibázott, soha nem próbált semmi új dolgot. (Albert Einstein)
E-mail: emokedavid741@gmail.com | Telefon: +36306527197

Imecs Kinga Romániában, Csíkszeredában született, középiskolás évei alatt számos önkéntes programban tevékenykedett. Egyetemi éveit Nagyváradon töltötte a Partium Keresztény Egyetemen. Nagyon jó emberismerő és nagyon szeret utazni. Szabadidejében verseket ír és kézműveskedik, valamint nagyon szeret a barátaival utazgatni és kikapcsolódni. Célja: fiatalokkal való közös munka, szakmai tapasztalatszerzés.
Mottója: Az ember, amíg igazságos úton halad, addig bátran mehet minden veszedelemmel szemben. De mihelyst a ravaszsággal, az elfogultsággal, az egyéni becsvággyal akarja magát előbbre helyezni másoknál: előbb-utóbb elbukik. (Wass Albert)
E-mail: kingaimecs22@gmail.com | Telefon: 0630 173 0834

Killian Papion egy 22 éves srác Franciaországból. Szeret fényképeket készíteni és vannak IT kompetenciái. Még mindig nem biztos abban, hogy mit szeretne csinálni a jövőben, de tudja, hogy az EVS segíteni fog neki, hogy felfedezze a világot másképpen, és kinyitni egy pár szakmai és személyes "ajtót" ami által fejlődni tud (például jobban megtanulni angolul).
Mottó: "Aki mer az nyer!"
E-mail: killianpapion@gmail.com | Telefon: +36308827084

Köpp Chiara Maria 17 éves, Berlinben, Németországban született és nőtt fel. Az apukája német az anyukája magyar, így kétnyelvűen nőtt fel. A főiskola után akart egy önkéntes évet Magyarországon tölteni. Érdekeli többféle sport, például úszás, tánc és kosárlabda, és szeret zenét hallgatni, barátokkal találkozni, olvasni és sütni.
Nagyon szeret gyerekekkel és állatokkal foglalkozni és már nagyon várta, hogy elkezdje az önkéntes évet Magyarországon.
Mottó: „Valósítsd meg az álmaid!”
E-mail: koepp2000@gmail.com | Telefon: +36307368348

Lorenza Pilati egy 23 éves önkéntes Olaszországból, ahol pedagógia szakon végzett. Nyolc éves kora óta cserkészkedik és tíz évig röplabdázott, ami megtanította arra, hogy jó csapatjátékos legyen. Szenvedélyesen szeret segíteni másokon. Az ESC egy jó lehetőség számára, hogy új készségekre tegyen szert, amelyek segítségére lesznek a munkájában a szociális területen. Szereti a természetet. És szeret jókat ( és sokat) enni.
Mottója: Minden változik. Légy a változás része.
E-mail: lorenza.pilati@gmail.com | Telefon: +36307373865

María Arranz Padilla egy 22 éves lány Spanyolországból. Vegyészmérnöknek tanult, mert kíváncsi személyiség, aki élvezi, hogy a tudományról tanulhat, ezért elkezdte a mesterszakot ipari mérnökként. A szabadidejében szereti nézni a naplementét, jó zenét hallgatni, novellákat olvasni és körbeutazni a világot. Az ESC-el szeretne különböző kultúrákat megismerni és új emberekkel találkozni különböző helyekről.
Mottó: Mindig az élet napos oldalát nézd.
E-mail: mariaarranzpadi@gmail.com | Telefon: +36304358693

Maria Pia Cortesia 19 éves olasz önkéntes, aki az egyetem előtti évében csatlakozott hozzánk. Szeret emberekkel tölteni időt, de ugyanúgy állatokkal is (nagyon szereti a kutyákat!)
Még mindig nem biztos abban, hogy mit szeretne csinálni az életében, de abban biztos, hogy az EVS segíteni fogja abban, hogy megtalálja a jó utat.
Mottó: "Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban" (Gandhi)
E-mail: cortesiap@gmail.com | Telefon: +36304771098

Simon Regina-Tamara 18 éves, Biharról, Romániából érkezett. Erre a projektre egy lehetőségként tekint, ami által kipróbálhatja magát a rendezvényszervezés és az önkénteskedés területén is. Alapvetően egy vidám, barátságos személyiség, szeret megismerni új embereket, szereti a kalandokat,és a hosszú utakat. Mindig megmondja az igazat, nem köntörfalaz, talpraesett és lojális, ugyanakkor igazságos is. Nagyon kreatív és mindig vannak jó ötletei. Céljai között szerepel, hogy a jövőben is rendezvényszervezéssel foglalkozzon, emellett az önkéntességet sem szeretné elhanyagolni.
Mottó: ”Nincs mit megbánnom ha a döntésem helyes, majd építek új álmot a régi romjai felett” /Leiner Laura-Egyszer/
E-mail: regina991017@gmail.com | Telefon: +36306491968

Susanne Netland 20 éves önkéntes Norvégiából. Zenét tanult három évet a középiskolában és egy évet önállóságot, önmaga hatékonyságának növelését. Szabadidejében szeret basszus gitározni, zenét hallgatni, rövid történeteket és verseket írni, illetve filmeket nézni. Úgy gondolja, hogy az EVS egy jó lehetőség arra, hogy megtapasztalja milyen egy másik országban élni és tanulni más kultúrákról és nyelvekről
Mottó: "Ilyen az élet"
E-mail: susnet98@gmail.com | Telefon: +36307368453

Venkli Virág tizennyolc éves, és a romániai Érmihályfalváról érkezett. Tanulmányait a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban végezte római katolikus teológia szakon. Az évek folyamán több programon is részt vett; három évig diáktanácselnök volt középiskolában, valamint évekig tagja volt több karitatív és ifjúsági csoportnak is. Lételeme a zene, a színjátszás, a társastánc, az olvasás és a sorozatnézés. Nyitott, szentimentalista, emberszerető, segítőkész lány, aki szereti megnevettetni az embereket, és humort csempészni a szürke hétköznapokba. A legfontosabb számára a családja, a barátai, akikkel igyekszik a legtöbb időt együtt tölteni.
Mottója: „Ha valakinek úgy nem vagy érdekes, ahogy vagy, akkor máshogy se legyél.” - Leiner Laura
E-mail: venkli.virag@gmail.com | Telefon: +36309424632