2021. február 27. (szombat) - Ákos, Bátor napja van.

Régebbi híreink!

Novemberi kutyasétáltatás a DECI-nél

A szombati kutyasétáltatásban két dolog volt teljesen biztos. Az egyik az, hogy a kutyák most is izgatottan várták, hogy kivigyék őket a kenelből, amit már a távolból is lehetett hallani. A másik, hogy igazán szép idő várt azokra, akik kilátogattak a menhelyre, hogy segítség az ott dolgozó munkatársakat.

HABIDISZ vezetőség csapatépítő foglalkozása

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által szervezett, időközi választás eredményes lebonyolítása után sikerült betölteni a három megüresedett vezetőségi pozíciót, így újra hat fősre növekedett a vezetőség létszáma. Mivel az végeredmény az őszi szünetben született meg, így az első személyes találkozóra csak novemberben nyílt lehetőség.

Bowling és csapatépítés a debreceni irodánkban

A megyei fórum részeként novemberben ismételten egy közös csapatépítőn vettek részt a debreceni munkatársaink, ifjúsági vezetőink és az ESC önkéntessünk, Tímea. Ezúttal sehonnan sem kellett kiszabadulniuk, de a móka most sem maradt el.

Indián nyár búcsúztatása kutyasétáltatással

Október utolsó napja remek alkalomnak bizonyult az önkénteseink és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok számára, hogy a hónap utolsó hétvégéjét a szabadban tölthessék.

Face-ekben a Halloween

Izgalmasan telt a FACE-ekben töltött Halloween-i program a nyíregyházi fiatalok számára. A résztvevők kreatív jelmezekben érkezetek meg nyíregyházi közösségi terünkbe, és még nem is sejthették mi vár rájuk az este folyamán.

Mentsük meg a Debreceni BIKE MAFFIÁT!

A Debreceni Bike Maffia érdeklődők száma az elmúlt hónapokban lecsökkent, ezért egy eseményt hoztak létre, ahol a segítőkész önkéntes fiatalok toborzását célozzák meg. Szeretnénk felhívni a figyelmet erre a nagyszerű lehetőségre, ahol valódi segítséget nyújthatsz a rászorulóknak és emellett egy jó csapat tagja lehetsz.

Halloween party a KVDÖK-el

Október 26-án a KVDÖK Halloweeni délutánt szervezett az újonnan felavatott, megnyitás előtt álló Karcagi Ifjúsági és Lurkó Irodában (KIFLI). A program által sok fiatal kaphatott ízelítőt a KIFLI jövőbeni programjairól, hiszen az eseményen nem csak a KVDÖK tagjai vehettek részt.

Egy kellemes megyei munkacsoport egyeztetés Nyíregyházán

2020. Október 22.-én egy finom tea kíséretében tartottunk megyei egyeztetést rengeteg megyei feladatról Nyíregyházán a Luther Teaházban. A szakmai részt követően a délutánt társasjátékozással töltöttük mind a Lutherben, majd folytattuk a Face-ek irodánkban.

SZÍNtér kiállítás a KÖZ-Pontban

2020. október 20-án a SZÍN-tér Kulturális Programok pályázat keretein belül megvalósult a "Szolnok az ejtőernyőzés történetében" című kiállítás megnyitója.

Diáknapon voltunk egy karcagi középiskolában

2020. október 20-án került megrendezésre az idei Varró Diáknap, ahol egyesületünk a csapatvetélkedők lebonyolításában vett részt.

HABIDISZ Vitaklub a globális felmelegedésről

Ismét nagy volt az érdeklődés az októberi vitaklub iránt, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Diákönykormányzat vezetősége szervezett immáron harmadik alkalommal. A program helyszínét, a korábbi alkalmakhoz hasonlóan, a Malter Kávézó biztosította.

MEDVE - Megyei Diákvezetők Fóruma

"Lássuk a medvét!" a szlogenje az SZSZBGYIÖK, azaz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett Megyei Diákvezetők Fórumának (MEDVE). A Fórum legfőbb célja, hogy lehetőséget biztosítson megyei diákvezetőknek a találkozásra, ismerkedésre és tapasztalatcserére.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács egy koordinátor szemével

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér az idei tanévben keddenként egy-egy tematikus alkalmat valósít meg délutáni kikapcsolódásként, a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltése, a kulturális sokszínűség, valamint az információk átadása jegyében.

SZSZBGYIÖK Tanévindító Kögyűlés

Szeptember 28.-án került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Tanévnyitó Közgyűlése a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben. A rendezvényre közel 70 fiatal és a velük foglalkozó pedagógusok látogattak el a megye különböző településeiről, hogy értesüljenek a megyei dök és egyesületünk közelgő eseményeiről.

JNSZDÖK Tanévindító Közgyűlés

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Tanévindító Közgyűlésén közel 50 diák és az őket segítő pedagógusok vettek részt egyrészt, hogy megismerjék a JNSZDÖK és Egyesületünk által megrendezett programokat, illetve azokat a rendezvényeket és lehetőségeket, amelyek a 2017/18as tanévben fognak megvalósulni.

HABIDISZ Tanévindító Közgyűlés

Szeptember 26.-án sikeresen megvalósult a HABIDISZ évindító közgyűlése, ahol 2 új vezetőségi taggal bővült a megyei diákönkormányzat lelkes csapata. A rendezvényen, több mint 60 diák, és az őket segítő pedagógusok vettek részt, hogy megismerjék Egyesületünk és a megyei dök 2017/18-as tanévre vonatkozó elképzeléseit.

Karcag Városi DÖK Alakuló Közgyűlése

Szeptember utolsó hete Egyesületünknél a közgyűlésekről szólt, hiszen sikeresen lezajlott a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület égisze alatt működő Karcagi Városi Dök Alakuló Közgyűlése szeptember 25.-én. A Közgyűlésen, közel 50 fő jelent meg, hogy megismerje azokat a programokat és lehetőségeket, amelyek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében vagy segítségével valósul meg.

Külügyekben is KÖZ-Pontban vagyunk!

Egyesületünk is kitelepült a DEHÖK Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága, valamint a DE Nemzetközi Irodája által szervezett XIX. Külügyi Börzén október 4-én.

Elfogadás Napja a DSZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában

2015-ben a KIP elindította az elfogadás napjához kapcsolódó szociális érzékenyítő napját az intézmény diáksága részére. Az idei évben szeptember 25-én került megrendezésre a program a DSZC valamennyi tagintézményének diákcsapatai részére.

Szabó Péter "Barangolások Kazahsztánban és Kirgizisztánban" élménybeszámoló előadása

2017. szeptember 20-án került megrendezésre Szabó Péter „Barangolások Kazahsztánban és Kirgizisztánban” című élménybeszámoló előadása a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

AFS Welcome Party a Közösségi FACE-ekben!

2017. szeptember 3-án került megrendezésre a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben az AFS Magyarország nyíregyházi körzetének szervezésében az a Welcome Party, amelynek keretében AFS-es cserediákok megismerkedhettek az őrangyalaikkal, valamint a fogadócsaládok is személyesen találkozhattak az AFS helyi önkénteseivel.

Civil Teaház eseményeket tartottunk a régióban

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület három éve indította újára a Civil Teaház kezdeményezését, melynek keretében a három megyeszékhely civil, szociális, állami, céges partnereink kerülnek meghívásra.

Szeptemberi Tanévnyitó Közgyűlések

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület - a vele együttműködő 3 megyei diákönkormányzattal közösen- idén szeptemberben is megrendezi Tanévnyitó Közgyűléseit. Az események célja, hogy a résztvevő fiatalok és az iskolai diákönkormányzattal foglalkozó pedagógusok olyan információkhoz jussanak, amelyeket a mindennapokban is hasznosítani tudnak, valamint a HABIDISZ és a JNSZDÖK esetében vezetőségi tagok is megválasztásra kerülnek majd.
Külön öröm számunkra, hogy az idei évtől a Karcag Városi Diákönkormányzatot is segíthetjük, melynek alakuló közgyűlése szintén szeptember folyamán kerül megrendezésre.

Új logó, új arculat, régi tartalom!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 15. születésnapi gáláján bejelentésre került az eddig használat logó újítása, faitalosítása. Az Egyesület vezetősége több verziót, tervet is megtekintett és végül a tagság szavazata mellett választotta ki az új logót.

Mesedoktorok a KÖZ-Pontban

KÖZ-Pontosok a K&H Gyógyvarázs Mesedoktorok Programban, 2017. augusztus 25-én a Egyesületünk számos munkatársa, önkéntese, ifjúsági vezetője csatlakozott a programhoz és olvasott egy hozzá közel álló mesét, történetet.

Közgyűlést tartott a Egyesület tagsága

2017. augusztus 23-án tartotta a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület soron következő közgyűlését, ahol a tájékoztatás mellett számos kérdésben állástfoglalhatott a tagság.

Panyolai outdoor tréning

Egyesületünk az idei évben is megrendezte a már hagyománnyá vált outdoor tréninget, amely egy újabb remek lehetőség volt a velünk kapcsolatban álló 3 megyei diákönkormányzat számára, hogy fejlessze, képezze magát. A Panyolán és környékén megrendezett program idén is pozitív fogadtatásban részesült, a beszámolók alapján a fiatalok nagyon jól érezték magukat ezen a közel három napon.

Diákakadémia 2017.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület megalakulása óta fontosnak tartja a diákok és fiatalok képzését, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére. Erre jó példa a 2017.06.28-07.02. között tartott Diákakadémiánk, mely Létavértesen a Jurta táborban került megrendezésre. Az öt napos programon az Egyesület által támogatott három megyei diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt.

10 Éves SZSZBGYIÖK Születésnap

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, röviden SZSZBGYIÖK 10 éves lett 2017.05.17-én és ennek örömére tartottunk egy születésnapi ünnepséget, ahová szeretettel vártunk minden kedves érdeklődőt.

Megválasztásra került a HABIDISZ teljes vezetősége!

2017. május 23.-án a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Rendkívüli Közgyűlése, melynek eredményeként teljessé vált a Habidisz vezetősége.

Rendkívüli közgyűlést tart a HABIDISZ!

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDSZ) rendkívüli közgyűlést szervez a HABIDISZ 2017/2018-as 6 fős teljes vezetőségének megalakulása érdekében! Március 28-án megrendezésre került a Megyei Diák Fórum, ahol megválasztásra került a HABIDISZ új vezetősége.

Megyei Diák Fórumot rendezett a JNSZDÖK!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2017.03.30-án rendezte meg ötödik alkalommal a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatalban került megrendezésre. A Megyei Diák Fórumon összesen közel 70 delegált vett részt a megye különböző iskoláiból.

Megyei Diák Fórumot rendezett az SZSZGYIÖK!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2017.03.29-én rendezte meg tízedik alkalommal a Megyei Diák Parlamentjét. A Parlament a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. A Megyei Diák Parlamenten összesen közel 70 fiatal vett részt a megye különböző iskoláiból.

Megyei Diák Fórumot rendezett a HABIDISZ!

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDSZ) idén 2017.03.28-án rendezte meg tízedik alkalommal a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Hivatalának Árpád termében került megrendezésre. A Megyei Diák Fórumon összesen közel 80 delegált vett részt a megye különböző iskoláiból.

Városi Diákparlament Nyíregyházán

Városi Diákönkormányzat, iskolai közösségi szolgálat, városi sportnapok, pályaválasztás, roncsterasz. Csupán néhány kulcsfogalom, amely elhangzott a 2017.02.21.-én megrendezésre került első Városi Diákparlamenten.
A nyíregyházi Diákpolgármesteri Iroda kezdeményezésére a szabolcsi megyeszékhelyen első alkalom volt arra lehetőség, hogy a diákok a döntéshozók elé terjeszthették elképzeléseiket, terveiket az ifjúságot foglalkoztató témakörökben.

Félévindító Közgyűlés Nyíregyháza

2017. január 26.-án került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Félévindító Közgyűlése. A megye számos településéről képviselték magukat az iskolai diákönkormányzatok tagjai, valamint a Diákönkormányzat Munkáját Segítő Pedagógusok.

Félévindító Közgyűlés Szolnok

2017. január 25-én 14:00 és 16:00 között került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Félévindító Közgyűlése, ahol több mint 30 diák és pedagógus vett részt a megye különböző településeinek oktatási intézményeiből.

Félévindító Közgyűlés Debrecen

2017. január 24-én ismét megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének (HABIDISZ) Félévindító Közgyűlése.A Közgyűlés 14:00 és 16:00 óra között zajlott, ahol a résztvevők megismerkedhettek egyesületünk tevékenységeivel (iskolai közösségi szolgálat, önkéntesség, diákönkormányzatiság, EVS), valamint pályázati lehetőségekkel iskolák számára.

IKSZ Fórumra gyűltünk össze Szolnokon!

Szolnokon, a Verseghy könyvtárban december 1.én 13:00 és 15:00 óra között került megrendezésre egyesületünk szervezésében az Iskolai Közösségi Szolgálat Fórum. A Fórum célja egy kötetlen beszélgetés és tapasztalatcsere volt az iskolai közösségi szolgálat témájában a megjelent fogadóintézmények és pedagógusok között.

Sikeres IKSZ Börze Debrecenben!

Egyesületünk november 30.-án a debreceni Ifjúsági Házzal közösen rendezte meg az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét, amellyel az volt a célunk, hogy a diákok minél több fogadóintézménnyel megismerkedjenek, a pedagógusok pedig információhoz jussanak a legújabb törvényi és adminisztrációs változásokról.

Megvalósult az IKSZ Börze Nyíregyházán!

A KÖZ- Pont Ifjúsági Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan ebben a tanévben is megrendezte Iskolai Közösségi Szolgálat Börze elnevezésű rendezvényét november 29.-én Nyíregyházán, a Korzó bevásárlóközpontban. A program célja, hogy az egyesület –mint iskolai közösségi szolgálatot koordináló, és egyben fogadó szervezet- segítséget nyújtson a pedagógusok, diákok és szülők számára egyaránt.

Születésnapi év

Az Egyesületünk 15. születésnapi éve, programsorozata elindult két sikeres programmal. Az Osztálytalálkozón a kötetlen beszélgetéssé, az élmény és sztori meséléssé volt a főszerep, míg a délutáni, esti Születésnapi Ünnepségen a 15 év és a következő időszak tervei kaptak szerepet. A két helyszínnek, a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumnak, illetve a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házának nagyon nagy köszönet a sok-sok segítségért. A születésnapi év pedig folytatódik újabb rendezvényekkel...

Iskolai Közösségi Szolgálat Börze felhívás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület idén is Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét szervez Debrecenben és Nyíregyházán! A Börzék célja hogy a diákok, pedagógusok és a szülők is megfelelő tájékoztatást kapjanak az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatban, megismerkedhessenek fogadóintézményekkel és az ott végezhető feladatokkal. Lehetőség nyílik az esetleges kérdések tisztázására, beszélgetésre a fogadószervezetekkel és azok képviselőivel.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Kupa

Idén 2016. október 28-én került megrendezésre a 2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Kupa Karcagon, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, a Színtér Ifjúsági Iroda és Közösségi tér és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat jóvoltából. A versenyre tizenegy csapat vett részt és mérhette össze labdarúgó tudását a megye egész területéről, többek között Szolnokról, Kisújszállásról, Kunhegyesről, Jászberényből, Tiszafüredről, Túrkevéről, Újszászról, Törökszentmiklósról és Karcagról.

5 nap múlva

Az Egyesület 15 éves születésnapjának, születésnapi sorozatának első két alkalmának szervezése a véghajrában ért. Az Osztálytalálkozó programon közel 40 fő, míg a Születésnapi ünnepségen már közel százan jelezték részvételi szándékukat. Gőzerővel készülünk meglepetésekkel, kisebb játékokkal és sok régi fotóval, pillanattal, illetve természetesen jó hangulattal és az elmaradhatatlan születésnapi tortával.

Elfogadott bírósági bejegyzés

Az Egyesületünknek bejegyezték az új székhelyét, telephelyeit, bejegyzésre került a megválasztott egyesületi vezetőség. Az Egyesületünk számára egyfajta siker és eredmény, hogy 15 év kitartó munkáját követően mostanra megérett szervezetünk a közhasznú státuszra,amelyre mostani bejegyzés engedélyt adott. Az Egyesület számára ezzel egy új időszak veszi kezdetét és folytatja regionális ifjúsági munkáját.

10 nap múlva...

Egyesületünk idén ünnepli 15. születésnapját, amelyet 2016. november 5-én (szombat) két eseménnyel indítunk el. A délelőttben egy Osztálytalálkozó nevű programra várjuk volt önkénteseinket, ifjúsági vezetőinket, munkatársainkat, míg délután egy Születésnapi ünnepségre várjuk meghívott vendégeinket. A délelőttben forró kakaó, házi kalács és tízórai tea várja volt és jelenlegi csapatunk tagjait. A délutáni ünnepség pedig tortával, kisebb meglepetésekkel várja majd a vendégeket.

Sajtóközlemény a „Lengyel-Magyar Barátság Történelme” című projektről

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma által kiírt lengyel-magyar ifjúsági projektek pályázatán nyert az egyik programjával. Ennek keretében október 21 és 25. között Debrecen testvérvárosából, Lublinból érkezik egy fiatalokból álló delegáció.

Rekordlétszámmal zajlott le a II. Regionális ifjúsági Találkozó Nyíregyházán

2016 október 10.-én, közel 70 fő részvételével zajlott le a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett II. Regionális Ifjúsági Találkozó, amelynek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület nyíregyházi irodája, a Közösségi FACE-ek adott otthont.

Megyei Tanévnyitó Közgyűlés - Nyíregyháza

2016. szeptember 22.-én megrendezésre került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Tanévnyitó Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése az újonnan megnyitott Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, mely Nyíregyházán a Bocskai utca 25. szám alatt található.

Aktuális híreink...