Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/virtual/kozpontegyesulet.hu/htdocs/Frameworks_2.0.0.0/PHPFramework/Core/Database.php on line 44 2017. július 22. (szombat) - Magdolna, Magda napja van.


Régebbi híreink!Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/virtual/kozpontegyesulet.hu/htdocs/Frameworks_2.0.0.0/PHPFramework/Core/Database.php on line 44
Munkatársat keresünk!

Egyesületünk hálózatos munkatársat keres Debrecenbe illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyébe ifjúságsegítő - programszervező pozícióra!
A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület diákönkormányzatos, önkéntességgel kapcsolatos illetve iskolai közösségi szolgálatos tevékenységeinek program szervezéséhez, segítéséhez keresünk munkatársat!

Erasmus+ Ifjúsági csere Szlovéniában - még két fő jelentkezését várjuk!

Ha szeretnéd magad kipróbálni külföldön, és kihasználni a nyár utolsó napjait, hogy új tapasztalatokat szerezz, és kikapcsolódj: Itt a helyed!
Szlovéniában megvalósuló ifjúsági cserére keresünk 18. életévüket betöltött fiatalokat!
Az Ifjúsági csere témája:Önkéntesség
Időpontja: 2016. augusztus 22-30.

Spanyol kezdő és haladó klub EVS-es önkénteseink által Debrecenben!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület EVS-es spanyol önkéntesei által spanyol nyári nyelvklubok indulnak!
Várjuk azokat, akik akár teljesen kezdőként szívesen tanulnának spanyolul, vagy fejlesztenék már meglévő spanyol tudásukat!
Ha szívesen tanulnál nyelvet kötetlen és jó hangulatú beszélgetések során, ismerkednél új emberekkel, itt a helyed!

Divat és stílustervező diákok munkáinak kiállítása a Nyíregyházi Közösségi FACE-ekben!

Idén második alkalommal nyílt kiállítás a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi térben.
Mostani kiállításunkon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának 9-12. évfolyam divat- és stílustervező tanulóinak a munkáiból tekinthető meg pár darab.
A kiállítást Pivonka Szilvia, az iskola igazgatónője nyitotta meg, amin a diákok a szülők és a tanárok voltak jelen.
A kiállítás 2016. Június 12-ig tekinthető meg.

3 Tusa Torna - immáron ötödik alkalommal

2016. május 6-7. között került megrendezésre a 3 Tusa Torna (3TT) a Tisza-tó partján. A sportot és szellemi vetélkedőt egyaránt magába foglaló rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hozta létre Egyesületünk, ennek köszönhetően idén már ötödik alkalommal rendeztük meg ezt az eseményt. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület alapvető célja a 3TT programon keresztül a fiatalok sport iránti érdeklődésének felkeltése, az egészséges életmód és a mozgás fontosságának hangsúlyozása, valamint a környezetük és a benne rejlő kulturális értékek (Tisza-tó és környéke) megismerése.

MEDVE - Megyei Diákvezetők Fóruma

"Lássuk a medvét!" volt a szlogenje az SZSZBGYIÖK, azaz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett Megyei Diákvezetők Fórumának (MEDVE). A fórum legfőbb célja az volt, hogy lehetőséget biztosítson megyei diákvezetőknek a találkozásra, ismerkedésre és tapasztalatcserére.

Megalakult a JNSZDÖK!

Nagy örömmel hirdetjük, hogy megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat!
A létrejött megyei DÖK Egyesületünket kérte fel a szükséges szakmai, jogi, pénzügyi háttér biztosítására. A 2016.04.14-én összehívott Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat Alakuló Gyűlésén közel 70 diák és tanár vett részt.

Szívesen próbálnád ki magad külföldön, de nem tudod hogyan? Itt a helyed: EVS Nyílt Nap Debrecenben!

ERASMUS+, Nemzetközi lehetőségek – határon túli és nemzetközi együttműködés- 2001-től kezdődően kiemelt figyelmet szentel egyesületünk a nemzetközi lehetőségekre, átlagosan évente közel 50 fiatalnak tudunk lehetőséget teremteni arra, hogy 5-10 napos nemzetközi képzéseken, programokon vegyenek részt Európa számos országában.

A Regionális Sportnap eredményei

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület illetve egyéb szponzorok jóvoltából idén első alkalommal került megrendezésre az Észak-Alföldi Regionális Sportnap rendezvény 2016. április 8-án. A programon a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyei sportnapok fiú középiskolás labdarúgó bajnokságának első három helyezett csapatai vettek részt, akik egymás között eldönthették, hogy ki a három megye legjobb középiskolás fiú labdarúgó csapata.

Irodáink által március hónapban szervezett események

Az általunk működtetett irodák (Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon) nem csak adminisztratív feladatokat látnak el, hanem közösségi térként is funkcionálnak. Célunk hogy minél több érdekes programmal, kiállításokkal teret adjunk a fiatalok számára, hogy jó helyen és hasznosan tölthessék el szabad idejüket. Illetve lehetőséget biztosítunk saját ötleteik megvalósítására, legyen szó akár klub foglalkozásokról, programokról, saját művészeti alkotásaik kiállításáról. Március hónapban számos rendezvényt és foglalkozást valósítottunk meg irodáinkban, vagy különböző kitelepüléseken az irodás munkatársaink szervezésében.

HABIDISZ - Megyei Diák Fórum Debrecenben

Az elmúlt hét során megrendezésre került az Egyesületünk által támogatott Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) éves Megyei Diák Fóruma. A fórumon közel 70 résztvevő volt több mint 20 iskolából.
A rendezvény során a résztvevő pedagógusok és fiatalok tájékozódhattak az iskolákat érintő programokról, lehetőségekről.

SZSZBGYIÖK - Megyei Diák Parlament Nyíregyházán

Március 21-én megrendezésre került az Egyesületünk által támogatott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) éves Megyei Diák Parlamentje. Az alkalmon közel 70 résztvevő volt több mint 20 iskolából.
A rendezvény során a résztvevő pedagógusok és fiatalok tájékozódhattak az iskolákat érintő programokról, lehetőségekről.

Sikeres Gálaest Debrecenben

Március 5-én sikeresen megvalósult Gálaestünk Debrecenben, melynek egyik kiemelt iskolai partnerünk: a Szent József Gimnázium és Szakközépiskola biztosított helyszínt. Az idei Gálaest különösen fontos volt számunkra, hiszen a DECI Önkéntes Programunk most ünnepli 10. születésnapját, Egyesületünk pedig ebben az évben tölti be 15. működési évét.

IDŐPONT VÁLTOZÁS! Gálaest Debrecenben

2016. március 5-én (szombaton) 18:00-tól kerül megrendezésre a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület Gálestje Debrecenben, aminek keretein belül ünnepeljük meg a Debreceni Civil önkéntes programunk 10. születésnapját.
Nagy szeretettel várjuk minden jelenlegi és volt önkéntesünket, szüleiket, barátaikat. A rendezvényre szeretnénk meghívni a partnereink, partner iskoláink vezetőit, diákmunkát segítő pedagógusait és diákvezetőit, de szeretettel várjuk a civil és céges partnereinket is.

IKSZ Fórum, most először: Szolnokon!

2016. 01. 26.-án tartottuk meg Szolnokon a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület Színtér Ifjúsági Iroda és Közösségi terében az iskoláknak azon belül is elsősorban az iskolai közösségi szolgálatot (IKSZ) koordináló pedagógusnak, és az IKSZ-el foglalkozó fogadóintézményeknek szervezett IKSZ Fórumot.

Megyei Diákönkormányzati Közgyűlés - Nyíregyháza

2016. január 21.-én ismét megrendezésre került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Félévindító Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése.

Megyei Diákönkormányzati Közgyűlés - Debrecenben

2016. január 20.-án ismét megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének (HABIDISZ) Félévindító Megyei Diákönkormányzati Közgyűlése.

EVS önkéntest keresünk Lengyelországba

Keressünk egy fiatalt EVS lehetőségre Lengyelországban (Gdyniaban). Lelkes, 17-30 év közötti fiatalt keresünk önkéntes munkára, aki szeretne egy lengyel napköziben 8-18 év közötti fiatalokkal foglalkozni, work shop-okat, programokat, klubokat szervezni. Projekt időtartama: 12 hónap (2016. március 01-től). Jelentkezési határidő: 2016. január 23! Étkezést, szállást, oda-vissza utat, helyi közlekedést, lengyel nyelvtanfolyamot a program teljes mértékben fedezi. Jelentkezés és további információk: mikusak.istvan@kozpontegyesulet.hu, 0630-6359099

Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) Fórum Debrecenben

A Fórum célja, hogy helyet és lehetőséget adjon a tájékozódásra, tapasztalatcserére és közös gondolkodásra az Egyesületünkkel már együtt dolgozó partnereink (mind iskolák mind fogadó szervezetek részéről) illetve az érdeklődő tanárok, intézmények számára.
A mostani Fórumot 2016. január 28.-én között szervezi meg az Egyesület immáron 5. alkalommal.

Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) Fórum Szolnokon

A Fórum célja, hogy helyet és lehetőséget adjon a tájékozódásra, tapasztalatcserére és közös gondolkodásra az érdeklődő tanárok, intézmények számára. A Debrecenben már többször megrendezésre került IKSZ Fórum sikereiből kiindulva szeretnénk Szolnokon is megrendezni ezt az eseményt.

Félévindító közgyűlés Szolnokon!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által működtetett SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér félévindító közgyűlést szervez Szolnokon.

Félévindító közgyűlést szervez a HABIDISZ Debrecenben!

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDSZ) idén is megrendezi a félévindító közgyűlését. Az alkalom célja, a diákokat érintő hírekről, eseményekről, pályázatokról való tájékoztatás és megyei ifjúsággal foglalkozó civilszervezetek, intézmények bemutatkozása.

A 8. Megyei Karácsonyi Sportnapokra készülünk Debrecenben!

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ), valamint több megyei sportszövetség illetve egyéb szponzorok jóvoltából ismét megrendezésre kerül a 8. Megyei Karácsonyi Sportnapok rendezvény sorozat 2015. december 9-11. között. Az elmúlt években a program nagyon nagy sikerrel valósult meg, hiszen átlagosan közel 40 középiskola több mint 90 csapata versenget három csapat sportágban.

Ebben az évben is sikeresen zárult a Decathlon Megyei Sportnapok Nyíregyházán!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK), valamint több megyei sportszövetség illetve egyéb szponzorok jóvoltából immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a DECATHLON Megyei Sportnapok rendezvény sorozat 2015. november 18-20. között. Az elmúlt években a program nagyon nagy sikerrel valósult meg, hiszen átlagosan közel 40 középiskola több mint 90 csapata versenget három csapat sportágban.

Workshopra fel! - Jászberény

A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület együttműködésével szervezett workshopot a Türr István Képző és Kutató Intézet. Az alkalomra 2015.11.10-én került sor Egyesületünk elnökének, Bálega Jánosnak az előadásában „A jászberényi Faiskola utcai szegregátum komplex telep-programja” elnevezésű projekt szakmai műhelymunka-sorozatának egyik rendezvényeként a Jászberényi Aranysas Rendezvényházban.

IKSZ Börze Nyíregyháza

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület idén először szervez egy olyan ifjúsági börzét Nyíregyházán, 2015. november 11., amelynek célja, hogy a diákok, a pedagógusok, a szülők megfelelő tájékoztatást kapjanak az IKSZ-el kapcsolatos lehetőségeikről, közelebbről megismerkedhessenek a fogadószervezetekkel, és az ott végezhető feladatokkal. A helyi civil szervezetek kitelepülése mellett párhuzamosan lehetőség van előadások meghallgatására, személyes beszélgetéseken való részvételre a fogadóintézmények/szervezetek képviselőivel.

Ismét Iskolai Közösségi Szolgálatos (IKSZ) Fórumot szervez a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület

A Fórum célja, hogy helyet és lehetőséget adjon a tapasztalatcserére és közös gondolkodásra az egyesületünkkel már együtt dolgozó partnereink (mind iskolák mind fogadó szervezetek részéről) illetve érdeklődő tanárok, intézmények számára.
A mostani Fórumot 2015. november 12.-én 15 és 17 óra között szervezi meg az Egyesület immáron 4. alkalommal.

DECATHLON Megyei Sportnapok - Nyíregyháza

2015. november 18-20 között immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a a DECHATHLON Megyei Sportnapok rendezvénysorozat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK), valamint több megyei sportszövetség illetve egyéb szponzorok jóvoltából. Az elmúlt években a program nagyon nagy sikerrel valósult meg, hiszen átlagosan közel 40 középiskola több mint 90 csapata versenget három csapat sportágban

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Általános Iskolai és Középiskolai Labdarúgó Kupa

Idén 2015. október 22-én került először megrendezésre Jász-Nagykun-Szolnok Megyében, Karcagon a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér jóvoltából a Labdarúgó Kupa, melyen középiskolai fiatalok mérhették össze labdarúgó tudásukat. Összesen 9 csapat mérkőzött meg egymással. A résztvevő iskolák a következők voltak: a Lehel Vezér Gimnázium, a Varró István Szakiskola és Szakközépiskola, a Székács Elemér Mezőgazdasági Szakközépiskola, a Rózsa Imre Középiskola, az Illésy Sándor Szakközép-és Szakiskola, a Ványai Ambrus Gimnázium, a Hámori András Szakközépiskola és Szakiskola, a Teleki Blanka Gimnázium és a Terplán Zénó Ferences Szakképző Iskola. Körülbelül 80 fiatal vett részt a kupán, akiket lelkes szurkolósereg biztatott.

Vissza a jövőbe

2015. október 21-én végre megérkezett Marty Macfly és Doki a KÖZ-Pont Ifjúsági Irodába és Közösségi Térbe, ahol az érdeklődőkkel megnéztük a trilógia három részét illetve érdekességeket tudtunk meg a filmről, a film előzményeiről és a főszereplőkről.
Jó hangulatban telt a moziest, melyen többen is jelezték örülnek, hogy teret adtunk ennek a programnak, és a továbbiakban is szeretnének ilyen és ehhez hasonló eseményen részt venni.
Köszönjük a részvételt minden kedves érdeklődőnek!

CSR Kávézó Debrecen

2015. október 19-én második alkalommal került megrendezésre a KÖZ-Pont Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben a CSR Kávézó, melyre cégeket, állami és civil szervezeteket vártunk sok szeretettel. A célja ezeknek a CSR Kávézóknak, hogy a civileket és a cégeket közelebb hozhassuk egymáshoz. Találkozhassanak és egymást segíthessék a jövőben.

IKSZ Börze Debrecen

Október 13-án középiskolás diákokkal telt meg a Simonffy utcai Ifjúsági Ház a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület által szervezett Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) Börze alkalmával.
Egyesületünk megalakulása óta foglalkozik a fiatalkori önkéntesség népszerűsítésével, és önkéntes tevékenységek szervezésével. Az elmúlt 14 év során így számos tapasztalatot, belföldi és nemzetközi kapcsolatot sikerült kiépítenünk ezen a területen.

Civilek Éjszakája Nyíregyháza

Idén első alkalommal került megrendezésre Nyíregyházán a Civilek éjszakája elnevezésű országos kezdeményezés. A nyíregyházi iroda délután 18 órától este 21 óráig tartotta a programot.

Civilek Éjszakája Debrecen

A rendezvény 2015. október 10.-én került megrendezésre a debreceni irodánkban 18 órai kezdettel. A programon 20-an vettünk részt. Társasjátékoztunk, pingpongoztunk, kártyáztunk. A résztvevők közül páran meg próbálkoztak egy egyesületi totó kitöltésével, több-kevesebb sikerrel. Az esemény kellemes, baráti hangulatban telt.

Diákönkormányzati nap a TÁG-ban

Idén 2015. október 14-én került megrendezésre a Diákönkormányzati Nap a Tóth Árpád Gimnáziumban, amelyen egyesületünk is képviseltette magát.

Megyei tanévnyitó közgyűlés Nyíregyháza

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén is megszervezi a tanévnyitó közgyűlését. Amelynek célja, az új ifjúsági vezetőség tag választása az SZSZBGYIÖK élére, az ifjúságot érintő lehetőségekről, eseményekről való tájékoztatás és helyi ifjúsággal foglalkozó civilszervezetek, intézmények bemutatkozása.

Megyei tanévnyitó közgyűlés Debrecen

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDSZ) idén is megrendezi a tanévnyitó közgyűlését. Melynek célja, az új ifjúsági vezetőség tag választása a HABIDISZ élére, a diákokat érintő hírekről, eseményekről, pályázatokról való tájékoztatás és megyei ifjúsággal foglalkozó civilszervezetek, intézmények bemutatkozása.

Megyei tanévnyitó közgyűlés Nyíregyháza

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén is megszervezi a tanévnyitó közgyűlését. Amelynek célja, az új ifjúsági vezetőség tag választása az SZSZBGYIÖK élére, az ifjúságot érintő lehetőségekről, eseményekről való tájékoztatás és helyi ifjúsággal foglalkozó civilszervezetek, intézmények bemutatkozása.

IKSZ börze Debrecen

Egyesületünk idén először szervez egy olyan börzét Debrecenben 2015.október.13-án, amelynek célja, hogy a diákok, a pedagógusok, a szülők megfelelő tájékoztatást kapjanak az IKSZ-el kapcsolatos lehetőségeikről, közelebbről megismerkedhessenek a fogadószervezetekkel, és az ott végezhető feladatokkal. A civil szervezetek kitelepülése mellett párhuzamosan lehetőség van előadások meghallgatására, személyes beszélgetéseken való részvételre a fogadóintézmények/szervezetek képviselőivel.

Újra nyitottunk...

Az Egyesület újra nyitotta debreceni irodáját, egy új helyszínen, azaz a KÖZ-Pont Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér a Debrecen Plaza földszintjéről áttette helyét a Plaza első emeletére. Az iroda – eddigiekhez hasonlóan hétköznap 10-18 óra, míg hétvégén 14-18 óra között várja az érdeklődő fiatalokat. Az önkéntesség, iskolai közösségi szolgálat, nemzetközi ifjúsági és önkéntes lehetőségek, az ifjúsági programok és még sok minden más kapcsán állunk a fiatalok rendelkezésére. Bővebb információ: 0630-718-86-43.

Az Önkéntes Fesztivál elmarad

Sajnos az idei évben nem valósul meg az Önkéntes Fesztivál Debrecenben. Köszönjük az iskolák, az OFI támogatását a program előkészítésében. Reméljük az idei év tapasztalatai alapján következő tanévben sikeresen ismét meg tudjuk rendezni az Önkéntes Fesztivált (ÉNFESZT). A rendezvényre tervezett önkéntes tevékenységeket Egyesületünk a későbbiekben tervezi megvalósítani. A nyáron viszont így is több önkéntes tevékenységet, helyi IKSZ eseményt szervezzünk Debrecenben, Nyíregyházán.

Első alkalommal lesz Fuss a Fényben Sport és Családi Napot Szolnokon

2015. június 6-án Szolnokon hagyományteremtő céllal megrendezésre kerül, a Fuss a Fényben Sport és Családi Nap a Decathlon Áruház parkolójában a KÖZ- Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében. A program célja, hogy a hátrányos helyzetű emberek, főként fogyatékkal élők számára egy olyan családi program valósuljon meg ahol, együtt lehetnek egészséges társaikkal.

Idén is megvalósul a Fuss a Fényben Sport és Családi Nap Debrecenben

2015. május 30-án ismét megrendezésre kerül, a Fuss a Fényben Sport és Családi Nap 10 és 18 óra között a Decathlon Áruház parkolójában a KÖZ- Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében. A program célja, hogy a hátrányos helyzetű emberek, főként fogyatékkal élők számára egy olyan családi program valósuljon meg ahol, együtt lehetnek egészséges társaikkal. 2015. május 30-án ismét megrendezésre kerül, a Fuss a Fényben Sport és Családi Nap 10 és 18 óra között a Decathlon Áruház parkolójában a KÖZ- Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében. A helyi program legfontosabb célkitűzése a hátrányos helyzetű emberek, főként fogyatékkal élők számára egy olyan családi program, családi nap szervezése, amelyben együtt lehetnek egészséges társaikkal.

Idén is megvalósult a Fuss a Fényben Nyíregyházán

Hagyományteremtő céllal valósult meg a program. Közel 400 fő vett részt az eseményen. Több mindent kipróbálhattak az odalátogatok, mint például kézműves foglalkozás, sportprogramok, arcfestés. Nem maradhatod el a futóverseny és egy örömfutás is. Itt a fogyatékkal élők és egészségesek futhattak közösen, egymást segítve, az egyenlőség és az elfogadás jegyében.

Összekovácsolódott a két megyei diákönkormányzat

A Hajdú Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége és a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat ifjúság vezetői részt vettek egy másfél napos csapat építésen, Hajdúnánáson. Az ifjúsági vezetőket az idei diákparlamenten választottak meg titkos szavazással az iskolák küldöttei.
A program célja az volt, hogy jobban megismerjék egymást a fiatalok és csapatként dolgozzanak majd a későbbiekben.

IKSZ-s diákok jártak a debreceni állatmenhelyen

Áprilisban közösségi szolgálatos diákokkal jártunk a debreceni állatmenhelyen. A fiatalok a foglalkozás elején részt vettek a felkészítésen ahol átbeszélték mi az, amire oda kell figyelni, hogyan fog zajlani a foglalkozás. A tevékenység fő célja volt, hogy a középiskolások közelebb kerüljenek a felellős állattartás és állatvédelem témaköréhez.

Filmklub és kiállítás a Debreceni irodában

Filmklub hétvége: Egy különleges filmklub hétvégét tartottunk, amikor a sporté volt a főszerep. Mind a két választott filmünk megtörtént eseteket dolgozott fel. A szombati filmünk A békés harcos útja volt. A film Dan Millman önéletrajzi könyve alapján készült. Érdekes, és elgondolkodtató volt. A film után egy jót beszélgettünk róla. Nagyon elgondolkodtató volt, sok mondanivalóval.
A vasárnapi filmünk a Hajsza a győzelemért volt. A film a Forma 1 aranykorát idézi meg. A filmet hatan néztük meg, megint volt olyan látogatónk, aki még más programunkon nem vett részt. Remélem ez a „hagyomány” a továbbiakban is folytatódni fog.

Tavaszi események a FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben

Lela a Grúz önkéntesünk, tartott EVS bemutatkozó klubot, ahol volt pár szó magáról az EVS-ről, majd bemutatta országát, Grúziát, hagyományaikat, szokásaikról, történelmükről tartott bemutató. AFS Magyarország nyíregyházi kirendeltség tartott az irodánkban egy képzést, bemutatót szervezetükről. Az eseményre 25 fő jött el, nyíregyházi középiskolákból diákok és tanárok egyaránt.

Események a debreceni irodában

Kovács Lóránd 16 éves debreceni diák fotókiállítása volt látható. A kiállítást Bálega János nyitotta meg, aki az egyesületről, illetve a közeli jövőben tervezett programjainkról szólt röviden, majd átadta a szót Lórándnak. Ő mutatta be a képeket az eseményen megjelenteknek. Az esemény hangulata nagyon jó volt.

Közösségi klub élet zajlott a Nyíregyházi irodában

Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben különböző eseményeken vehetek részt az odalátogatók. A játékklubban a Hadbenz nevű játékkal ismerkedtek meg a résztvevők. Kiállítás keretén belül meg tekinthették Demeter Anita (Népi bőrműves), Miski Roland (Fazekas) és Szakady Kincső (Nemezkészítő) munkáiból nyílt kiállítást. A kiállítást Vetró Mihály a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium művészeti vezetője, az iskola Népi Kézműves Nemezkészítők szakoktatója, a Népművészet Ifjú Mestere nyitotta meg.
Aktuális híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték