2021. október 17. (vasárnap) - Hedvig napja van.

Régebbi híreink!

Közösségi szolgálat Nyíregyházán

Június 17.-én, csütörtökön a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben fogadtunk Iskolai Közösségi Szolgálatos diákokat, akik egy kézműves foglalkozáson vethettek részt.

Meet&Greet program az SZSZBGYIÖK által

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat frissen megválasztott csapatának az első programja 2021. Június 17.-én került megrendezésre Meet&Greet néven.

Ifjúsági Tér Nyílt Rákóczifalván

Június 13-án, délután tartotta a közösségi ház udvarán lévő Kis Ház Ifjúsági Tér megnyitóját a RÁISZ - Rákóczifalvai Ifjúsági Szervezet, melyben egyesületünk is segítségére volt a rákóczifalvai fiataloknak.

Gyereknap Harangodon a Máltai Szeretetszolgálattal

Partnerünk, a Máltai Szeretetszolgálat által eljutott egy ESC önkéntes néhány fiatallal Harangodra június 12-én, szombaton egy keresztény gyermeknapra.

Mosoly napot szerveztek a nyíregyházi önkéntesek

Egy gyönyörű napos időben megrendezésre került a Mosoly nap, ami az Önkéntesség Magyarország Évének (ÖME) szociális hétének keretein belül valósítottak meg.

Megyei Diák Fórumot tartott a HABIDISZ

2021.06.10-én megtartottuk a Debrecen Plázában a XIII. Megyei Fórumot.

Ételosztás az idősek számára

A KÖZ-Pont Ifjusági Egyesület szolnoki ESC önkéntesei besegítenek az ételkihordásban a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének.

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2021. Június 9.-én került megrendezésre a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, ahol a megyében lévő iskolák diákjai vettek részt.

Kitelepültünk a Szolnok Városi Kollégium diáknapjára

Június 8-án a Szolnok Városi Kollégium és a kollégium DÖK-ös fiataljai segítségével megrendezésre került a diáknap a Nefag Erdei Játszótéren, amelynek mi is egy állomása voltunk.

MALTER-es Vitaklub

Az Önkéntesség Magyarország Éve keretein belül Június második hetében szociális témaköröket boncolgatva a hajléktalanok ügyei témában egy vitaklub valósult meg Debrecenben a MALTER kávézóban. Egy debreceni ESC önkéntes az egyesület egyik vezetője néhány fiatallal közösen ültek egy kávézó teraszára, ahol egy kis szörp és nassolni való mellett kellemesen elbeszélgettek.

Megyei Diák Fórumot valósított meg a JNSZDÖK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat 2021. június 7-én a megyeháza dísztermében tartotta meg az idei Megyei Diák Fórumot, melyen 17 iskolából közel 50 fiatal vett részt.

Újra offline térben a Nemzeti Ifjúsági Tanács mentorprogramja

Június 4 és 6 között került megrendezésre a Nemzeti Ifjúsági Tanács mentorprogramjának III. Közéleti hétvégéje Gárdonyban a VVSI Sporthotelben. Ezen hétvégének fő fókusza a régiós csoportmunka mellett a forprofit szervezetek működésének megismerése volt.

Országos Diák Fórum 3. alkalommal online térben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat által indított együttműködés harmadik alkalmához érkezett. A második ceglédiek által moderált alkalom után most a veszprémi diákszervezet vállalta az online házigazda szerepet.

Megnyitottuk rajz- és fotópályázatunk kiállítását

2021. június 3-án került megrendezésre a Barátságok a COVID idején című fotó és rajzpályázat kiállítás megnyitója a Szolnok Plaza első emeletén.

Újabb önkéntesünk lett a A Hét Önkéntese az ÖMÉ-ben

2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve. Az eseménysorozat nem titkolt célja, hogy elismerje azoknak az embernek a munkáját, akik önkéntesként dolgoznak. Tudásukat és idejüket nem sajnálva segítenek, jobbá tegyék környezetüket. Ezért indult el a Hét Önkéntese sorozat.

Országos vitaversenyen ért el szép eredményt debreceni lány csapatunk

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) Pro és Kontra disputa verseny döntőjében Budapesten a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 3 tagja nagyon szép, harmadik helyezést ért el.

Támogasd adód 1%-ával az idén 20 éves KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületet!

Te már rendelkeztél vele? Ma azt kérjük, hogy mi legyünk a KÖZ-Pontban, hogy holnap Nálunk Te legyél a KÖZ-Pontban?

Újra indul a szabadulószoba lehetősége a FACE-ekben

Szeretnéd kipróbálni milyen élmény lehet egy szabadulószobából kijutni pároddal, barátaiddal közösen?! Nálunk megtudhatod és mindezt teljesen ingyenesen. A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér újra várja a csapatok bejelentkezését állandó programjára.

Kertmozi a FACE-ekben

Aki szeret filmezni és szeretné mindezt jó társaságban tenni, annak nálunk a helye. A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér szervezésében elindul Kertmozink, amely nyáron minden héten várja az érdeklődőket.

Vitaklub a hajléktalanok ügyében

Érdekel a hajléktalanok sorsa?
Szívesen megosztanád saját érveidet a téma kapcsán?
Akkor itt a lehetőség, hogy kibontakozz ebben a témakörben egy VITAKLUB keretein belül.

Rendezvénysátorral gazdagodunk

Egyesületünk köszönettel fogadta az Expodom Kft. (https://www.expodom.hu/) felajánlását, amely megkönnyíti a szabadtéri rendezvények szervezését. A gyorsan összecsukható pavilonnak köszönhetően a váratlan időjárási tényezők nem gátolják majd programjaink lebonyolítását.

Iskolákba látogat el a Karcag Városi DÖK

A Karcag Városi Diákönkormányzat a vírushelyzet alatt kevesebb programot tudott szervezni, kevesebb kezdeményezést tudott végigvinni. Ezért az iskolák újranyitása óta az egyik fő célja a városi diákélet fellendítése, színesebbé tétele.

Újra kutyákat sétáltattunk

Május 22-én, szombaton, ismét meglátogattuk az "Együtt az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesületet.

Megrendezésre került a Nemzeti Ifjúsági Tanács Küldöttgyűlése

2021. május 22-én a Budapesti Európai Ifjúsági Központban megrendezésre került az idei első offline küldöttgyűlése a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak.

Megvalósult idei első filmklubunk a Tisza moziban

Hosszú idő után, május 21-én, pénteken délután popkornillat, kóla, jó hangulat és izgatott várakozás kíséretében a JNSZDÖK szervezésében ismét megrendezésre került a régen várt, szinte hagyományosnak mondható filmklub.

Stábtoborzó délután a HABIDISZ-szel

Május 20-án, csütörtökön megtartotta első programját a HABIDISZ 2021/2022-es vezetősége.

SZSZBGYIÖK stábtalálkozó valósult meg

Szórakoztató hangulatban kezdődött az újonnan megválasztott vezetőség első stábtalálkozója.

DÖKös indítóképzés 2021-ben is

Május 14 és 16 között négy diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt a hagyományos évindító képzésen a törökszentmiklósi Székács Elemér Református Középiskola és Kollégiumban, Egyesületünk szervezésében.

Megvalósult a Nemzeti Ifjúsági Tanács idei első offline programja

2021. május 14. és 16. között megrendezésre került a Nemzeti Ifjúsági Tanács tavaszi közösségképzője Szombathelyen.

Kézműves foglalkozás a Reménysugár Gyermekotthonban

Egy napsütötte szombati napon a debreceni ESC önkéntesek és két diák kézműves foglalkozást tartottak a Reménysugár Gyermekotthonban.

A Menedékház Alapítvány ESC önkéntesei Nyíregyházán

A Menedékház Alapítvány önkéntesei és koordinátoruk április 26.-án látogatott el Nyíregyházára, a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térbe, ahol egy egész napos programot töltöttek el a nyíregyházi, magyar ajkú önkénteseinkkel.

Eszmecsere és kvíz a megújuló energiákról

Április 23-án délután négy órai kezdettel az ÖMÉ környezetvédelmi hetének keretén belül került megrendezésre a szolnoki ESC önkéntesek Megújuló energiák elnevezésű rövid, online, kvízzel egybekötött, ismeretterjesztő eseménye.

Ötletelj Földünkért kerekasztal beszélgetés

A debreceni ESC önkéntes lányok, Április 22-án a Föld napján, Ötletelj Földünkért címmel egy online kerekasztal beszélgetést szerveztek meg a környezetvédelmi héten az ÖMÉ keretein belül.

Szemétszedés a Pallagi erdőben

Nagy szerencsénkre a múlt hét szombati nap esőmentes volt, így páran ki tudtunk menni a Pallagi erdőbe és összegyűjthettük az emberek eldobott hulladékait.

Tisztítsuk meg a Tiszát! szemétszedési akció Szolnokon

A szolnoki ESC önkénteseink és IKSZ-es fiataljaink április 18-án (vasárnap) részt vettek egy nagyszabású eseményen a Tisztítsuk meg a Tiszát! szemétszedési akción, melyet az NHSZ szervezett.

Önkéntesség Magyarországi Éve

Az Önkéntesség Magyarországi Évét (ÖMÉ) ünnepeljük 2021-ben, ami négy tematikus hetet foglal magába és Egyesületünk is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Magdalena Mroczka-val

Interjút készítettünk Egyesületünk egykori EVS önkéntesével, akivel 1 évet töltött az Egyesületnél önkéntesként. A Magdalena Mroczka-val folytatott interjúban a külföldi önkéntesség szépségébe, rejtelmeibe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy volt önkéntesünk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

A Hét Önkéntese az Önkéntesség Magyarország Évében

“ÖTLETELJ FÖLDÜNKÉRT” online kerekasztal beszélgetés

Érdeklősz a környezetvédelem iránt? Szeretnél hozzád hasonló emberekkel találkozni? Beszélgetni, véleményt cserélni a témáról? Akkor itt a helyed és jelentkezz programunkra.“ÖTLETELJ FÖLDÜNKÉRT” címmel megrendezésre kerül egy remek online kerekasztal beszélgetés 2021. április. 22-én, a Föld napján.

Európai Ifjúsági Nagy Károly Díj-nemzeti győztes projekt

Az Európai Parlament az aacheni Nemzetközi Nagy Károly Díj Alapítvánnyal pályázatot hirdetett az összes uniós tagállamban élő fiatal számára, melynek keretében olyan fiatalok által működtetett és/vagy fiataloknak szóló projektet nyújthattak be az érdeklődők, amely által hozzájárulnak Európa fejlődéséhez.

Debrecen Streets Fotópályázat

A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület két debreceni önkéntese, Csortán Tímea és Kiss Tímea egy nagyon kreatív gondolattal fordultak a középiskolás diákok felé. Ez az ötlet egy fotópályázat  volt, amivel a céljuk az önkénteseknek, hogy kimozdítsák a fiatalokat és kreativitásukat elengedjék, mindezt úgy, hogy egy fotót kellett készíteniük Debrecen utcáiról, tereiről ráadásul egy krumpli is kellett legyen a fotón.

Madáretetők összeszedése a Békás tó körül

Szombat reggel pár önkéntessel együtt újra kimentünk a Békás tóhoz, ezúttal azonban a madáretetők összeszedése volt a feladatunk.

A JNSZDÖK megtartotta utolsó vezetőségi ülését

A JNSZDÖK számára is megvalósult az utolsó vezetőségi találkozó, hiszen az aktuális elnökség mandátuma lejárt. A leköszönő vezetőségi tagok többsége újra indul az áprilisi választáson, így a búcsú nem olyan "végleges", de a záró vezetőségi alkalmon mégis voltak, akik elhullattak néhány könnyet, persze ennek inkább a boldogság, a szép emlékekre való visszagondolás volt az oka, mint a szomorúság.

Záró stábtalálkozó valósult meg a HABIDISZ életében

A HABIDISZ márciusi záró stábtalálkozóját a körülményekre való tekintettel online felületen tartotta, de a lelkes stábtagok így is nagy létszámban vettek részt a programon.

Légy Te a következő megyei vagy városi DÖK ifjúsági vezető!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szakmai, jogi, pénzügyi támogatásában segített négy diákönkormányzat új vezetőket keres. Március végével járt le az egy éves mandátuma az előző vezetőségéknek. A Karcag Városi Diákönkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat keresi következő egy évre diákvezetőit. Amennyiben érzel magadban elhivatottságot, bátorságot, akkor pályázz még március 25-ig megteheted!

Országos Diákönkormányzati Találkozó valósult meg az online térben

Március 20-án, szombaton online térben került megtartásra a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat által szervezett Országos Diákönkormányzati Találkozó, ahol Debrecentől Szombathelyig, az ország minden pontjáról voltak jelen ifjúsági vezetők.

Egy darabig utoljára látogattuk meg az állatmenhely lakóit

Az elmúlt szombaton megint kilátogattunk az Debreceni Együtt az Állatokért Egyesülethez a középiskolás önkénteseinkkel, hogy megszeretgessük az ott élő állatokat. A reggeli hideg szélfújás alább hagyott mire kiértünk, sőt délelőttre kifejezett jó időnk lett.

Kutyát sétáltató önkéntesek és diákok Nyíregyházán

Szombat reggel egy hűvös, de annál ragyogóbb napsütéses napra ébredtek a nyíregyházi ESC önkéntes lányok és az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok, akik ellátogattak az Állatbarát Alapítványhoz.

Szolnoki ESC önkéntesek a Vöröskeresztes véradáson

Véradást szervezett március 11-én a Vöröskereszt. Az új helyszín a VOKE Művelődési Ház volt. ESC önkénteseink is besegítettek a Vöröskeresztes véradás előkészületeiben és elpakolásában.

Játékos KVDÖK stábtalálkozó valósult meg

A KVDÖK vezetőségi tagjai fontosnak tartják a vírushelyzetben is, hogy kapcsolatot tartsanak a stábtagokkal, így március 11-én egy játékos csapatépítést szerveztek, ahol Disney-Pixar kvízben próbálhatták ki magukat az érdeklődő fiatalok.

Aktuális híreink...