2022. május 17. (kedd) - Paszkál napja van.

Régebbi híreink!

Búcsút vettünk a nyíregyházi ESC önkéntesinktől

A 2021-2022-es ESC projekt végeztével 3 külföldi önkéntesünk és 1 magyar ajkú önkéntesünktől búcsúzunk, Lucía Ferrao-tól, Nicola Reinker-től Joele Damontétól és Simon Tímeától.

Open Café alkalmak Debrecenben

Az Open Café lassan a végéhez közeledik, amely október végén kezdődött, és ebben a hónapban fog véget érni. Összesen 12 alkalomból állt ez az eseménysorozat, ahova minden héten érkeztek újabb és újabb résztvevők.

DECI-s tevékenység a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézetében

Decemberben és januárban is meglátogattuk két-két alkalommal a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézetének két telephelyét.

XIII. Megyei Karácsonyi Sportnapok

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének szervezésében idén is megrendezésre kerültek a Megyei Karácsonyi Sportnapok a debreceni G4 Fitness Sportcsarnokban.

Szereted a filmfesztiválokat? Képzeld el, ha a filmeket magad készítenéd!

Ezt tették résztvevőink az "Act it Out" Erasmus ifjúsági csereprogram során Lengyelországban! A projektnek köszönhetően 25 fiatal Örményországból , Szlovákiából, Ukrajnából, Lengyelországból és Magyarországról találkozhatott egymással és szerezhetett új ismereteket a filmezés, színészkedés és filmszerkesztés terén. Rzeszów városát is felfedezték, ahol a házigazda partnerszervezetünk volt, a Stowarzyszenie Projektów Międzynarodowych "INPRO" .

Félévindító közgyűlést és nyílt stábtalálkozót tartott a HABIDISZ

Január 27-én, csütörtökön 12:30 és 14:30 között a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége megtartotta a 2022-es év Félévindító közgyűlését, majd Nyílt stábtalálkozót tartott az Újkerti Közösségi Házban.

Félévindító Közgyűlés Nyíregyházán

Január 26-án az SZSZBGYIÖK közgyűlést tartott, hogy ismertesse az eredményeit és a leendő céljait.

DECI-s tevékenység januárban is a Csökkentlátók Otthonában

Január 26-án, szerdán meglátogattuk a Csökkentlátók Otthona lakóit.

ISZOSZ Diáktalálkozón vettek részt dököseink Pécsváradon

A HABIDISZ, SZSZBGYIÖK, JNSZDÖK és KVDÖK ifjúsági vezetői közül néhányan Dunántúlra utaztak a Pécsváradon megrendezett diáktalálkozóra január 21-23 között.

Véget ért a "Youth in lens" nemzetközi ifjúsági csere Lengyelországban!

Résztvevőink visszatértek Rzeszówból, miután egy új egyeztetéssel, beszélgetésekkel, ötletelésekkel és szórakoztató workshopokkal teli hetet töltöttek el, amelyet partnerszervezetünk, a "Stowarzyszenie Projektów Międzynarodowych "INPRO" szervezett.

KÖZ-Pontban a pingpong

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben január 14-én megrendezésre került az AAB - Amatőr Asztalitenisz Bajnokság. Célunk a helyi amatőr asztalitenisz kedvelők közösségének a felélesztése, felélénkítése.

„Zene nélkül mit érünk mi” program Nyíregyházán

Csodálatosan hideg keddi napon az SZSZBGYIÖK tartott egy zene általi ismerkedős találkozót a FACE-ek irodában. A benti melegséget a jó hangulat és az érdekesebbnél érdekesebb feladatok garantálták.

7vége a stábtagokkal Nyíregyházán

December 11-12 között az SZSZBGYIÖK 2 napos képzést tartott, melynek a célja az volt, hogy a stábtagok még közelebb kerüljenek egymáshoz és az ifjúsági vezetőkhöz.

Mozidélután Nyíregyházán

Egyesületünk mozidélutánokat szervez a Nemzetközi Mediterrán Nap alkalmából, 4 helyszínen rendezünk filmvetítést és beszélgetést a film kapcsán a fiatalokról és ifjúságról. Szeretnénk, ha a biztonsági előírások betartása mellett tudnánk vitatkozni, felfedeznénk mi minden közös bennünk, mik az előnyei a sokszínűségnek, a véleményünk kimondásának.

Mozidélután Debrecenben

Adománygyűjtés novemberben SZSZB megyében

Nagyszerű célt tűzött ki novemberben is az SZSZBGYIÖK a zászlajára, ami nem más, mint adományokat gyűjteni a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény Családok Átmeneti Otthona számára.

Mozidélután Karcagon

Mozidélután Szolnokon

Megválasztották a Nemzeti Ifjúsági Tanács JNSZ megyei delegáltját

2021. november 22-én a Nemzeti Ifjúsági Tanács megtartotta Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlését, ahol megválasztásra került 2022 megyei delegáltja és pótdelegáltja.

Karácsonyi adománygyűjtés JNSZ megyében

Idén is megrendezésre került november 19-21. között a Mozgássérültek JNSZ Megyei Egyesületének karácsonyi adománygyűjtési akciója az Élelmiszerbank Egyesületével karöltve.

Vállalkozói teaház valósult meg Nyíregyházán

2021. november 19-én került megrendezésre vállalkozói teaházunk, mely előadás során Volyák Ferencné kalauzolt el minket a hímzés világába és saját vállalkozásába.

VI. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportnapok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK), a Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) szervezésében november 10-11. között megrendezésre került a 6. Megyei sportnapok, a Városi Sportcsarnokban, Karcagon.

Open Café

November 8-án került megrendezésre az első Open Café, a Telekom KraftLab-ban, Debrecenben. Az eseményen 13-an vettek részt.

Megünnepeltük Egyesületünk 20. születésnapját

Idén egy újabb Jubileumi évet élhettünk meg, ugyanis 2021. november 06.-án húsz évvel azután ugyanabban a hónapban, mint amikor megalakult az egyesületünk, megünneplhettük 20. születésnapunkat. Eme alkalmat rengeteg étellel, itallal, emlékezéssel, kiállítással, beszélgetéssel, játékos és szórakoztató feladatokkal ünnepeltük meg Debrecenben a Csokonai Irodalmi Labor Pódiumtermében.

20 éves születésnapi ünnepség

Ezúton szeretnénk meghívni a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, régebbi nevén Városi Diákönkormányzatért Egyesület 20 éves születésnapi ünnepségére. Szeretnénk Veletek együtt visszaemlékezni az elmúlt időszakra, az eltelt időre, a szép emlékekre. Ezért reméljük, el tudsz jönni eseményünkre.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Bálega Jánossal

Interjút készítettünk Egyesületünk egyik régebbi elnökével, Bálega Jánossal. A Jánossal folytatott interjú során a kezdetekbe láthatunk bele egy kicsit mélyebben, illetve megtudhatjuk, hogyan látja egy régebbi elnökünk, mostani stratégiai vezetőnk a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Halloween party-t és nyílt stábtalálkozót tartott a HABIDISZ

Október utolsó hetében, az őszi szünetben megrendezte a HABIDISZ a Halloween party programját a Telekom KraftLab közreműködésével.

Gyerektábor valósult meg Nyíregyházán

Október 26 és 27-én nyíregyházi irodánk, a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont egy, az őszi szünetben szervezett gyerektábornak.

Állásbörzén is jelen volt a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület

2021. október 27-én hagyományosan a Debreceni Egyetem főépületében került megrendezésre a soron következő Állásbörze és Karriernap, amelyet a járványügyi helyzet miatt tavaly elhalasztottak.

Vitakultúra az SZSZBGYIÖK életében

Októberben arra jutottak az ifjúsági vezetők, hogy az életükbe oly nagy szerepet játszó kommunikációs kompetenciát másokkal is megismertessék.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Bálega Jánosnével

Interjút készítettünk Egyesületünk általi egyik csigadíjas Év Anyukájával, akinek 3 gyermeke is a KÖZ-Pontban dolgozik. A Bálega Jánosnével folytatott interjúban megnézhetjük, hogy látja egy szülő a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Pályaorientációs foglalkozás a Debreceni Dózsa György Általános iskolában

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület egyik debreceni munkatársa, illetve egyik ESC önkéntese az őszi szünet előtt ellátogatott a Dózsa György Általános Iskolába egy pályaorientációs nap keretein belül, ahol egy kis foglalkozást tartottak ötödik osztályos tanulóknak.

Napsütötte őszi makkszedés

Október 19-én, kedden, egy gyönyörű őszi napsütéses délután egy ESC önkéntes és néhány fiatal diák elmentek segíteni makkot gyűjteni a Nyírerdő Zrt-nek.

Külügyi Börzén is a KÖZ-Pontban

2021. október 14-én huszonharmadik alkalommal rendezte meg a DEHÖK-Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága a Külügyi Börzét a Debreceni Egyetem első emeleti kerengőjében.

Pénzügyi Tabu a budapesti Mu Színházban

Október 12-én az ERSTE Bank felkérésének eleget téve, elvittük a Pénzügyi Tabu társasjátékunkat a budapesti Mu Színházba, ahol a Sorsjegy című előadást követően kipróbálhatták a fiatalok magukat pénzügyi területen is.

STÁBorozott a HABIDISZ

Október 08-10 között tartotta meg első STÁBor programját a HABIDISZ.

Lengyelország- Open Café Training

Október 4-8 között került megrendezésre az Open Café training Rzeszówban, Lengyelországban. Az egyesülettől négyen vettek részt a képzésen, szintén ugyan annyian érkeztek Spanyolországból és Portugáliából. A lengyel szervezet részéről, az INPRO-tól az egyesület alelnöke és három másik nemzetközi önkéntes volt jelen.

Nemzetközi ESC önkénteseink debreceni iskolákban tanítanak

A három Debreceni nemzetközi ESC önkéntesünk, Samantha Pessognelli, Julie Douillet és Maja Cyron gőzerővel veselkedett neki az őszi iskolakezdésnek.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Imru Ibolyával

Interjút készítettünk Egyesületünk általi egyik csigadíjas Év Anyukájával, akinek gyermeke a KÖZ-Pontban dolgozik. Az Ibolyával folytatott interjúban megnézhetjük, hogy látja egy szülő a KÖZ-Pontot. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

Nyíregyházi ESC önkénteseink már tanítanak

A 2021-2022-es tanév elindulásával a külföldi önkéntesek is nekiláttak a munkának több általános és középiskolában is Nyíregyházán. Projektjük témájához illően több iskolában is adnak nyelvórákat.

VII. Kárpát-medencei Civil Konferencia

2021. október 5-én megrendezésre került a VII. Kárpát-medencei Civil Konferencia, melynek helyszínéül Lajosmizse szolgált.

Megyei Diákbál Szolnokon

A JNSZDÖK szervezésében és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület közreműködésével október 2-án immár második alkalommal került megrendezésre a várva várt diákbált Szolnokon a Megyeháza dísztermében. A bál, amely közel 150 résztvevőt vonzott a Lombok Alatt fantázianevet kapta, az őszi tematikája miatt.

XIV. Megyei Diák Fórum Debrecenben

Idén is megtartotta a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége a tanévindító közgyűlését, a XIV. Megyei Diák Fórumot.

Megyei Diák Fórum Szolnokon

Szeptember 29-én szerdán került megszervezésre a Megyei Diák Fórumot. A rendezvényen a megye általános és középiskolás diákjai, valamint diákönkormányzati képviselői vettek részt a diákmunkát segitő pedagógusok kíséretében.

Városi Diák Fórum Karcagon

Szeptember 28-án a KVDÖK és az egyesületünk szervezésében ismét megrendezésre került a Karcag Városi Diák Fórum.

Közösségépítésen a Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületének ifjúsági tagozata

Szeptember 27-én 11 fiatal vett részt egy rendhagyó délutánon. Az esemény lebonyolítója a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület egyik debreceni munkatársa és erdélyi önkéntese volt, akik a Mosolyvirággal egyeztetve állították össze tematikájukat.

Búcsúzunk önkéntesünktől, Samanthától!

Októberben egyik debreceni önkéntesünk, Samantha projektje sajnos a végéhez ér, így 2021. szeptember 28.-án a Sheldon’s-ban munkatársaink és önkénteseink jelenlétében megtartottuk a búcsú buliját.

„Szabolcsi Szívügy” program szeptemberben

Az SZSZBGYIÖK szeptemberben egy városi kalandjátékra invitálta a bátor csapatokat. A program a „Szabolcsi Szívügy” címet viselte, természetesen nem véletlenül. A csapatok szerencsénkre gyönyörű őszi napsütésben mérethették meg magukat.

Portugália- Open Café

Szeptember végén tartották Porto-ban, Portugáliában a két napos továbbképzést az Open Café-val kapcsolatban. Ezen a tréningen leginkább a program háttérmunkálatairól esett szó.

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2021.09.22-én került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalának Bessenyei termében, amelyen a megyében lévő iskolák diákjai figyelmesen és aktívan vettek részt.

Aktuális híreink...