2024. május 8. (szerda) - Mihály napja van.

Újabb vitaklub a JNSZDÖK-kel

Február 1-jén megrendezésre került a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) újabb vitaklubja amelynek a témája ezen alkalommal az előítéletek volt.

A JNSZDÖK folytatja részvételét a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) Továbbra is egy hajóban evezünk vitaprojektjében.
Ezt az alkalmat is a megszokott módon ismerkedéssel kezdték. Az első feladatban különböző, az előítéletekkel kapcsolatos kifejezéseket csoportosítottak és állítottak súlyossági sorrendbe.
Ezután egy négysarkos vita következett, ahol különböző témákat érintve érvelhettek, például arról, hogy az iskolai bántalmazást közösségi munkával kellene büntetni.
A harmadik feladatban pedig egy gyakorlatban vehettek részt a diákok, amely Leila és Mohamed történetét foglalta magába, újabb és újabb csavarokkal. Mindenki egyénileg, majd csoportosan is elhelyezte a szereplőket annak megfelelően, hogy mennyire szimpatizálnak velük, a történetben betöltött szerepeik, történések alapján.
A résztvevők visszajelzései alapján nagyon jól sikerült ez a vitaklub is, és örültek, hogy egy ilyen fontos és aktuális témát dolgozhattunk fel közösen.