2024. április 25. (csütörtök) - Márk napja van.

Régebbi híreink!

IKSZ Börze Debrecen

Október 13-án középiskolás diákokkal telt meg a Simonffy utcai Ifjúsági Ház a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület által szervezett Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) Börze alkalmával.
Egyesületünk megalakulása óta foglalkozik a fiatalkori önkéntesség népszerűsítésével, és önkéntes tevékenységek szervezésével. Az elmúlt 14 év során így számos tapasztalatot, belföldi és nemzetközi kapcsolatot sikerült kiépítenünk ezen a területen.

Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése óta a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület tevékenységeinek fókuszába került, hiszen fogadóintézményként illetve koordináló szervezetként is működünk az IKSZ-es diákok és pedagógusok felé. A közösségi szolgálat tekintetében fontosnak tartjuk a diákok megfelelő informálását, segítését, hogy saját érdeklődésüknek megfelelő területet választhassanak, továbbá szeretnénk segíteni és megkönnyíteni az IKSZ-el foglalkozó pedagógusok munkáját.

E célból rendeztük meg - most először - az Iskolai Közösségi Szolgálat Börzét is, 2015. október 13-án, melynek helyszíne a Debreceni Ifjúsági Ház volt. Az egész napos rendezvényen számos partnerünk és közösségi szolgálatos diákokat szívesen fogadó szervezet képviselte magát, hogy bemutathassák saját működésüket, tevékenységeiket. Az alkalomra több debreceni iskola hozta el diákjait, osztályait. A nap során részt vett több mint 200 fiatal így kötetlen beszélgetéseket folytathatott a fogadóintézmények dolgozóival, illetve megismerkedhettek az adott szervezetnél végezhető feladatokkal. Ezen felül pedig a résztvevő diákok és tanárok pontos tájékoztatást kaptak a közösségi szolgálat jogi hátteréről, és kereteiről.

Ezúton is köszönjük a kitelepült fogadóintézmények részvételét! Úgy gondoljuk, a diákok létszáma mutatja a téma és az informálás fontosságát, így Egyesületünk a jövőben is ezért fog dolgozni!

Aktuális híreink...