2024. április 25. (csütörtök) - Márk napja van.

Régebbi híreink!

Idén is három helyszínen valósult meg a Fuss a Fényben Sport és Családi nap!

A Fuss a Fényben Sport és Családi Nap az Egyesület egyik több éve megrendezésre kerülő programja melynek célja, hogy sportolási lehetőségeket, találkozási felületet és közös élményeket nyújtson ép és fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok, családok számára. A nap során így a résztvevők nem csak élményekkel gazdagodnak, de lehetőséget ad az ép embereknek, hogy jobban megismerjék, mit is jelent fogyatékkal élőnek lenni. A nap csúcspontja az Örömfutás, melyben fogyatékkal élők és épek közösen vehetnek részt.

A Fuss a Fényben először 2009-ben került megrendezésre Nyíregyházán, az akkori Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnökének ötletéből kiindulva. Azóta évről-évre igyekszenek egyre színesebb programokat nyújtani és más helységekbe is elvinni ezt a kezdeményezést. Ennek köszönhetően 2015-ben már három megyeszékhelyen: Nyíregyháza mellett Debrecenben és Szolnokon is megrendezésre került ez az esemény.

A 2016-os Fuss a Fényben időpontjai és helyszínei a következők voltak:

Nyíregyháza – 2016.05.13. 10:00-14:00
Helyszín: Nyíregyháza, Benczúr Gyula Tér – Szabadtéri Színpad

Debrecen – 2016.05.28. 10:00-14:00
Helyszín: Decathlon parkoló- illetve mögötte lévő füves terület

Szolnok – 2016.05.29.
Helyszín: Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdő
Az esemény az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetével együtt valósult meg.

Idén mindhárom helyszínen civil szervezetek várták érdeklődőket, akiknek színes és interaktív tevékenységeken keresztül bemutatták kicsiknek és nagyoknak a szervezetük tevékenységi körét. Az Egyesület egyik kedves partnere, a Decathlon áruház pedig különböző sporteszközök kipróbálását is biztosította a rendezvények ideje alatt. A gyereket ezen kívül játszóház, kézműves foglalkozás, arcfestés is várta.

Mindezen felül pedig természetesen idén is megvalósult az épek és fogyatékkal élők közös futása, az Örömfutást is, melybe a helyszínen bárki a bekapcsolódhatott.

A rendezvényekről elkészült fotók hamarosan a honlap galériájában is megtalálhatóak lesznek!
Addig is megtekinthetőek Facebookon a : https://www.facebook.com/FUSSAFENYBEN/ -oldalon

Aktuális híreink...