Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.


Régebbi híreink!Diákakadémia

A KÖZ-Pont számára már 15 évvel ezelőtti megalakulásánál is fontos volt a diákok és fiatalok képzése, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére, önmaguk gyakorlati kipróbálása során, illetve tematikus képzések által. Ez utóbbira példa a mostani Diákakadémiánk, mely 2016.06.27-07.01. között került megrendezésre Debrecenben. Az öt napos programon erdélyi és magyarországi diákönkormányzatban aktív fiatalok vettek részt.

A Diákakadémia két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei GYIÖK-ös fiatalunk ötletére vezethető vissza, még 2015-ből. Szerettek volna megvalósítani egy olyan találkozót, ahol erdélyi és magyar fiatalok együtt lehetnek jelen, a program során tapasztalatot cserélve a diákönkormányzatiságról, a közös tanulás érdekében.

Ezen ötletből kiindulva valósítottuk meg idén a Diákakadémiát, melynek programja az eltelt idő alatt bizonyos mértékig módosult: középpontba került a szakmaiság és a közös tanulás, fejlődés.

A Diákakadémia tehát a diákönkományzatiságban való fejlődést célozta meg, ennek érdekében több szakembert is meghívtunk, akik különböző érdekes előadásokat tartva fiatalos hangvételben szólították meg a fiatalokat. Ezt követően a fiatalok minden nap egy-egy a témához kapcsolódó képzésen illetve műhelymunkán vettek részt, ahol az aznap megtanultakat alkalmazhatták a gyakorlatban. A nap végén pedig mindig sort kerítettünk a feldolgozásra, áttekintve a nap során tanultakat, és a nap legjobb pillanatait, élményeit.

Természetesen volt lehetőség a kikapcsolódásra is: a szálláshelyet adó Kerekestelepi fürdő és kemping strandján pihenhettek minden nap a fiataljaink.

visszaAktuális híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték