Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.


Régebbi híreink!Rekordlétszámmal zajlott le a II. Regionális ifjúsági Találkozó Nyíregyházán

2016 október 10.-én, közel 70 fő részvételével zajlott le a Nemzeti Ifjúsági Tanács által szervezett II. Regionális Ifjúsági Találkozó, amelynek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület nyíregyházi irodája, a Közösségi FACE-ek adott otthont.

Az „Érdekel az érdeked?!” projekt keretében megvalósuló Regionális Ifjúsági Találkozó célja a fiatalok, az ifjúsággal foglalkozó szakemberek és döntéshozók találkozására platform biztosítása, az egyes szereplők igényeinek, érdekeinek, véleményének felmérése öt, előre meghatározott témában. Az ifjúsági találkozó keretei között a Szakmai Műhelyek eddig elért eredményeit mutatjuk be és véleményeztetjük a résztvevőkkel, hogy a fiataloktól begyűjtött véleményeket és igényeket, saját szakmai tapasztalatukkal kiegészítve, feldolgozzák és eljuttassák a mindenkori döntéshozók felé.
A rendezvényt ünnepélyes megnyitóján Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere történelmi kontextusba helyezte a mai ifjúságpolitika helyzetét, Joel Djongi, a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei koordinátora a helyi fiatalok igényeit tolmácsolta, Bálega János, az idén 15 éves KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke pedig elmondta, hogy a mai fiatalokra nem a probléma forrásaként, hanem inkább annak megoldásaként kell tekinteni.
Ezt követően a hallgatók előadások keretében ismerhették meg NIT működését, és a szervezet jelenleg zajló projektjeit:, mint például a SPMCS, vagy az Európa szerte zajló NoHateSpeach Kampány.
Az ezt követő kerekasztal beszélgetésen az Önkéntesség volt a fő téma, ahol nem csak az ifjúságpolitikai szereplők mondták el tapasztalataikat, hanem a részt vevők is tehettek javaslatokat, vagy választ kaphattak a témával kapcsolatos kérdéseikre.

A kávészünetet követően a részt vevő fiatalok kisebb munkacsoportokra oszlottak, és öt Szakmai Műhely-t kialakítva az alábbi kérdéseket boncolgatták:
● Civil szervezetek működése és szabályozása: a változtatások mentén haladva összegyűjtse a tapasztalatokat és véleményezze a megalkotott jogszabályokat, valamint módosítási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják a különböző szakpolitikai intézkedések létrejöttét és az ifjúsági törvény megalkotását szorgalmazzák.
● Demokráciára nevelés: Műhely elsődleges célja, az ifjúsági részvétel fokozása és a fiatalok motiválása és ösztönzése a települési és országos szintű döntéshozatalban való részvételre. A Műhely feladata, hogy megoldási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek hozzájárulnak a fiatalok a demokráciára, aktív állampolgárságra való neveléséhez, diákönkormányzatok létrejöttéhez és stabil működésük elősegítéséhez.
● Ép testben ép lélek: Műhely célja, hogy megoldási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek javítják a fiatalok hozzáférését egészségmegőrző és sportolási lehetőségek (pl.: sport általi nevelési programok) igénybe vételére, valamint prevenciós és mentálhigiéniás programokban való részvételre.
● Láss világot: A Műhely célja, hogy javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek javítják a fiatalok hozzáférését a mobilitási lehetőségekhez, valamint egy olyan rendszer kiépítését serkentik és javítják, mely népszerűsíti és elérhetővé teszi a fiatalok körében a különböző programok adta lehetőségeket.
● Munka világa: Műhely célja, hogy megoldási javaslatokat dolgozzon ki a mindenkori magyar kormány számára, melyek segítik és támogatják olyan szakpolitikai intézkedések létrejöttét, melyek javítják a fiatalok, különös tekintettel a NEET (nem foglalkoztatott és sem oktatásban, sem képzésben nem részesülő) fiatalok elhelyezkedési lehetőségeit a munkaerőpiacon és segítik fenntartható munkavállalásukat itthon és külföldön egyaránt.
Eredményes, szakmailag tartalmas napon vettünk részt, mindenkinek köszönjük a részvételt, a folytatásról bővebb tájékoztatás hamarosan!

visszaAktuális híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték