2024. április 26. (péntek) - Ervin napja van.

Régebbi híreink!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Kupa

Idén 2016. október 28-én került megrendezésre a 2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó Kupa Karcagon, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, a Színtér Ifjúsági Iroda és Közösségi tér és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat jóvoltából. A versenyre tizenegy csapat vett részt és mérhette össze labdarúgó tudását a megye egész területéről, többek között Szolnokról, Kisújszállásról, Kunhegyesről, Jászberényből, Tiszafüredről, Túrkevéről, Újszászról, Törökszentmiklósról és Karcagról.

A rendezvényt tovább színesítette, hogy Karcag egyik testvérvárosának Longueau (Somme megye, Franciaország)-ból érkező fiataljai is képviseltették magukat a megmérettetésen. A programra a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület interaktív kitelepülést is szervezett, ahol a résztvevő fiatalok megismerkedhettek az Erasmus+ Programmal, azon belül is az Európai Önkéntes Szolgálattal.
A verseny helyszínéül Karcag Város Önkormányzatának jóvoltából idén is a Karcag Városi Sportcsarnok adott otthont.
Az esemény hivatalos megnyitóján részt vett többek között:
o Berec Zsolt Miklós a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, aki örömét fejezte ki, hogy a megye ifjúsága ezen a rangos eseményen Jász-Nagykun-Szolnok megye minden térségéből megjelent és képviselte intézményét.
o Szepesi Tibor Karcag Városi Önkormányzatának Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke hangsúlyozta Karcag testvérvárosi kapcsolatainak fontosságát, hiszen a Longueau fiataljai is emelik a program színvonalát, köszönetét fejezte ki a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezői munkásságának.
o Kozma Dániel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy manapság mennyire fontos az ifjúság összefogása, a jelenlegi oktatási rendszer nem minden esetben ad lehetőséget a fiatalok közös gondolkodására, együttműködésére, de ez a sportnap is megmutatja, hogy egy célért a megye ifjúsága képes összefogni.
A sportnapon körülbelül 110 fiatal vett részt, akiket végig lelkes szurkolósereg biztatott.

A végeredmény a következő lett:
3. helyezett Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola, Törökszentmikló
2. helyezett Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Szolnok
1. helyezett Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium, Karcag

A három helyezett csapatot nagy szeretettel várjuk a március 31-én Debrecenben megrendezésre kerülő Észak-Alföldi Regionális Labdarúgó Kupán.
A versenyen készült képek a www.facebook.com/jnszsportnapok oldalon tekinthetők meg.

A pozitív visszajelzések és a jó hangulat mind az mutatták, hogy a következő évben is szeretnénk megrendezni a Labdarúgó Kupát. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Aktuális híreink...