Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.


Régebbi híreink!Megyei Diák Fórumot rendezett a HABIDISZ!

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDSZ) idén 2017.03.28-án rendezte meg tízedik alkalommal a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat Hivatalának Árpád termében került megrendezésre. A Megyei Diák Fórumon összesen közel 80 delegált vett részt a megye különböző iskoláiból.

A Fórumot Pajna Zoltán Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke nyitotta meg.

A rendezvény során a következő szervezetek mutatkoztak be:

• Nemzeti Ifjúsági Tanács
Nemzeti Ifjúsági Tanács felépítésének, működésének, céljainak ismertetése, ezen kívül a Stratégia a Fiatalokért (STRAFI) bemutatása a fiataloknak.

• American Corners Hungary
Amerikai tanulmányi, ösztöndíj lehetőségekről tartott beszámolót Tóth Viktória, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban megtalálható Amerikai Kuckó vezetője. Emellett ismertette a kifejezetten fiatal középiskolás lányok számára tartott „Grow” táborukat is, melyre idén is várják a jelentkezőket.

• Új Nemzedék Debreceni Közösségi Tér
Az Ifjúsági Házban (4025 Debrecen, Simonffy utca 21.) működő Új Nemzedék Közösségi Térben minden nap örömmel várja a betérő fiatalokat, akiknek álláskeresés, pályázatok, magánéleti problémák, önkénteskedés témában is tudnak segíteni.

• Európai lehetőségek – ERASMUS+ Program és az Európai Önkéntes Szolgálat
A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület küldő és fogadó szervezetként is működik az Európai Önkénes Szolgálat terén. Jelenleg Debrecenben spanyol, német, olasz, török, orosz vajdasági önkénteseink rendszeresen járnak ki iskolákba diákönkormányzatos és egyéb tematikus napokon nemzetközi klubfoglalkozásokat, evs prezentációkat tartani.• Debreceni Egyetem
Debreceni Egyetem oktatási rektor helyettese tartott egy rövid bemutatót az intézményről, Képzésének, szakjainak általános bemutatása, köztük az idén induló legújabb szakok (pl.: közösség szervezői szak) ismertetése.

• Általános iskoláknak, középiskolásoknak szóló lehetőségek, programok bemutatása. (A KÖZ-Pont Ifjúsági Iroda és Iskolai Közösségi Szolgálat bemutatása, 3 Tusa Torna, Fuss a Fényben sport és Családi Nap, Nyári Ifjúsági Fesztivál)
Mindegyik fent említett programunkról bővebben tájékozódhatnak weboldalunkon: www.kozpontegyesulet.hu


A délután során kerültek átadásra a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által létrehozott Csiga Díjak a 2016-os évre nézve. Megköszöntük legaktívabb önkénteseink, partnereink, támogatóink és pedagógusok munkáját is az elmúlt évre nézve.

Ezt követően kerültek megválasztásra a HABIDISZ vezetőségi tagjai a 2017/2018-as tanévre nézve.

A HABIDISZ megválasztott vezetősége ez alapján:

• Tóth Edina (elnök) – Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
• Ács Gabriella – DSZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma
• Szabó Attila – Hőgyes Endre Gimnázium és Szakközépiskola

A teljes 6 fős vezetőség nem került megválasztásra, így 2017. május 23-án (kedd) újabb Közgyűlés kerül összehívásra.

A választás eredményeinek kihirdetését kiscsoportos műhelymunka folytatta. Ez idő alatt a diákok kéréseket fogalmazhattak meg a HABIDISZ felé, ill. egymással is tudtak egyeztetni a diákönkormányzatok lehetőségeiről, együttműködésekről, új ötleteket, példákat is hallhattak.

visszaAktuális híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték