Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.


Régebbi híreink!Megyei Diák Fórumot rendezett a JNSZDÖK!

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2017.03.30-án rendezte meg ötödik alkalommal a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatalban került megrendezésre. A Megyei Diák Fórumon összesen közel 70 delegált vett részt a megye különböző iskoláiból.

Az alábbi szervezetek mutatkoztak be a rendezvényen:

• Általános és középiskoláknak szóló lehetőségek, programok, pályázati lehetőségek ismertetése (3 Tusa Torna, Fuss a Fényben Sport és Családi Nap), illetve a Szolnoki Önkéntes Szolgálat (SZÖSZ) program bemutatása.
Mindegyik fent említett programunkról bővebben tájékozódhatnak weboldalunkon: www.kozpontegyesulet.hu

• Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat tevékenységének bemutatása
A JNSZDÖK hat fős vezetősége bemutatta eddigi programjaikat és azon helyi és nemzetközi rendezvényeket, ahol mint segítők és/vagy szervezők vettek részt a KÖZ-Ponton keresztül.

• Európai lehetőségek – ERASMUS+ Program és az Európai Önkéntes Szolgálat
A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület küldő- és fogadó szervezetként is működik az Európai Önkénes Szolgálat terén. Jelenleg Debrecenben és Nyíregyházán spanyol, német, olasz, török, orosz lengyel, grúz, erdélyi és vajdasági önkénteseink rendszeresen járnak ki iskolákba diákönkormányzatos és egyéb tematikus napokon nemzetközi klubfoglalkozásokat, evs-el kapcsolatos prezentációkat tartani. Ezekhez hasonló speciális napokon való bemutatókat, játékok levezetését illetve evs-es prezentációt Jász-Nagykun-Szolnok megyében is szívesen vállalnak, előre egyeztetett időpontokban.

• KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által működtetett SZÍNtér Ifjúági Iroda és Közösségi Tér
A Szolnok Pláza I. emeletén működő irodánk továbbra is bármikor szívesen fogadja az önkéntes és iskolai közösségi szolgálatos lehetőségekről érdeklődő fiatalokat. Ezen kívül irodai szolgáltatásaink közé tartozik az ingyenes internetezési, csocsózási és ping-pongozási lehetőség is 30 perc erejéig. Ezen felül

• Pallasz Athéné Egyetem
dr. Horváth Ágnes oktatási rektor helyettes mutatta be a megújult szolnoki Pallasz Athéné Egyetem intézményét és jelenleg induló szakjait a fiataloknak.

• Új Nemzedék Szolnoki Közösségi Tér
Az Új Nemzedék szolnoki közösségi terének ismertetése, mely minden fiatalt nyitott ajtókkal fogad. A közösségi tér különböző interaktív lehetőségei, eszközei és színes programjai is bemutatásra kerültek.

• Nemzeti Ifjúsági Tanács
Nemzeti Ifjúsági Tanács felépítésének, működésének, céljainak ismertetése, ezen kívül a Stratégia a Fiatalokért (STRAFI) bemutatása a fiataloknak

• Europe Direct Tájékoztató Központ bemutatkozása
A Szolnoki Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban működő Europe Direct iroda is bemutatkozott, akik többek között különböző Európai Uniós lehetőségről tudják informálni a betérő fiatalokat.

• American Corners Hungary
Amerikai tanulmányi, ösztöndíj lehetőségekről tartott beszámolót Tóth Viktória, a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban megtalálható Amerikai Kuckó vezetője. Emellett ismertette a kifejezetten fiatal középiskolás lányok számára tartott „Grow” táborukat is, melyre idén is várják a jelentkezőket.


A délután során kerültek átadásra a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által létrehozott Csiga Díjak a 2016-os évre nézve. Megköszöntük legaktívabb önkénteseink, partnereink, támogatóink és pedagógusok munkáját is az elmúlt évre nézve.

visszaAktuális híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték