Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.


Régebbi híreink!Megyei Diák Fórumot rendezett az SZSZGYIÖK!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2017.03.29-én rendezte meg tízedik alkalommal a Megyei Diák Parlamentjét. A Parlament a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. A Megyei Diák Parlamenten összesen közel 70 fiatal vett részt a megye különböző iskoláiból.

A rendezvényen az alábbi szervezetek mutatkoztak be:

• Nemzeti Ifjúsági Tanács
Nemzeti Ifjúsági Tanács felépítésének, működésének, céljainak ismertetése, ezen kívül a Stratégia a Fiatalokért (STRAFI) bemutatása a fiataloknak Nedeczky Lilla által.

• Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a nyíregyházi Diák Polgármesteri Iroda
A KÉK Egyesület által működtetett Mustárház különböző ifjúsági programjainak, közösségi lehetőségeinek bemutatása. A Mustárház a Diák Polgármesteri iroda szakmai segítése mellett számos programmal várja az érdeklődő fiatalokat (pl.: rádiózási technikák elsajátítása).

• Új Nemzedék Nyíregyházi közösségi Tér bemutatkozása
Szilágyi Gábor, az Új Nemzedék munkatársa mutatta be nyíregyházi közösségi terüket, mely minden fiatalt nyitott ajtókkal fogad. A közösségi tér különböző interaktív lehetőségei, eszközei és színes programjai is bemutatásra kerültek.

• Európai lehetőségek – ERASMUS+ Program és az Európai Önkéntes Szolgálat bemutatása külföldi önkénteseink által
A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület küldő- és fogadó szervezetként is működik az Európai Önkénes Szolgálat terén. Jelenleg Nyíregyházán lengyel, grúz, spanyol és erdélyi önkénteseink rendszeresen járnak ki iskolákba diákönkormányzatos és egyéb tematikus napokon nemzetközi klubfoglalkozásokat, evs prezentációkat tartani.

• American Corners Hungary
Amerikai tanulmányi, ösztöndíj lehetőségekről tartott beszámolót Tóth Viktória, a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban megtalálható Amerikai Kuckó vezetője. Emellett ismertette a kifejezetten fiatal középiskolás lányok számára tartott „Grow” táborukat is, melyre idén is várják a jelentkezőket.

• Nyíregyházi Család és Gyermekjóléti Központ
A résztvevő fiatalok megismerhették a Család és Gyermekjóléti Központ működését, célcsoportjait. Központ munkájának ismertetésében külön kiemelésre került a tanárok és diákok szerepe a gyermekjóléti rendszerben.

• Debrecen Egyetem Egészségügyi Kar
A Debreceni Egyetem Nyíregyházán működő Egészségügyi Karának bemutatója, kifejezetten az itt működő szociális munka szakot is ismertetetve.

• Nyíregyházi Egyetem prezentációja
A nyíregyházi Egyetem aktuális lehetőségeinek, és speciális szakjait mutatta be dr.habil Ács Ildikó oktatási rektor helyettes és Nagy Arabella Hallgatói Önkormányzati Testületének elnöke.

• Középiskoláknak, középiskolásoknak szóló lehetőségek, programok bemutatása. (A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Iskolai Közösségi Szolgálat bemutatása, illetve a Megyei GYIÖK és Egyesület programjai – Fuss a Fényben, 3 Tusa Torna)
Mindegyik fent említett programunkról bővebben tájékozódhatnak weboldalunkon: www.kozpontegyesulet.hu


A délután során kerültek átadásra a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által létrehozott Csiga Díjak a 2016-os évre nézve. Megköszöntük legaktívabb önkénteseink, partnereink, támogatóink és pedagógusok munkáját is az elmúlt évre nézve.

visszaAktuális híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték