2024. április 16. (kedd) - Csongor, Joakim napja van.

Régebbi híreink!

Nemzetközi ESC önkénteseink debreceni iskolákban tanítanak

A három Debreceni nemzetközi ESC önkéntesünk, Samantha Pessognelli, Julie Douillet és Maja Cyron gőzerővel veselkedett neki az őszi iskolakezdésnek.

Érezhető váltás nekik ez az önkéntesi feladatok szempontjából, hiszen amíg nyáron leginkább gyermek és ifjúsági táborokban segítettek, továbbá karitatív jellegű munkát végeztek (például kerítésfestés, ruhaválogatás a DORKÁSZ Szolgálatnál), addig az ősz tanítási lehetőségekkel kecsegtet nekik, hiszen számos iskolában fogadják szeretettel az önkénteseinket.

A lányok az alábbi iskolákban segítik a tanárok munkáját:
- Debreceni Ady Endre Gimnázium
- Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma
- Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
- Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium
- Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum
- Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona
- Debreceni Egyetem Szlavisztika Intézet
- Lengyel Kisebbségi Önkormányzat szombati tanórái

Samantha az Ady Endre Gimnáziumban, a Szent József Gimnáziumban, a Dóczy Gimnáziumban, továbbá a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban segít az olasz tanórákon és fakultációkon. Julie, Samhez hasonlóan a Dóczy Gimnáziumban, a Szent József Gimnáziumban, továbbá a Medgyessy Ferenc Gimnáziumban és a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában kapott lehetőséget anyanyelve, a francia tanítására. A lengyel nyelv iskolai tanítása Magyarországon ritkább, mint a francia és az olasz, ennek ellenére szerencsére Majának is találtunk tanítási lehetőségeket. Végül a Debreceni Egyetem Szlavisztika Tanszékén, továbbá a Lengyel Kisebbségi Önkormányzat tanóráin kapott lehetőséget tudása átadására. Angol nyelvi ismerete miatt Maja a Medgyessy Ferenc Gimnázium angol óráiba is bekapcsolódott.

A tanórák mindenhol máshogy zajlanak, fakultációs és társalgási klub jellegű órákon túl önkénteseink a nyelvtanban is tudnak segíteni, különböző hozott anyagokkal, gyakorlatokkal és játékos feladatokkal.

Aktuális híreink...